Arhiva

Dani prvog hrvatskog piva 2016

  Objavljeno 01.09.2016
  OsijekNews redakcija

  Na konferenciji za medije Pivovare Osijek koja je održana 31. kolovoza 2016. službeno je najavljen početak tradicionalne manifestacije Dani prvog hrvatskog piva.

  Dani piva održavat će se od 7. do 17. rujna na lijevoj obali Drave, u šatoru koji će biti postavljen uz katakombe. Otvorenje Dana prvog hrvatskog piva održat će se na Trgu Ante Starčevića 7. rujna u 12:00 h.

  Na konferenciji za medije objavljen je konačan popis izvođača i raspored nastupa:

  7.9. – Jole
  8.9. – Marijan Ban i Diktatori
  9.9. – Slavonske Lole
  10.9. – Baruni
  11.9. – Gazde
  15.9. – Željko Bebek
  16.9. – Mejaši
  17.9. – Slavonia Band

  dani_piva_2016_02

  Do sada najavljeni izvođači na društvenim mrežama su: Marijan Ban i Diktatori, Slavonske Lole, Gazde, Željko Bebek i Mejaši. Danas su otkrivena imena ostalih izvođača: Baruni, Slavonia Band i Jole koji će svojim nastupom otvoriti Dane piva.

  Svaki dan će predgrupa svih izvođača biti TS Lege i TS Brace.

  Dnevna ulaznica iznosit će 20 kn, a u cijenu je uključena jedna konzumacija pića.

  Tijekom Dana piva održavat će se humanitarna akcija “1 litra – 1 kuna” u kojoj će se od svog prodanog piva odvojiti donacija bolnici za kupnju ultrazvučnog uređaja.

  Postavit će se i tzv. “Beer garden” – vanjska terasa gdje ćete u intimnijoj atmosferi uz šator moći uživati u vrhunskom pivu i glazbenom programu.

  Voditelj programa koji će se odvijati pod šatorom na lijevoj obali Drave bit će poznati hrvatski stand up komičar i zabavljač Marko Petar Orešković.

  Pivovara Osijek u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka i Panturistom omogućuje besplatan ulaz na koncerte uz konzumaciju pića uz kupnju povratne karte za jednu od autobusnih linija (popis na web stranici Panturist i našoj FB stranici).

  „Želja nam je da, potaknuti ovom akcijom i ovom godinom, apeliramo i na druge ugostiteljske objekte da tih 10 dana Osijek živi s prvim hrvatskim pivom kako i dolikuje tradiciji grada na Dravi.“, izjavio je Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka

  Posjetitelji će se moći počastiti i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije pivske specijalitete poput kobasica ili bunceka s kiselim kupusom. Bit će organizirane i pivske igre za sve posjetitelje. Za vrijeme održavanje ove manifestacije u nekolicini ugostiteljskih objekata diljem grada moći će se isprobati i nepasterizirano i nefiltrirano Osječko pivo.

  Turistička zajednica grada Osijeka i gradska uprava podržavaju ovu glazbeno-gastronomsku manifestaciju te je smatraju važnom za razvoj turizma u Osijeku. Dogradonačelnik Vladimir Ham potiče restorane i druge ugostiteljske objekte na poboljšanje ponude kako bi se radilo na isticanju pivske tradicije našeg grada.

  “Grad Osijek ponosni je pokrovitelj Dana prvog hrvatskog piva jer smo ponosni na činjenicu da je upravo u Osijeku nastalo prvo hrvatsko pivo. Veseli nas što se ova tradicija nastavlja sve kvalitetnije iz godine u godinu i da je program uvijek zabavan. Ova manifestacija ima i turistički karakter jer privlači ljude iz regije u naš kraj.”, Vladimir Ham, dogradonačelnik grada Osijeka.