Arhiva

U sklopu akcije `Ptice nad gradom` djeca će na promenadi iscrtati 298 vrsta ptica

  Objavljeno 04.05.2013
  OsijekNews redakcija

  Cilj ove akcije je na jedinstven način obilježiti Svjetski dan ptica selica te probuditi senzibilitet prema prirodi i njenoj bogatoj raznolikosti, pticama te Kopačkom ritu kao jedinstvenom prirodnom staništu ptica, a koje predstavlja vrijednu prirodnu baštinu.

  Pozivaju se sve zainteresirane učitelje/ice i učenike kao i odgojiteljice i predškolce, ali i svu ostalu zainteresiranu djecu (koja u vrijeme akcije nisu u školi, a žele sudjelovati) na uključivanje u akciju „Ptice nad gradom“. Akcija će se održati 10. svibnja s početkom u 10 sati na Promenadi na kojoj će (na potezu od Picassa do Pješačkog mosta) djeca kredama nacrtati 298 ptica koje će predstavljati 298 vrsta ptica, koliko je dosada zabilježeno u Kopačkom ritu.

  U sklopu ove jedinstvene akcije uoči Svjetskog dana ptica selica, 10. svibnja, za djecu će biti organiziran kratki prigodni program koji će uveličati i mali gosti iz Dječjeg vrtića iz Kopačeva, a svaki „pticocrtač“ dobit će kljun. Isti kljun je ulaznica za ZOO-vrt koji će moći iskoristiti sljedeći dan. Na Promenadi djecu očekuje i maskota akcije – Roda.

  Svi zainteresirani crtače trebaju potvrde sudjelovanja prijaviti na email udruga.dokkica@gmail.com, najkasnije do ponedjeljka 6. svibnja. Učitelji/ce i odgojiteljice trebaju dostaviti svoje kontakt podatke i popis djece-crtača, a ostala zainteresirana djeca (koja u vrijeme akcije nisu u školi, a žele sudjelovati) ime i prezime, razred te kontakt telefon. Sve informacije dostupne su i putem telefona 272-818.

  >> FOTO Stotinama cvjetova djeca probudila proljeće u Osijeku