ŽIVOT

Dijelimo dvije ulaznice za predavanje Socijalizacija i habituacija pasa!

Kroz proces habituacije psi se nauče ne reagirati na zvukove kućanskih aparata, vožnju u automobilu, javnom gradskom prijevozu i liftu, podnositi buku, ... Osvojite ulaznice i saznajte kako ih to naučiti :)

Objavljeno 27.05.2019
Tamara Lemajić

Psi su omiljeni kućni ljubimci. Kako bi udovoljili ulozi koja im je namijenjena u ljudskoj obitelj, potrebno im je učenje ljudskih pravila ponašanja. Osim toga, psi moraju naučiti komunicirati s pripadnicima svoje vrste i drugih vrsta životinja s kojima žive.

U periodu rane socijalizacije učenje je najlakše, pa je to razdoblje života u kome bi štenci postupno morali biti izloženi okolišu u kakvom će živjeti kao odrasle jedinke. Razdoblje socijalizacije pasa je od trećeg do šesnaestog tjedna života.

Habituacija je proces koji se odvija istovremeno sa socijalizacijom. Time se štenci navikavaju na neprijeteće podražaje u svom okolišu i uče ih ignorirati. Kroz proces habituacije psi se nauče ne reagirati na zvukove kućanskih aparata, vožnju u automobilu, javnom gradskom prijevozu i liftu, podnositi buku pirotehnike, hodati po različitim podlogama, i sl.

Organizatori predavanja: Udruga za dobrobit životinja House of Paws i salon za pse Gala

Slučajnim odabirom dijelimo dvije ulaznice za predavanje koje će održati dr. sc. Irena Petak, u subotu 8.6.2019., od 16 do 18 sati na adresi J. J. Strossmayera 200 (prostor gradske četvrti Retfala).

Na Vama je samo da tagirate osobu s kojom želite sudjelovati na predavanju i podijelite objavu na Facebook-u! 🙂

Natječaj traje do petka (31.05.2019.) u 12 sati!

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svjetska meteorološka organizacija raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru za 2020.

WMO bira najbolju meteorološku fotografiju

Svjetska meteorološka organizacija (WMO) i ove je godine raspisala natječaj za najbolje fotografije koje će biti objavljene u kalendaru WMO-a za 2020. Više…

Zanima te frontend i želiš istražiti tehnologije u kojima se možeš razvijati?

Frontend tehnologije – 1 predavanje, 2 developera, 3 frameworka

Kako bi zainteresiranima približili rad u frontend tehnologijama, Blue Factory organizira predavanje koje će održati 2 frontend developera – Alen Više…

U Osijek dolazi nastupiti preko 20 DJ-majstora elektronske glazbe

Trodnevni festival elektronske glazbe u Osijeku

Sljedeći vikend u Osijeku očekujemo Festival elektronske glazbe na dva floora u trajanju od 3 dana, što znači da Osječane Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zemlja bez granica: Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Zaviri u program Zemlje bez granica

Idete li s mora ili na more? :)

Prometna prognoza: Smjene turista

Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 28 °C :)

Vrijeme danas: Većinom sunčano