OSJEČANI

DOKKICA dobila Priznanje Hrvatskog centra za dramski odgoj za razvoj i promicanje dramskog odgoja

Priznanje je dodijeljeno na online svečanosti

  Objavljeno 29.12.2020
  Darija Kovačić

  Na online svečanosti dodjele nagrada i priznanja Hrvatskoga centra za dramski odgoj, održanoj 28. prosinca, Dječjem kreativnom centru DOKKICA dodijeljeno je Priznanje za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebno za pokretanje i održavanje Festivala učeničkih igrokaza “POZOR! Plivamo na sceni”.

  Ovaj se Festival održava od 2012. godine povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (u ožujku) u partnerstvu s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, a u njemu je tijekom 9 godina sudjelovalo nešto manje od 1000 učenika osnovnih škola Osječko-baranjske županije. Cilj je Festivala promocija dramskog i scenskog stvaralaštva učenika osnovnih škola te priznanje nastavnicima za njegovanje dramskog odgoja u osnovnim školama i poticanje dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladih.

  Hrvatski centar za dramski odgoj, respektabilna je organizacija, osnovana u veljači 1996. u Zagrebu s ciljem promicanja, predstavljanja i istraživanja dramskog i kazališnog odgoja kao nastavnog dijela humanističkog odgoja, poticanja razvoja teorije i prakse koja ispituje povezanost drame, kazališta i odgoja, prikupljanja, prenošenja i populariziranja obavijesti i iskustva s područja dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj i inozemstvu… Ogranci HCDO osnovani su u Križevcima, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Sisku, Splitu, Šibeniku, Zaboku i Zagrebu. Centar je član Međunarodne udruge za dramu, kazalište i odgoj, a svake godine Povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja dodjeluje nagrade i priznanja pojedincima, ustanovama i organizacijama za značajnije trajne te posebne doprinose dramskom odgoju.

  Predsjednica Dokkice, Ines Novak prilikom dodjele Priznanja zahvalila se Hrvatskom centru za dramski odgoj ali i svim nastavnicima, voditeljima dramskih školskih grupa koji njeguju dramski odgoj u svojim školama i koji su sudjelovali u Festivalu tijekom proteklih godina – zbog kojih, kako kaže, Festival i postoji. Kao pokretačici Festivala, predsjednici Dokkice ovo Priznanje ima veliko značenje jer  Festival postoji gotovo koliko i DOKKICA (28.2.2011. osnovana je DOKKICA, a Festival je prvi puta organiziran u ožujku 2012. godine).

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

  Mlada osječanka Ana Fišer osvojila vrijednu nagradu na literarnom natječaju

  Zadnjim danom 2020. godine završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju! 104 autora od Više…

  Novčane potpore od 6000 kuna učenicima se isplaćuje tijekom školske godine u iznosu od 600 kuna mjesečno. Ove su godine dodijeljene 32 takve stipendije.

  Grad Osijek: Dodijeljene stipendije za darovite učenike i one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

  Grad Osijek i ove školske godine stipendira darovite učenike osječkih srednjih škola, kao i one koji se obrazuju za deficitarna Više…

  Pokaži svima svoj grad, uključi se i čestitaj mu rođendan!

  Grad Osijek slavi 234. rođendan online kampanjom ,,Moj Osijek!”

  Drugog prosinca 1786. tri dijela Osijeka, nekadašnje gradske općine – Tvrđa, Gornji i Donji grad postali su jedna cjelina. Tog Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Grad Osijek ulaže 18 milijuna kuna u obnovu i preuređenje zapuštenog povijesnog prostora u regionalni prijamni info-turistički centar

  Grad Osijek: Centar za posjetitelje Tvrđa izgradit će se do lipnja 2022.

  "Od početka govorimo da sve ovisi o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i nadam se da ako ona ostane ovako dobra i stabilno, odnosno još bolja, da će se učenici vratiti za dva tjedna natrag"

  Kreće škola, ministar iznio najnovije informacije

  Završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

  Mlada osječanka Ana Fišer osvojila vrijednu nagradu na literarnom natječaju