SPORT

Đerek osvojila seniorsku, Šulekić juniorsku CRO-GYM ligu

Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek osvojila je prvo izdanje seniorske CRO-GYM lige, dok je Sara Šulekić ukupna pobjednica među juniorkama!

    Objavljeno 07.12.2020
    Darija Kovačić

    Natjecanje koje je Hrvatski gimnastički savez pokrenuo u nedostatku međunarodnih natjecanja kako bi spasio sezonu hrvatskih vježbača i dao im mogućnost bolje pripreme za Europsko prvenstvo u Mersinu koje je na rasporedu sljedeća dva tjedna, trebalo je imati tri natjecanja za gimnastičarke.

    Nakon Nedelišća 23. listopada i Zagreba 7. studenoga, treća odlučujuća stanica trebala se održati u subotu u Zagrebu, međutim, zbog novih epidemioloških mjera, natjecanje je moralo biti otkazano, stoga je Tehnički odbor HGS-a odlučio proglasiti pobjednice nakon dva održana kola.

    Članica splitskog Marjana slavila je i u Nedelišću i u Zagrebu i sa 60 bodova nosi ukupnu pobjedu. Druga je Tijana Korent (GK MZ Macan) sa 40 bodova, a treća Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol) sa 15.

    Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) osvojila je dvije titule. Pobjednica je u višeboju ispred Nike Kukuljan Frlete (GK Rijeka), te u pojedinačnom natjecanju gdje je skupila 50 bodova. Isti broj bodova ima Antea Ercegović (GK Marjan), međutim pobjednicom se proglašava gimnastičarka s većom E ocjenom (u odnosu na zadani kriterij). Brončana je Nika Kukuljan Frleta.

    Najbolje hrvatske seniorke i juniorke sljedećeg tjedna odraditi će završne pripreme, a za točno tjedan dana (nedjelja) odletjeti će put Mersina gdje ih čeka Europsko prvenstvo. Seniorsku reprezentaciju čine Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), a juniorsku Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Antea Ercegović, Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka).

    S njima na put će treneri Miroslav Končarević, Diana Lukašić, Marko Brez, Robertina Kućan i Igor Križimski, te sutkinje Julija Ljubančić, Dunja Lederer i Anamarija Palijan Vračević.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Fantastične vijesti stigle su iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je Više…

    Benović, Ude, Korent, Šulekić i debitanti Mešter i Sambolec izborili borbe za medalje. Najbolji nastup odradio je domaći dečko, Osječanin Aurel Benović koji je imao najveću kvalifikacijsku ocjenu na parteru!

    [FOTO] Prvi kvalifikacijski dan – DOBRO World Cup u Osijeku – Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku!

    Šest od sedam! Čak šest hrvatskih gimnastičara izborilo je subotnja finala na Svjetskom kupu u Osijeku! Prvog kvalifikacijskog dana DOBRO Više…

    Na press konferenciji hrvatske hrvatske reprezentacije Dobro World Cup su najavili hrvatski reprezentativci Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Jovičić, Marko Sambolec, Tijana Korent, Sara Šulekić, Tina Zelčić i Sofia Mešter te direktor Svjetskog kupa Vladimir Mađarević

    [FOTO] Sve je spremno za Svjetski kup u gimnastici – Dobro World Cup

    Osijek je spreman za novi gimnastički spektakl! I to rođendanski, 15. DOBRO World Cup, a nastupe na jednom od najvećih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje