SPORT

DOBRO World Cup Osijek ponovo s nama – Osjeti gimnastiku

Nakon odgode prošlogodišnjeg DOBRO World Cupa, ponosno najavljujemo da je isti ponovo sa nama. Osijek će po 12. put ugostiti najbolje svjetske gimnastičare!

Objavljeno 04.05.2021
Darija Kovačić

Od 10. do 13. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, vrhunski gimnastičari iz cijeloga svijeta borit će se za medalje na već poznatom DOBRO World Cupu, koji je ujedno većini sportaša zadnje ozbiljno natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju. Ove godine prijavljeno je više natjecatelja negoli ikada ranije. Svoj dolazak već su najavili mnogobrojne gimnastičarke i gimnastičari iz Europe i svijeta, a među njima, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Ane Đerek, Tijana Korent, Tin Srbić, Filip Ude, te naravno i osječki aduti Robert Seligman i Aurel Benović

Sukladno epidemiološkoj situaciji, ova godina razlikovati će se od prethodnih prije svega kod organizacije pratećih sadržaja u najavi samoga DOBRO World Cupa. Najava natjecanja će biti popraćena organizacijom Vježbanja na otvorenom koje će voditi naši poznati gimnastičari Robert Seligman i Aurel Benović. Osim toga, biti će organizirana i sada već poznata Najduža špaga na svijetu. Sama organizacije Špage biti će nešto drugačija od svih dosadašnjih. Odvijati će se u čak šest gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar i Rijeka.

Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cup Osijek

Iznenadio nas je velik broj prijavljenih zemalja, veći nego ikada do sada – očito da se je stvorila kritična masa potrebe za natjecanjima gdje gimnastičari iz svijeta nemaju prilike natjecati se na takvom nivou. Trenutno u preliminarnoj najavi imamo rekordan broj prijava iz cijeloga svijeta, a riječ je otprilike o 500 sudionika ukupno i 230 sportaša što mislim da je jako dobar podatak za turističku zajednicu. Događaj će se prenositi uživo na nacionalnoj televiziji te smatram da je najvažnije da napravimo jako dobru produkciju u dvorani Gradski vrt i da slika ode u cijeli svijet te da se skoncentriramo na taj sportski dio koji će biti temeljni nositelj promocije našeg grada, naše regije i svega onoga što mi predstavljamo.“

Nadmetanje ponajboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara u Gradskom vrtu neće moći uživo pratiti brojni gledatelji koji su tijekom finalnih dana napunili tribine osječke dvorane. Zato će se i ove godine finalna natjecanja moći pratiti uživo putem programa Hrvatske televizije, a posredno će slika iz Osijeka otići u milijune kućanstava diljem svijeta.

Organizatori natjecanja, Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek – Žito, uoči 12. izdanja DOBRO World Cupa veliku potporu ima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o. te Zagrebačke banke d.d., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko – baranjske županije.

Sve informacije možete pronaći na službenoj stranici eventa www.osijekgym.com, a vi budite spremni za gimnastički spektakl sredinom lipnja DOBRO World Cup Osijek!

Foto: osijekgym

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Đerek: Ovo danas je bilo savršeno; Srbić: Sada mirniji idem na Olimpijske igre

Srbić sa zlatom, Đerek sa zlatom i broncom odlaze u Tokio!

Ana Đerek osvojila je zlato na parteru i broncu na gredi, a Tin Srbić zlato na preči posljednjeg dana DOBRO Više…

Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili...

Škorjanc zgrabio broncu i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Bosić zlato i novi državni rekord!

Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili. Radi se o velikom međunarodnom Više…

Hrvatska reprezentacija će sljedeća dva finalna dana u dvorani Gradski vrt imali čak 7 prilika za medalje!

DOBRO World Cup – Srbić, Đerek i Zwicker za još četiri hrvatska finala u Osijeku!

Tin Srbić na preči, Ana Đerek na gredi i parteru te Christina Zwicker na gredi donijeli su Hrvatskoj nova finala Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

Gotovo 1000 sportaša i pratećeg osoblja biti gosti našeg grada od 22.06. - 03.07.2021. opet su svi raspoloživi smještajni kapaciteti popunjeni

Najavljen Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku

"Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki