ŽIVOT

Dijelimo dvije ulaznice za predavanje Socijalizacija i habituacija pasa!

Kroz proces habituacije psi se nauče ne reagirati na zvukove kućanskih aparata, vožnju u automobilu, javnom gradskom prijevozu i liftu, podnositi buku, ... Osvojite ulaznice i saznajte kako ih to naučiti :)

Objavljeno 27.05.2019
Tamara Lemajić

Psi su omiljeni kućni ljubimci. Kako bi udovoljili ulozi koja im je namijenjena u ljudskoj obitelj, potrebno im je učenje ljudskih pravila ponašanja. Osim toga, psi moraju naučiti komunicirati s pripadnicima svoje vrste i drugih vrsta životinja s kojima žive.

U periodu rane socijalizacije učenje je najlakše, pa je to razdoblje života u kome bi štenci postupno morali biti izloženi okolišu u kakvom će živjeti kao odrasle jedinke. Razdoblje socijalizacije pasa je od trećeg do šesnaestog tjedna života.

Habituacija je proces koji se odvija istovremeno sa socijalizacijom. Time se štenci navikavaju na neprijeteće podražaje u svom okolišu i uče ih ignorirati. Kroz proces habituacije psi se nauče ne reagirati na zvukove kućanskih aparata, vožnju u automobilu, javnom gradskom prijevozu i liftu, podnositi buku pirotehnike, hodati po različitim podlogama, i sl.

Organizatori predavanja: Udruga za dobrobit životinja House of Paws i salon za pse Gala

Slučajnim odabirom dijelimo dvije ulaznice za predavanje koje će održati dr. sc. Irena Petak, u subotu 8.6.2019., od 16 do 18 sati na adresi J. J. Strossmayera 200 (prostor gradske četvrti Retfala).

Na Vama je samo da tagirate osobu s kojom želite sudjelovati na predavanju i podijelite objavu na Facebook-u! 🙂

Natječaj traje do petka (31.05.2019.) u 12 sati!

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Petaši su nedavno iz Povijesti učili o starim civilizacijama te im je ovo predavanje bilo jako zanimljivo. Naš je gost tako pred prepunom učionicom, učenicima koji su ga pozorno slušali, pričao o razvoju grobnica u vrijeme drevnih Egipćana, piramidama, faraonima Ramzesu Drugom i Tutankamonu, o posljednjem sudu i mumificiranju te o faraonki Hatšepsut.

Turistički vodič i egiptolog iz Kaira učenicima petih razreda održao dvosatno predavanje i radionicu o starom Egiptu

Osnovnu školu Jagode Truhelke u Osijeku posjetio je 24. siječnja turistički vodič i egiptolog iz Kaira, Mohamed Hatem koji je Više…

Tijekom predavanja i edukacije s učenicima se razgovaralo o opasnostima i problemima koji se mogu dogoditi ukoliko se ne pridržavamo pravila i neoprezno koristimo današnja sredstva komunikacije, odnosno društvene mreže.

Preventivne aktivnosti policije vezane uz sigurnost na Internetu

U osnovnim i srednjim školama na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom mjeseca studenog provedene su preventivne aktivnosti „Sigurnost i zaštita Više…

Organizira se i predavanje o brizi, njezi i dobrobiti pasa pod nazivom "Uzeli smo štene - što sada?". Pozvani su svi vlasnici kućnih ljubimaca na ovo predavanje

Veterinarski dani 2023. u Osijeku

Povodom održavanja ‘VETERINARSKIH DANA 2023.’ u Osijeku od 26. do 29.10., Hrvatska veterinarska komora i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje