SPORT

Dinamo u Gradski vrt danas dolazi totalno bez Zdravka Mamića

Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su sključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović ...

    Objavljeno 04.11.2018
    Alan Srčnik

    Dinamo će danas u Osijeku na travnjak Gradskog vrta, a u utakmici 13. kola Prve HNL, u derbiju prvoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva, u 17.30 sati, istrčati bez Zdravka Mamića kao člana kluba.

    Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su sključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović – piše na svojoj internetskoj stranici HRT Sport.

    Razumije se, Zdravko Mamić je u BiH, podalje hrvatskih sudova i zatvora, ali je u Dinamu figurirao za člana, što bi značilo, da nije ove odluke, da bi Dinamo tehnički u Osijek ‘došao s njim’.

    Iz udruge Dinamo to smo mi kažu kako se to dogodilo zbog njihova zahtjeva Upravi kluba još iz svibnja. Udruga je uputila zahtjev o njihovu izbacivanju prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji da će Klub zahtjev za članstvo odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci – piše HRT.

    U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presuda, zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog zatvorske kazne iznad 5 godina, Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću je nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine – dodaje HRT.

    Nažalost, na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo što ne bi dogodilo da nismo predali zahtjev potkraj svibnja. Zadovoljni smo što je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i što Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće ni kao ideja – kazao je Juraj Čošić, predsjednik udruge Dinamo to smo mi.

    – Pozdravljamo činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti jest zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to ne budu učinili, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu te kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasovali da Dinamo nije oštećen, što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom kazao je Čošić.

    Čitajte na HRT Sport

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Sjajna predstava na Zrinjevcu i pobjeda 28:23 nad Dubravom bila je dobar ispit za ono što Osječane očekuje u naredna tri mjeseca

    Rukometaši Osijeka osigurali četvrtfinale kupa

    Rukometaši Osijeka plasirali su se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Nakon zanimljivih i borbenih 60 minuta, u kojima su gledatelji mogli Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu