KULTURA

Dječje radionice za vrijeme ljetnih praznika u kinu Urania

Edukativno-kreativno ljeto s Malcem genijalcem ove godine se održava po prvi put, a vraća se i Fran...

Objavljeno 02.06.2021
Ivona Amidžić

Ovo ljeto djeca će moći svoje praznike provesti u kinu Urania, u sklopu radionica i projekcija iz čak dva programa cjelodnevnog boravka.

Edukativno-kreativno ljeto s Malcem genijalcem ove godine se održava po prvi put, a namijenjen je svim vrtićarcima, predškolcima i školarcima u dobi od 5 do 14 godina. Djeca će uživati u “brain gym” aktivnostima, vještinama mentalne aritmetike, ponavljanju školske matematike te izradi umnih mapa koje nam pomažu u učenju i sve to na drugačiji i zabavniji način.

Osim mentalnih aktivnosti, djeca će moći uživati u zdravom doručku, jutarnjoj tjelovježbi, dramskoj radionici te edukativnim programima kao što su posjet Zoološkom vrtu, Gradskoj knjižnici, kinu Urania, Gradskim bazenima te poludnevnom izletu u Kopački rit, a više o svemu možete pročitati u BROŠURI. Prijavite svoje najmlađe na vrijeme, jer broj mjesta je ograničen: OBRAZAC ZA PRIJAVU.

I Fran se vraća u Osijek. U suradnji s Francuskom alijansom, Muzejom likovnih umjetnosti i ostalim partnerima, pozivamo vas na upis u program cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina. Program Ljeto s Franom održavat će se od 21. lipnja do 16. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog, ručak i užinu te likovne, filmske, dramske i druge tematske radionice i izlete.

Datume, sadržaj i program aktivnosti pogledajte u LETKU, a za prijave i informacije o programu možete nas kontaktirati preko maila [email protected] i telefona 031 293 237 / 098 647 021 (OBRAZAC ZA PRIJAVU).

Ovotjedni naslovi

U novom filmskom tjednu od četvrtka premijerno gledamo dva nova naslova. Prizivanja 3: Kriv je sotona sedmi je film iz svijeta Prizivanja, koji otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnog Eda i Lorraine Warren. Triler Profil inspiriran je nevjerojatnom istinitom pričom o britanskoj novinarki na tajnom zadatku koja se infiltrira u regrutacijski kanal Islamske Države. Što je istina, a što samo jedna od taktika?

Ne propustite pogledati ni nastavak avantura omiljene prahistorijske obitelji Croods: Novo doba koja u potrazi za sigurnijim domom nailazi na drugu puno napredniju obitelj, novi Disneyjev kino hit Cruella koji istražuje kako je zapravo nastala Zlica od Opaka, nastavak napetog horor trilera Mjesto tišine 2 koji donosi nova saznanja o tome kako preživjeti kada i najmanji zvuk znači smrt te u Kino klubu talijansku obiteljsku dramu Moj brat lovi dinosaure koja govori o dječaku Jacku koji je kao dijete bio uvjeren da je njegov brat Gio superjunak, dok nije saznao da Gio zapravo ima Downov sindrom i dirljiv domaći dokumentarac Starac i roda koji donosi filmsku verziju najljepše ljubavne priče životinjskog svijeta o Malenoj i Klepetanu.

Napominjemo da se svi programi provode uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija: svi prostori se redovno dezinficiraju, smanjen je kapacitet dostupnih sjedala u dvorani, svaki gledatelj bi trebao dezinficirati ruke, zabranjena je konzumacija hrane i pića za vrijeme projekcije, a maske su obavezne u svim prostorijama kina.

foto: screenshot i Urania

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kina će postati jedno od glavnih mjesta izlazaka i druženja...

Ljeto prepuno kino hitova u kinu Urania

Sada već sa sigurnošću možemo izjaviti: blockbusteri su se vratili u kina! Sudeći po najavama velikih hitova koje ćemo na Više…

Tko smo „mi", a tko su „oni"? Tko su „naši", a tko „njihovi"? Novi igrani film jednog od najnagrađivanijih hrvatskih redatelja...

Urania donosi novi dio Trilogije sunca i nagrađivani film Tereza37…

Tko smo „mi”, a tko su „oni”? Tko su „naši”, a tko „njihovi”? Novi igrani film jednog od najnagrađivanijih hrvatskih Više…

Utorkom na kreativnim radionicama polaznici će imati priliku udahnuti novi život predmetima od plastike...

Ljetne radionice u dvorištu Knjižnice

Tijekom lipnja u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek nastavljaju s događanjima u dvorištu Središnje knjižnice: “Boravak u prirodi uvijek nas Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Nakon četiri godine Sergej će ponovno dobiti priliku oduševiti osječku publiku...

Sergej Ćetković dolazi održati koncert u Osijeku

Kina će postati jedno od glavnih mjesta izlazaka i druženja...

Ljeto prepuno kino hitova u kinu Urania

Izložba "Nikad nije kasno" prva joj je samostalna izložba na kojoj predstavlja niz radova nastalih u tehnici ulje na platnu, akvarel ili pastel

Izložba slikarskih radova “Nikad nije kasno”