ŽIVOT

Dokkica uoči Dana očeva poziva na panel ravnopravno roditeljstvo: Moguća stvarnost ili nedostižni ideal

Dječji kreativni centar DOKKICA uoči obilježavanja Dana očeva u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti organizira ovaj zanimljiv panel

Objavljeno 05.06.2023
Darija Kovačić

Dječji kreativni centar DOKKICA uoči obilježavanja Dana očeva u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti organizira panel Ravnopravno roditeljstvo: moguća stvarnost ili nedostižni ideal, 7. lipnja od 12:00 do 13:00 sati u svečanoj dvorani 31, na 1. katu nastavne zgrade Fakulteta. Panel je dio projektnih aktivnosti projekta I TATA JE VAŽAN financiranog sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

„Obzirom da ova tema u novije vrijeme zauzima zamjetan dio medijskog prostora, a važan je dio javnog i društvenog djelovanja, naša su nastojanja da ju približimo studentima – budućim odgojiteljima i učiteljima jer se posljedice neravnopravnog roditeljstva odražavaju, ne samo u obiteljima, nego i u sustavu odgoja i obrazovanja. Kao budući stručnjaci u radu s djecom, ali i roditeljima, odgojitelji i učitelji mogu imati veliku ulogu u poticanju ravnopravnog roditeljstva kako bi djeca imala kvalitetnije odrastanje, te kvalitetniji odgoj i obrazovanje. Organiziranjem ovog panela vidimo priliku za društveni utjecaj u oblikovanju stavova o važnosti i vrijednosti ravnopravnog roditeljstva koje će neminovno doći kao izazov budućim odgojiteljima i učiteljima.“ – kaže Ines Novak, predsjednica Centra DOKKICA i voditeljica projekta.

Panelisti, izv. prof. dr. sc. Josip Berdica (Katedra obiteljskog prava, Pravni fakultet Osijek), Janja Lučić, mag. prim. educ. (OŠ Mladost Osijek), Ružica Korov, dipl. soc. pedagog (Odjel za djecu, mladež i obitelj, Hrvatski zavod za socijalni rad, PU Osijek) i Vanja Marić, dipl. soc. pedagog (Dom za odgoj djece i mladeži Osijek), približit će sudionicima teme (ne)ravnopravnog roditeljstva iz različitih područja djelovanja i probati odgovoriti na pitanje u nazivu panela.

Ulaz na panel je slobodan za sve zaintersirane i nije potrebna posebna prijava, a za više informacija: [email protected] ili 091 1565 922.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Međunarodni dan obitelji prilika je da se podsjetimo koliko je važno očuvati i jačati te veze, ali i podsjetnik da to činimo svakodnevno.

Dokkica obilježila Međunarodni dan obitelji

Obitelji igraju ključnu ulogu u izgradnji društvene kohezije i pružanju emocionalne podrške svojim članovima. Međunarodni dan obitelji prilika je da Više…

Besplatno savjetovalište u cilju povećanja dostupnosti izvaninstitucionalnih oblika podrške žrtvama nasilja u obitelji u njihovim lokalnim sredinama

Besplatno savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji u Osijeku i Belom Manastiru

Dječji kreativni centar DOKKICA u cilju povećanja dostupnosti izvaninstitucionalnih oblika podrške žrtvama nasilja u obitelji u njihovim lokalnim sredinama nastavlja Više…

Od ove godine festival je nacionalan, te će petominutni igrokazi POZOR! Plivamo sceni izvesti osnovnoškolske dramske skupinae iz cijele Hrvatske!

[NAJAVA] Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni 12

Dječji kreativni centar DOKKICA organizira 12. Festival učeničkih igrokaza POZOR! Plivamo na sceni koji će se održati 19. i 20. svibnja Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih