SPORT

Dogovor pao na Badnjak: Bočkaj bijelo-plavi dres mijenja za dres Dinama

Ekskluzivno je na svojim mrežnim stranicama GNK Dinamo predstavio svoje novo pojačanje...

    Objavljeno 27.12.2021
    Ivona Amidžić

    Iako zimski prijelazni rok još službeno nije ni počeo počeo, iz nogometnog kluba Dinamo stigla je potvrda kako je novi član Modrih postao dojučerašnji prvotimac Osijeka Petar Bočkaj, prenosi Radio Osijek.

    Ekskluzivno je na svojim mrežnim stranicama GNK Dinamo predstavio svoje novo pojačanje:

    “Novo pojačanje Dinama igra na poziciji lijevog beka, a od 2017. godine bio je u redovima Osijeka. U prvom dijelu aktualne sezone nalazi se na prvom mjestu Hrvatski Telekom Prve lige u kategoriji asistencija s ukupno šest asistencija, a ujedno je i vodeći u kategoriji ključnih dodavanja s brojkom od čak 58. Njegove kvalitete svakako su sjajni centaršutevi, precizni udarci izvana, kao i odlični slobodni udarci koje smo imali prilike gledati u posljednje vrijeme. Kroz svoju karijeru prošao je i mlađe uzraste Dinama, a upisao je i nekoliko nastupa za mladu reprezentaciju.

    “Iznimno sam sretan i ponosan što sam danas ovdje, ovo je važan trenutak u mojoj karijeri. Proveo sam ovdje dio vremena igrajući ranije u nogometnoj školi i sretan sam što se vraćam kao igrač prve momčadi. Dinamo je u posljednjih par godina postigao iznimno velike uspjehe i važne rezultate na domaćem i europskom planu i vjerujem da će se isto nastaviti i u ovoj sezoni. Dat ću sve od sebe u dresu Dinama i na taj način pokušati zahvaliti klubu na povjerenju. Vjerujem u obranu naslova prvaka Hrvatske i u nove uspjehe u Europa ligi. Ovim putem želim zahvaliti svima u NK Osijek na suradnji posljednjih nekoliko godina, kao i svim navijačima Osijeka na podršci”, rekao je Bočkaj po potpisu višegodišnjeg ugovora.

    Na službenim stranicama NK Osijeka, gdje se također ističe kako su klubovi dogovor o transferu postignuli na Badnjak, Petar Bočkaj je uputio zahvalu navijačima i svim ljudima u klubu u kojem je do sada igrao: “Hvala svima u klubu, od teta čistačica do predsjednika, posebno svim trenerima i suigračima. U nogometnom klubu Osijek sam proveo pet sjajnih godina, Osijek je grad u koji sam se zaljubio, ali došao je trenutak za korak naprijed. Hvala i svim navijačima koji su me bodrili i podržavali, s moje strane ovo nije zbogom nego samo doviđenja”, poručio je Bočkaj.

    Glavni klupski menadžer Nenad Bjelica je tom prilikom rekao: “Prije svega hvala Peri Bočkaju na svemu što je pružio NK Osijeku u ovim sezonama što je bio kod nas. Budući da je ulazio u zadnju godinu ugovora i da je njegova želja za napretkom bila velika uspjeli smo se dogovoriti s GNK Dinamo oko njegovog definitivnog transfera i želimo mu u budućnosti puno sreće. U ovom trenutku na poziciji lijevog beka imamo igrače poput Jurčevića, Cheberka i mladog Cvijanovića, a ukoliko na tržištu nađemo interesantnog igrača pokušat ćemo ga dovesti u NK Osijek da bude jak kao i s Petrom Bočkajem”, ističe Bjelica.

    Bočkaj je među Bijelo-plave došao na ljeto 2017. godine iz Lokomotive, prethodno je igrao još za Inter i Maksimir, u mlađim kategorijama za matični Zagorec iz Krapine te Dinamo. Dugo će se još pamtiti njegovi majstorski golovi iz slobodnih udaraca, pogotovo onaj kojim je srušio PSV, ali i nebrojeni prekidi koje je sjajno izvađao i iz kojih je loptama hranio svoje suigrače. Za Osijek je upisao ukupno 149 nastupa u svim natjecanjima, pritom postigao 24 pogotka i dodao 29 asistencija.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu