KULTURA

Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osječanima poklanja premijeru na otvorenom

"Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas"

Objavljeno 19.05.2020
Ivona Amidžić

Dječje kazalište Branka Mihaljevića nakon prisilne stanke nastavlja rad u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i građanima Osijeka poklanja premijeru na otvorenom.

U subotu, 23. svibnja 2020. u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića izvest će svojevrsnu premijeru predstave „Jednozubi gusar“ nastalu u sklopu projekta Grada Osijeka i Kulturnog centra Osijek „Kultura na kotačima“.

“Riječ je o autorskom projektu naših kolega glumaca Ivane Vukićević, Đorđa Dukića i Gordana Marijanovića koji su ovu predstavu pretpremijerno izveli za stanovnike naselja Sjenjak 4. svibnja, dok su za ovu prigodu predstavu proširili i uobličili u pravu premijeru”, opisuju iz Kazališta.

Jednozubi gusar donosi raspjevanu priču za najmlađe koja seže: „…u ona davna vremena, kada je bila slaba higijena, a gusara tri odlučila su zube, ruke i lice prati. No, kako to nikada činili nisu, jedan od njih gusar strašni imenom Dente Del Rio, uz pomoć guskarice, ovaj, gusarice Ice i gusara Ara krenuo je u svijet skupljati o čistoći tijela savjete. I tako, kada su cijeli svijet uzduž, poprijeko, okolo, naokolo te gore i dolje obišli, putem su neke stvari naučili. I tako dalje  i tako bliže gusarski svijet k vama stiže kako bi vas razveselili i s vama zagonetke riješili, pa ako treba i malo zaglumili i ponešto otpjevali.“

U predstavi igraju: Gusar Dente Del Rio – Gordan Marijanović; Gusarica Ica – Ivana Vukićević i Gusar Ar – Đorđe Dukić.

Autorska je ekipa zaslužna i za glazbu koju su nadopunili i jednom skladbom Roberta Altmana iz predstave Vještičji pir. Kostime su pronašli u bogatom fundusu Dječjeg kazališta uz pomoć naše garderobijerke Maje Marković, pa su tako svojom kreativnošću omogućili da se ipak uspješno nastavi „korona sezona“ u našem Kazalištu.

Budući da je u predstavi riječ o pokvarenim zubićima, naši susjedi, tvrtka Saponia odlučila se priključiti našem događaju i sve mališane darivati posebnim iznenađenjem.

Uoči izvedbe predviđene su izjave za medije, a novinarima će se obratiti i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

“Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas i u online programima proteklih mjeseci, te ih pozvali ponovno u naše Kazalište koje od sljedećega tjedna započinje sa svojim programima i u gledalištu uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera”, veselo najavljuju iz Kazališta.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Danas prva izvedba u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Predstava „Botaničari“ uči najmlađe kako odgovorno gospodariti otpadom

Ovog će se rujna u Osijeku, u sklopu projekta „Čist grad – naš ponOS“, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Više…

Kao i dosadašnjih godina program obuhvaća područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti

Premijerom dokumentarnog filma otvara se ovogodišnje jubilarno izdanje OLJK-a

Svečanom premijerom dokumentarnog filma „20 godina Osječkog ljeta kulture“ otvara se ovogodišnje jubilarno izdanje OLJK-a. Najavljeno je to na jučerašnjoj Više…

Gusare i vrtićarce obišla je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Jednozubi gusar krenuo posjećivati vrtiće

O besplatnim izvedbama najnovije predstave Jednozubi gusar smo već pisali, a sad su napokon i krenule. U dvorište Dječjeg vrtića Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pričao je o karijeri, životu, knjizi, nadimcima, a vrhunac gostovanja bilo je isprobavanje gastro pripravaka...

Ribafish gostovao na Slavonskom radiju

Pješice i biciklima otkrivat će se okolica Osijeka i ljepote Baranje, a spreman je i večernji glazbeni program

Sutra počinje deveti po redu Panona Fest 2020

On je prštav, razigran, poziva na ples, dobru glazbu i druženje na otvorenom :D

Eto i novog festivala – YES Feel Good Festival u Zagrebu