SPORT

Dizanje utega – Prvo kolo ekipnog prvenstva za žene i pojedinačno veteransko prvenstvo

Ukupno je bilo sedam klubova iz cijele Hrvatske te 12 veterana. Dizački klub Slavonija na ovom je kolu kroz nastup svojih cura skupio 761,1 bod čime je stao na drugo mjesto i samo je 63 boda ispod prvoplasiranog DK Metalca.

  Objavljeno 13.05.2024
  Matija Ivanković

  I ovaj vikend prošao nam je u duhu natjecanja, no ovoga puta na red su došle ženske snage Dizačkog kluba Slavonija. Naime, u Zagrebu je ovu subotu, 11.5.2024. godine, održano prvo kolo ekipnog prvenstva kao i pojedinačno veteransko prvenstvo. Ukupno je bilo sedam klubova iz cijele Hrvatske te 12 veterana.

  Novina našeg ženskog sastava bila je mlada Ivana Petrova koja se pokazala kao odličan dio ekipe sa svih šest uspješnih pokušaja i krajnjim rezultatom od 60 kg u trzaju, 75 kg u izbačaju i 135 kg u biatlonu.

  Također ju je slijedila i Dora Majer koja je prvi puta na natjecanju napravila svih šest uspješnih pokušaja i k tome tri osobna rekorda. Dorin krajnji rezultat bio je trzaj od 43 kg, izbačaj 55 kg i biatlon 98 kg.

  Tihana Majer i ovoga je puta imala odličan nastup. Trzaj je napravila 57 kg, a u izbačaju je postavila novi državni rekord u kategoriji do 49 kg i to s visokih 81 kg. Znamo da je ovo bio treći pokušaj njezinog obaranja rekorda, tako da smo svi sretni i ponosni na nju, a vjerujemo da i ona ne skida osmijeh s lica cijeli vikend. Ukupni Tihanin biatlon bio je 138 kg.

  Četvrti član naše ekipe (ali nimalo manje važan), Nives Ostrošić napravila je trzaj 64 kg, izbačaj 75 kg i biatlon 139 kg. Nives je ujedno nastupala i na veteranskom prvenstvu gdje je u svojoj dobnoj i težinskoj kategoriji uzela sva tri zlatna odličja (trzaj, izbačaj, biatlon).

  I za kraj, naša Branimira Novšak ovoga puta nije bila dio ekipe, ali je nastupala na veteranskom prvenstvu i uz sjajnu izvedbu od svih šest uspješnih pokušaja – trzajem od 58 kg, izbačajem od 78 kg i biatlonom od 136 kg, osvojila sva tri zlata u svojoj dobnoj i težinskoj kategoriji.

  Dizački klub Slavonija na ovom je kolu kroz nastup svojih cura skupio 761,1 bod čime je stao na drugo mjesto i samo je 63 boda ispod prvoplasiranog DK Metalca. Čestitke prvenstveno našim jakim ženama, a onda i svim drugim klubovima kao i DK Metalac na organizaciji natjecanja.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Simbioza mladosti i energije, te spremnost na mnoga odricanja, a u isto vrijeme i ogromna želja za napretkom u ovom trenutku vodi Svena ka novim uspjesima

  Osječanin Sven Korpar ruši sve rekorde u dizanju utega

  Osječanin Zdenko Korpar otac je i trener uspješnog mladog sportaša Svena Korpara, koji kao hrvatski reprezentativac ruši rekorde u dizanju Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatski prvak i državni rekorder bacio je koplje na daljinu 24,09 metara što mu je i najbolji osobni rezultat

  Marin Županović šesti na svijetu s osobnim rekordom

  Riješena je prva prepreka u kvalifikacijama, no da bi potvrdili svoj premijerligaški status, Osječani moraju ovo ponoviti i u uzvratu

  [FOTO] Rukomet – Osječani svladali Sisak s uvjerljivih plus deset