ŽIVOT

DIP izvijestio gdje se ponavljaju izbori

U nedjelju, 30. svibnja, ponavljaju se izbori za općinsko vijeće na osam biračkih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

Objavljeno 21.05.2021
Ivona Amidžić

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je u četvrtak u kojim se općinama i gradovima u nedjelju, 23. svibnja, ponavljaju lokalni izbori.

U općini Donja Voća, Varaždinska županija, ponavljaju se izbori za župana, županijsku skupštinu, općinskog načelnika i općinsko vijeće na biračkom mjestu br. 6 u tamošnjoj Osnovnoj školi, Gornja Voća bb.

U Gradu Orahovici, Virovitičko-podravska županija, ponavljaju se izbori za gradonačelnika na biračkom mjesto br. 11 Duzluk.

Ponavljaju se i u općini Gunja, Vukovarsko-srijemska županija, za izbor za općinskog načelnika na biračkom mjesto br. 2 Gunja.

U istoj županiji, u općini Trpinja, ponavljaju se izbori za zamjenika župana iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine na biračkom mjestu br. 1 Trpinja.

U Vrlici, Splitsko-dalmatinska županija, na biračkom mjestu br. 5 Podosoje, ponavljaju se izbori za gradonačelnika.

U općini Marčana, Istarska županija, ponavljaju se izbori za općinskog načelnika na biračkom mjestu br. 8 Loborika, Župna kuća.

U općini Župa dubrovačka, Dubrovačko-neretvanska županija, izbori za općinskog načelnika ponavljaju se na biračkom mjestu br. 3. Petrača.

DIP podsjeća da se u nedjelju, 30. svibnja, ponavljaju izbori za općinsko vijeće na osam biračkih mjesta u Općini Kneževi Vinogradi, Osječko-baranjska županija.

Nakon ponovljenih izbora i utvrđivanja rezultata glasovanja, DIP će objaviti konačne podatke o lokalnim jedinicama u kojima će se održati drugi krug izbora.

(Hina)

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije

Dragi ljubitelji znanja, zabave i izazova! Želimo vas pozvati na  EUforija- Zabava u duhu Europe pub kviz večer koja će Više…

Gong upozorava na ozbiljne nedostatke vladinog modela jer "dodatno narušava ionako teritorijalno nelogičan izgled izbornih jedinica

GONG je izradio i objavio interaktivnu kartu izbornih jedinica

GONG je izradio i objavio interaktivnu kartu pomoću koje građani mogu pronaći u koju izbornu jedinicu spadaju prema adresi na Više…

Epidemiološke mjere kao i u prvom krugu

Počelo tiskanje materijala za drugi krug lokalnih izbora

Član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski izvijestio je u petak da danas počinju s tiskanjem materijala za drugi krug Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje