GOSPODARSTVO

Do 30. siječnja zatvoreno raskrižje Europske avenije i Radićeve ulice, pogledajte koji su obilazni putevi

Zatvara se raskrižje Europske avenije i Radićeve ulice (kod Gradske i sveučilišne knjižnice) zbog proširenja zone zahvata radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava

    Objavljeno 27.11.2023
    Matija Ivanković

    Od 27. studenog 2023. do 30. siječnja 2024. godine obustavlja se promet u križanju Europske avenije – Ulice Stjepana Radića – Kapucinske ulice – Ulice Vjekoslava Hengla. Promet se preusmjerava na obilazne pravce prema privremenoj regulaciji prometa.

    Zatvara se raskrižje Europske avenije i Radićeve ulice (kod Gradske i sveučilišne knjižnice). S istoka će se morati skrenuti iz Europske avenije u Stepinčevu ulicu (lijevo ili desno kod glavne pošte), javlja HRT radio Osijek.

    Autobusi, koji voze umjesto tramvaja, vozit će Stepinčevom ulicom od glavne pošte do Vukovarske i Gajevog trga, a posebno će biti reguliran promet osobnim automobilima u smjeru istok-zapad.

    S istoka će se iz Europske avenije skretati u Stepinčevu prema pješačkom mostu, a potom šetalištima kardinala Šepera i Petra Preradovića do Šamačke ulice. Bit će otvoreno i raskrižje Ulice Lorenza Jagera i Europske avenije tako da će Jegerova biti dvosmjerna od tramvajske pruge do Adamovićeve ulice. Tako će se omogućiti i prometovanje od hotela Osijek i prema istoku. Šetalište kardinala Franje Šepera i dalje će biti jednosmjerna ulica, ali će se promijeniti smjer- vozit će se od istoka prema zapadu, kao što je ranije i Šetalište Petra Preradovića promijenilo smjer kretanja. 

    Službena objava GPP-a izgleda ovako: “Zbog proširenja zone zahvata radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na križanju Europske avenije – Ulice Stjepana Radića – Kapucinske ulice – Ulice Vjekoslava Hengla, uspostavlja se privremena regulacija prometa, sukladno prometnom elaboratu: Privremena regulacija prometa tijekom izvođenja radova modernizacije tramvajske pruge i tramvajskih stajališta, dionica D05 Europska avenija (Radićeva-Kuhačeva) faza II, broj projekta 7-6/2023, izrađenog od strane trgovačkog društva Revizor cestovne sigurnosti d.o.o., Vukovar.”

    Pojašnjeno je kako će voziti autobusi na liniji Zeleno polje – Višnjevac. Oni će iz smjera Zelenog polja skretati lijevo u Stepinčevu ulicu, potom desno u Vukovarsku, preko Gajevog trga do Ulice Republike Hrvatske, nakon toga lijevo u Županijsku ulicu, desno u Gundulićevu pa ponovo desno u Rokovu ulicu kako bi stigli do Strossmayerove i nastavili ljevo prema Višnjevcu. Ista je trasa i od zapada prema istoku.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na toj dionici izvodit će se radovi na zamjeni pet stupova tramvajskog napajanja i kontaktnoj mreži. Po završetku predmetne dionice, radovi se premještaju na sljedeću dionicu od Školske ulice do Ulice Hrvatske Republike

    Obavijest o obustavljanju cestovnog prometa u Ulici Stjepana Radića

    U sklopu projekta modernizacije tramvajske infrastrukture u razdoblju od 17. travnja do 21. travnja 2023. bit će obustavljen cestovni promet Više…

    Zbog izvođenja radova na raskrižju državne ceste kod Karanca biti će postavljena privremena regulacija prometa

    Obavijest građanima – Radovi na raskrižju državne ceste

    Obavještavamo građane da će od 12. lipnja do 31. srpnja, zbog izvođenja radova na raskrižju državne ceste DC212 i lokalne Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora u Ulici Sv. Roka, na križanjima sa Ružinom i Ilirskom ulicom

    Vodovod – hitna sanacija kanalizacijskog kolektora u ulici Svetog Roka – zatvara se dionica ulice

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku