GOSPODARSTVO

Dobre gospodarske trendove dodatno će potaknuti izgradnja Gospodarskog centra u Osijeku

Uz zatvoreni i vanjski izložbeni prostor, prva zgrada Gospodarskog centra postat će novo mjesto sajmovanja u Osijeku...

    Objavljeno 17.12.2021
    Ivona Amidžić

    Osječko-baranjska županija i Grad Osijek u protekloj godini bilježe pozitivne gospodarske trendove, među kojima i rast broja poduzetnika, rekordne prihode, porast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti te porast prosječne mjesečne neto plaće.

    U partnerstvu sada grade Gospodarski centar kojim planiraju dodatno potaknuti razvoj gospodarstva i podići gospodarsku vidljivost cijele regije.

    Na jugozapadnom rubu grada Osijeka uz tzv. S cestu u Gospodarskoj zoni Jug, u tijeku je izgradnja prve zgrade Gospodarskog centra koja će poduzetnicima u regiji osigurati poslovnu infrastrukturu za zadovoljenje svih potreba u poduzetništvu – od razvoja i prezentacije proizvoda i usluga, sajmova, kongresa do poslovnog umrežavanja, edukacija i novih poslovnih prilika.

    Sve na jednome mjestu – u multifunkcionalnoj zgradi koja će se prostirati na površini od gotovo 5000 m2 i prilagođavati se veličini i zahtjevima događanja. U prizemlju zgrade predviđene su prostorije za izložbe, sajmove, konferencije, kongrese, café i snack bar te servisne prostorije, dok će se na katu nalaziti uredski i s njima vezani servisni prostori odnosno prostorije za sastanke.

    Uz zatvoreni i vanjski izložbeni prostor, prva zgrada Gospodarskog centra postat će novo mjesto sajmovanja u Osijeku i osigurati modernu infrastrukturu primjerenu za regionalne i međunarodne sajamske manifestacije, ali i za kongresna događanja te druge poslovne događaje u svim granama gospodarstva.

    U Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku očekuju kako će ovim projektom učiniti iskorak u poboljšanju uvjeta za gospodarski rast te dodatno potaknuti već pozitivne gospodarske trendove koje bilježe u protekloj godini. Provode ga od 1. ožujka 2021. do 1. rujna 2023. kao strateški projekt unutar Urbane aglomeracije Osijek s ciljem omogućavanja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva.

    Projekt Izgradnje Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku vrijedan je 63,7 milijuna kuna, od čega Europska unija sufinancira s 45 milijuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 9,3 milijuna kuna.

    Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, partner u projektu Grad Osijek, a dodatne informacije mogu se pronaći na web stranicama Osječko-baranjske županije: www.obz.hr i Grada Osijeka: www.osijek.hr.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku otvorio je premijer Andrej Plenković  koji je najavio da Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz nacionalne razvojne strategije

    [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

    Tradicionalni je sajam koji se drugu godinu zaredom održava u Gospodarskom centru u Osijeku okupio 250 izlagača iz 12 hrvatskih Više…

    Svečano otvorenje sajma je danas, petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom sajamskih dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

    Proljetni i Obrtnički sajam okupiti će 250 izlagača u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije

    Vikend u Osijeku biti će u znaku 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma koji će se od 15. do 17. Više…

    Proljetni sajam organizira se tridesetu godinu za redom, dok se obrtnički organizira dvadeset i četvrtu godinu i međunarodnog je karaktera

    [NAJAVA] Proljetni i obrtnički sajam u GC OBŽ

    Proljetni i obrtnički sajam po drugi puta održat će se u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja