KULTURA

Dobitna kombinacija hit blockbustera, izvrsnih festivalaca i stand up-a

Nakon 7 sezona, predstava „Stara Škola Kreka: Iz tame u svjetlo“ i dalje puni kazališne dvorane, a na repertoaru nove jesenske turneje se nalazi i kino Urania

Objavljeno 27.09.2023
Darija Kovačić

Novi tjedan nudi čak 5 novih odličnih filmskih naslova uz stand up comedy show „To je ta šemaJosipa Škilje iz SplickeScene (utorak 3.10. u 19 h), a svatko će moći pronaći nešto za sebe: od nastavaka velikih serijala, do nagrađivanih festivalskih poslastica za istinske filmoljupce.

Najmlađi će se razveseliti nastavku hit sage o Psićima u ophodnji: Moćni Film – nakon što su prije dvije godine osvojili gledatelje, omiljeni psići vraćaju se u najvećoj pustolovini dosad.

Od vizionarskog redatelja filma Rogue One Garetha Edwardsa, dolazi vizualno zapanjujući i potpuno originalan SF triler Kreator koji potiče na razmišljanje s pitanjem:šŠto to uistinu znači biti čovjek.

Kultni i jedan od najpopularnijih horor serijala Slagalica strave X se vraća na filmska platna. Ovaj najuzbudljiviji i duboko uznemirujući nastavak SAW franšize istražuje nepoznato poglavlje Jigsawove najosobnije igre. 

Službeni marokanski kandidat za nagradu Oscar 2023. je Plavi kaftan – prigušena psihoseksualna drama o neizrečenoj napetosti između triju glavnih likova. Redateljica Maryam Touzani uz pomoć tog skrivenog nemira stvara erotski ugođaj, a uslijed potisnute želje čak i svakodnevne radnje dobivaju skriveni naboj.

Biografska drama Caravaggiova sjena smještena je u Italiju 1610., u trenutku kada je jedan od najbriljantnijih slikara svog vremena i buntovnik protiv crkvenih pravila osuđen na smrt zbog ubojstva suparnice.

Ne propustite pogledati ni sinkronizirani crtić Vrapčić Richard, šokantan Zvuk slobode na posljednjim projekcijama, Kolibrić snimljen prema romanu autora Sandra Veronesija, domaću ekranizaciju romana Smrt djevojčice sa žigicama i domaću drama Andreja Korovljeva Hotel Pula.

Pronađite nešto za sebe i s našeg kazališnog i stand up popisa.

Nakon 7 sezona, predstava „Stara Škola Kreka: Iz tame u svjetlo“ i dalje puni kazališne dvorane, a na repertoaru nove jesenske turneje se nalazi i kino Urania: četvrtak 19.10. u 20 h. „Ovo je priča o Marinu Ivanoviću – Stoki, hrvatskom reperu, voditelju i showmanu od kojeg su svi odustali. Ali ne i njegova obitelj. Ne i Bog. A on je, u dubini svojeg bića znao da postoji bolje od ovoga, da je sloboda upravo u redu i postavljanju granica, da je život koji tek upoznaje beskonačan u svojoj ljepoti. I upravo to želi prenijeti publici, svjedočanstvom života u paklu koji je prošao, i svjetlom na kraju tunela.“

U goste nam ponovno dolazi Marko Torjanac sa svojim Kazalištem Planet Art i 2 nove predstave u kojima se našao u glavnim ulogama.

U četvrtak 26.10. s početkom u 20 h na rasporedu melodrama A. R. GurneyaLjubavna pisma“ – najizvođenija kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu. Dopisivanje Andrewa i Melisse (Slavica Knežević) započinje slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama. Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

U četvrtak 9.11. s početkom u 20 h ne propustite pogledati kombinaciju crne komedije i burleske D. R. SandersonaTko je ovdje lud?“, koja je 2023. godine na 20. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska u Mostaru osvojila čak tri nagrade za najbolju komediju u regiji. Kroz šest zabavnih isprepletenih psihoterapeutskih seansi, postavlja ozbiljna pitanja o životu danas preispitujući standarde „normalnoga“ u svijetu punom eksplozija, pobijenih vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 28.9.-4.10.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Imamo nova sjajna imena programu ovogodišnjeg izdanja festivala koji će se pod pokroviteljstvom Grada Osijeka održati od 15. do 17. kolovoza na popularnoj lokaciji-Katakombe u Osijeku

[NAJAVA] Pannonian Rock Festival

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine s ciljem da se kroz jedinstvenu manifestaciju potakne kultura čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, te da poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu

[NAJAVA] Noć knjige u Muzeju Slavonije

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek