SPORT

Dobro World Cup – gimnastički spektakl svjetskih razmjera

Ovaj svjetski kup nije samo važan sportski, već i gospodarski i turistički događaj

  Objavljeno 02.05.2018
  Nikolina Ćosić

  Dobro World Cup, svjetski kup u gimnastici nas od 23. do 27. svibnja očekuju u dvorani Gradski vrt. Na današnjoj konferenciji za medije moglo se čuti kako zbog toga u Osijek ove godine dolaze natjecatelji iz 30 zemalja učesnica iz cijeloga svijeta, od Kine, Južne Amerike, Dominikanske Republike i drugih, uključujući i osvajače medalja s najvećih svjetskih natjecanja. Dolazi i desetak svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika, među kojima je i naš Tin Srbić, svjetski prvak na preči koji će svoju titulu pokušati obraniti i u Osijeku. Osim Tina, Hrvatsku će pretstavljati Filip Ude, Robert Seligman, Antun Kovačević, ali i mlađi natjecatelji.

  Direktor natjecanja Vladimir Mađarević je rekao: “Ove godine smo ponovno jedna službena etapa svjetskog kupa koja je počela u Melbournu početkom godine, ali smo i jedna od najbolje organiziranih odnosno najposjećenijih etapa što sportaši i ljudi oko njih prepoznaju.” Dodao je kako je cijela produkcija dovedena na najviši mogući nivo, a riječ je o 250 metara kvadratnih video zidova u dvorani Gradski vrt, zbog čega Mađarević najavljuje pravi gimnastički spektakl.

  Brojna su i popratna događanja organizirana u sklopu Dobro World Cupa. Osim onih najavnih kao što je bilo vježbanje na otvorenom uz Roberta Seligmana i onih koji nas još očekuju kao što je Najduža špaga na svijetu, organizatori najavljuju i Feel Good Weekend kao popratni događaj tijekom samog vikenda prvenstva. Ovaj događaj će biti smješten ispred Sokolskog doma, a obuhvaća gastro, wine & music festival. Osim očitog, vina, hrane i glazbe, na Feel Good Weekendu će prvi puta biti održano javno izvlačenje brojeva finalista, što je novost u svijetu gimnastike, a u Osijeku će započeti ova praksa, kojom se želi gimnastiku približiti građanima i posjetiteljima.

  O špekulacijama i željama drugih sredina da presele ovaj gimnastički spektakl iz grada na Dravi, Mađarević je rekao kako je za iduću godinu siguran da će Dobro World Cup ostati u Osijeku, a vjeruje kako će tako biti i do daljnjega, iako mogućnost za sve postoji. No, složio se kako bi u najmanju ruku bilo nepošteno kontinentalnom dijelu Hrvatske oduzeti ovu komparativnu prednost sportskih događanja kojim privlači turiste tijekom godine.

  Da je riječ o važnom ne samo sportskom, već i gospodarskom te turističkom događaju znaju gradonačelnik Ivan Vrkić, ali i župan Ivan Anušić koji tvrdi kako Osječko – baranjska županija ovakvim događajima poput Tour of Croatia, Pannonian Challenge te gimnastičkim kupom može postati vidljiva i prepoznatljiva u cijelom svijetu. Dodao je: “Želim da 30 ekipa iz cijeloga svijeta kada odu iz Osijeka kažu kako se žele vratiti ovdje u turistički obilazak. Da bi se to dogodilo Osijek se mora pokazati u najboljem svjetlu.”

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zaštitna lica ovogodišnjeg izdanja eventa u Osijeku najbolji su sportaš Hrvatske, Tin Srbić i sjajna Ana Đerek

  12. izdanje DOBRO World Cupa Osijek 2020.

  Oduševljenje viđenim i doživljenim u svibnju prošle godine na DOBRO World Cupu za mnoge traje još i danas. I dobro Više…

  I četvrtim mjestom grede u jučerašnjem finalu Ana je nadmašila svoj dosad najbolji plasman iz Osijeka

  Foto: Dobro World Cup – Ana Đerek osvojila još jedno zlato

  Drugog finalnog dana DOBRO World Cup Osijek 2019., ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek razveselila je mnogobrojnu publiku u Gradskom vrtu Više…

  Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019.: Volontiraj!

  Voliš sport, imaš slobodnog vremena, a pritom želiš upoznati nova lica i pokazati ili dodatno razviti svoje vještine? Ako je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dobrodošli su svi zainteresirani, posebno oni koji još nisu skupili hrabrosti priključiti se grupnim treninzima u teretani, a upotrebljavaju se rekviziti koji su svima dostupni kod kuće

  Krajem tjedna nam s primorja stiže velika online vježbaonica

  „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

  Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!

  Morat ćete paziti na mnogo stvari i dogovarati se sa svojim trenerima oko detalja...

  Kako će odsad izgledati treniranje u zatvorenim sportskim objektima?