ŽIVOT

Dani otvorenih vinskih podruma Đakovačkog vinogorja

Otkrijte čari Đakovačkog vinogradarskog kraja: Dani otvorenih vinskih podruma

Objavljeno 14.06.2024
Matija Ivanković

TZ OBŽ najavljuje jedan od omiljenijih događaja u našem vinogradarskom kraju! Pridružite se slikovitim mjestima Mandićevac i Trnava, gdje ćemo uživati u čarobnim vinskim šetnjama kroz srca naših vinograda.

Dani otvorenih vinskih podruma, koje organizira Turistička zajednica grada Đakova u suradnji s Općinom Trnava i Općinom Drenje, održavaju se već četvrtu godinu zaredom. Ovaj događaj je postao nezaobilazan dio Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije, pod okriljem Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te je također uključen u program 58. Đakovačkih vezova.

Pripremljen je bogat program za sve ljubitelje vina, umjetnosti i kulturne baštine:

Petak, 21. lipnja – Mandićevac
• 10:00 – Likovna radionica za djecu “Maštovita paleta”, Vinska kućica Franjić. Dovedite svoje mališane da istraže svoju kreativnost i uživaju u stvaranju umjetničkih djela inspiriranih našim prekrasnim vinogradima.
• 17:00 – Vinska šetnja Mandićevcem. Krenite s nama u vođenu turu kroz vinograde Mandićevca, posjetite lokalne vinarije i uživajte u degustaciji vrhunskih vina. Prijavite se putem sljedećeg linka: ovdje.
• 20:00 – Koncert grupe Inzulin, Vinarija Đakovačka vina. Opustite se uz odličnu glazbu grupe Inzulin i provedite večer u veselom društvu u predivnom ambijentu Vinarije Đakovačka vina.

Subota, 22. lipnja – Trnava
• 10:00 – Folklorna radionica za djecu “Zvuci slavonske baštine”, prostor nogometnog kluba. Omogućite djeci da upoznaju i zavole slavonsku folklornu tradiciju kroz interaktivnu radionicu ispunjenu pjesmom i plesom.
• 17:00 – Vinska šetnja Trnavom. Doživite Trnavu na poseban način kroz vođenu turu koja uključuje posjet lokalnim vinarijama i degustaciju izvanrednih vina.
Prijavite se putem sljedećeg linka: ovdje.
• 19:30 – Svečani program 37. Bonavite, nogometno igralište. Uživajte u svečanom programu Bonavite, manifestaciji koja slavi tradiciju i kvalitetu našeg vinogradarskog kraja.
• 21:30 – Koncert Stjepana Jeršeka Štefa, nogometno igralište. Večer završite uz koncert jednog od najpoznatijih izvođača tamburaške glazbe Stjepana Jeršeka Štefa, koji će vas zabaviti svojom energičnom izvedbom i hitovima.

Svi posjetitelji vinskih šetnji dobit će nosiljku i čašu za degustaciju, što će dodatno obogatiti vaše iskustvo. Donacija za vinsku šetnju iznosi 15 eura.

Pridružite nam se na ovoj izvanrednoj avanturi kroz đakovački vinogradarski kraj. Uživajte u vrhunskim vinima, kulturnim događanjima i stvaranju nezaboravnih uspomena. Vidimo se u Mandićevcu i Trnavi!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sunce, povjetarac i  bogatstvo prirode te ugodni domaćini na svakoj od 14 eno i gastro postaja predstavili su Baranju posjetiteljima iz svih krajeva Hrvatske od kojih su, uz stalne zaljubljenike, u posebnosti Baranje mnogi prvi put sudjelovali na Baranja Wine & Walk

[FOTO] Manifestacija Baranja Wine & Walk 2024. istaknula svu raskoš ljepote Baranje

Osma manifestacija Baranja Wine & Walk potvrdila je da se Baranja uz posjet vinskim i gastro perjanicama ovog kraja Hrvatske  Više…

Baranjski bećarac pokazao je zašto je najbolja baštinska manifestacija u Hrvatskoj, a novi program Vino i tambure odlično je upotpunio dobru atmosferu kojom je odisao prostor ispod stoljetnog drvoreda

[FOTO] Vino i tambure i festival Tista oduševili tisuće posjetitelja

Baranjski bećarac pokazao je zašto je najbolja baštinska manifestacija u Hrvatskoj, a novi program Vino i tambure odlično je upotpunio Više…

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Ovaj četvrtak 23.5.2024. s početkom u 19:30 sati u goste nam dolazi vinarija Perak. Vinogradi su smješteni u kutjevačkom vinogorju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Važno je naglasiti da nije u svakom kućištu u svakom trenutku prisutna kamera, već da službenici po potrebi sele kamere s jedne lokacije na drugu

Na prometnicama Osječko-baranjske županije postavljeno je šest novih kućišta i dvije fiksne kamere

Uz već postojeću bazensku ambijentalnu rasvjetu, ove je godine postavljena nova rasvjeta na cijelom kupalištu koja pruža iznimni doživljaj noćnog kupanja

Petkom i subotom noćno kupanje na Copacabani do 23 sata

Alain Choplain zahvalio je na lijepom prijemu u Osječko-baranjskoj županiji te naglasio da je ovim sporazumom zapravo konkretizirana dosadašnja suradnja

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca