KULTURA

DJ Insolate donosi vruću glazbenu zabavu na ovogodišnjem Pannonian challengeu

Kroz četiri dana festivala, od 15. do 19. lipnja, posjetitelje u Osijeku zabavljat će vrhunska DJ imena. Glazbeni program odvijat će se na dvije lokacije – u Skate parku te u dvorištu Kazamata

Objavljeno 01.06.2022
Petar Tauković

Za dva tjedna, točnije 15. lipnja počinje 23. izdanje Pannonian Challengea, festivala ekstremnih sportova i urbane kulture koji Osijek na nekoliko dana pretvara u centar pozitivne energije, uzavrele atmosfere i sportskog duha. Ovogodišnje izdanje festivala koje će trajati do 19. lipnja, podignut će ionako već visoko postavljenu organizacijsku letvicu još više. Kako su domaći gosti kao i publika koja stiže u grad na Dravi u vrijeme Pannonian Challengea navikli da ih osim reda vrhunske sportske zabave, čeka i jednako dobra glazbena kulisa, tako već sad mogu računati na to da će tijekom četiri dana koliko traje festival doživjeti nezaboravno elektronsko glazbeno iskustvo.  Glazbeni program odvijat će se na dvije lokacije – u Skate parku te u dvorištu Kazamata. Otvaranje ovogodišnjeg Pannonian Challengea će se održati u Kazamatu u srijedu od 21sata i trajat će sve do 03 sata ujutro, a sve ostale dane (od četvrtka do subote) na istoj lokaciji glazbeni program traje od 23 sata do 04 sata ujutro. Program u Skate parku će se održavati od četvrtka do subote i započeti če odmah nakon sportskog programa, u trajanju od 20 do 23h.

Prvi dan će publiku u dvorištu Kazamata rasplesati mlada DJ-ica Elena Mikac, već legendarni DJ Umbo i svježe pojačanje otvorenja Vladimir Božić. Već drugog dana uvod u cjelonoćnu zabavu u Skate parku odradit će DJ Phrasal s house setom, nakon čega će ljubitelje klupske glazbe zabavljati zagrebački DJ i producent Peznt, te Osijeku dobro poznati Pips i Goran Kolak, odnosno DJGK. Zabava u petak kreće s funk, soul i house taktovima DJ Marushke, a nastavlja se uz novi techno program u gradu Hush! i glavnog gosta iz Španjolske, underground techno zvijezdu: Tensal, te Insolate, svjetski poznatu hrvatsku glazbenicu i producenticu i najmlađeg člana teama Phrasala.

Poneki kažu kako je upravo Insolate najbolji izvozni proizvod Hrvatske, a na nju je najviše ponosan Osijek koju će ju imati prilike slušati na ovogodišnjem Pannonian Challengeu.

U konkurenciji za titulu najboljeg DJ-a na ovogodišnjoj prvoj dodjeli nagrade Elector natjecala se sama krema hrvatske elektroničke scene, a veliko priznanje dobila je jedina žena u izboru – osječka DJ-ica Insolate. Ona se posljednjih godina pozicionirala kao jedna od naših elektroničkih glazbenika koji su najaktivniji po ostatku Europe, ali i svijeta, no unatoč mnogobrojnim putovanjima i gostovanjima i dalje iznimno drži do toga da je važno doprinositi razvijanju scene – doma.

Groznica subotnje večeri te ujedno završni dan glazbenog programa počet će u Skate parku uz Slyja, a za vrhunac večeri slijedi nastup Richarda Zepezauera koji stiže iz Berlina te DJ Evan & Fusion iz Rovinja.

Ulaz u Skate park je svih dana festivala besplatan, baš kao i ulaz u dvorište Kazamata na glazbeni program u srijedu, dok će se ostalih dana naplaćivati po cjeniku – četvrtak 30 kuna, petak 40 kuna, subota 50 kuna. Cijena festivalske karte koja vrijedi za sve dane je 90 kuna, a kupnja ulaznica bit će moguća samo na mjestu događanja. Vrhunska glazbena lista izvođača još je jedan mamac zašto od 15. do 19. lipnja treba vrijeme provesti u Osijeku, točnije na lijevoj obali Drave gdje će vladati atmosfera i zabava kakva se može doživjeti samo na Pannonian Challengeu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osim vrhunskog sportskog doživljaja posjetitelji će svaku večer moći uživati i u glazbenim nastupima popularnih DJ-eva

Osijek je spreman: Od 11. do 15. kolovoza grad diše za 22. izdanje Pannonian Challengea

I ove je godine, baš kao i ranijih, sredina ljeta rezervirana za Pannonian Challenge, festival ekstremnog sporta i urbane kulture čije Više…

Osječanke i Osječane očekuje niz koncerata glasovitih imena urbane glazbene scene...

Samo dobre vijesti iz Osijeka: Novi uzlet turizma i kulturnog života

Da Osijeku predstoji aktivno ljeto – bogato lepezom kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja, potvrdili su danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić Više…

Zanimljivo: izložena su dva rada koja su i dalje u nastanku...

Izložba Maria Kolarića “Segmenti nezavršenog crteža”

U Galeriji Kazamat u Osijeku posjetitelji do 28. veljače mogu razgledati samostalnu izložbu Marija Kolarića “Segmenti nezavršenog crteža”, prenosi Radio Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ljetna Filmska runda u sklopu OLJK-a donosi nam projekcije kratkih filmova ljetne tematike i jedan klasik hrvatske animacije Surogat.

Klasik hrvatske animacije na terasi Kulturnog centra!

U Kozjaku u subotu u organizaciji udruge Slama počinje 16. po redu Slama Land Art Festival koji će biti fokusiran na život Nikole Tesle.

“Duh Nikole Tesle” na Slama Land Art Festivalu!

Povodm 100. obljetnice rođenja hrvatske pjesnikinje i prevoditeljice Vesne Parun večeras će se čitati njeni tekstovi u dvorištu HAZU-a.

Osijek večeras čita Vesnu Parun u dvorištu HAZU-a!