ŽIVOT

Deseta obljetnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema pri KBC Osijek, 1. Simpozij hitne medicine u Osijeku

Klinički bolnički centar Osijek je najveća zdravstvena ustanova u ovom dijelu Republike Hrvatske kojoj gravitira više od milijun stanovnika a kroz njihov Objedinjeni hitni bolnički prijam je u proteklih deset godina prošlo više od 500 000 tisuća pacijenata

Objavljeno 14.02.2023
Matija Ivanković

Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Osijek ove godine obilježava deset godina rada. Tim povodom organizira se 1. Simpozij hitne medicine koji će se održati u Osijeku od 12. do 14. svibnja 2023. godine.

Klinički bolnički centar Osijek je najveća zdravstvena ustanova u ovom dijelu Republike Hrvatske kojoj gravitira više od milijun stanovnika a kroz njihov Objedinjeni hitni bolnički prijam je u proteklih deset godina prošlo više od 500 000 tisuća pacijenata.

“S obzirom da kontinuirano radimo na podizanju kvalitete usluge koju nudimo našim pacijentima 24 sata na dan tako što obnavljamo opremu i stalno educiramo naše djelatnike ove godine se i selimo u novu zgradu koja će ispunjavati sve zahtjeve za obavljanje naše djelatnosti na još višoj razini”, rekao je V.d. glavnog tehničara Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, KBC Osijek Tomislav Špaček mag.med.techn.

Ovaj simpozij osim obilježavanja deset godina našeg rada poslužiti će i za razmjenu ideja i znanja između svih relevantnih imena hitne medicine u Republici Hrvatskoj ali i šire.

Na simpoziju će se okupljenima osim pročelnice Objedinjenog hitnog bolničkog prijama dr. sc. Vedrane Makarović te ravnateljstva KBC Osijek obratiti i čelni ljudi Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu kao i Grada Osijeka i Osječko -baranjske županije.

HITNA Preliminarni Program by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Cilj ovog simpozija je predstaviti i razmijeniti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz urologije i srodnih medicinskih grana kroz sudjelovanje uglednih hrvatskih i inozemnih stručnjaka

Otvoreni 15. osječki urološki dani u Osijeku

U Hotelu Osijek otvoreni su 15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije. Cilj ovog simpozija je Više…

Zdravstvena industrija jedna je od najvećih i najbrže rastućih industrija u svijetu, a pogled u budućnost, istraživanje i učenje novih mogućnosti i tehnika najbitnija su odlika svakog liječnika.

U Osijeku otvoren 6. OSCON – najveći kongres studenata medicine u regiji

Na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu u Osijeku danas je otvorena trodnevna konferencija studenata medicine osječkog Medicinskog fakulteta OSCON čija je Više…

Rad helikoptera hitne medicinske službe u Osijeku planiran je za početak lipnja. Operativni tim u helikopteru sastojat će se od pilota, medicinske sestre, tehničara i doktora.

Hitna medicina u Osijeku uskoro počinje koristiti helikopter

U Osijek će uskoro imati uspostavljenu Hitnu helikoptersku medicinsku službu koja će pokrivati istok zemlje. Uz Osijek, gradovi koji će Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom