OSJEČANI

Doktori za baštinu: likovna radionica Maske i običaji (19.10. u 11.00) PRIJAVA

Narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara...

Objavljeno 18.10.2019
Ivona Amidžić

U subotu 19. listopada s početkom u 11.00 sati u Muzeju Slavonije održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom “Maske i običaji”. Tema radionice su narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara, tj. poklada kojim se protjeruju zime i hladnoće, bolesti i nevolje iz cijeloga svijeta.

Običaji maksiranja česti su u okolici našeg grada Osijeka, u baranjskim i slavonskim selima. Saznajmo više o maskiranju i pokušajmo sami izraditi maske od papira, vune, vate i drugih materijala. Radionicu organiziramo povodom izložbe fotografija koju organizira Mađarski konzulat u Osijeku u Muzeju Slavonije.

Radionica je prilagođena radu s djecom niže osnovnoškolske dobi, ali pozivamo i djecu mlađeg uzrasta. S djecom će raditi muzejska pedagoginja Jesenka i muzejske suradnice, inače studentice Filozofskog fakulteta u Osijeku, Valentina i Petra.

Prijava za sudjelovanje na radionici je obvezna zbog ograničenog broja mjesta. Prijaviti dijete možete putem poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUNRv60jrbkxBT3A-2GRgDtzdRZwG2lYBJkthIR7bNJpO9Xw/viewform

Cijena radionice iznosi 20,00 HRK po djetetu. Materijal za radionicu je osiguran. Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađeg uzrasta, ali u pratnji roditelja (roditelji, ukoliko su pratnja djetetu, ne plaćaju ulaz u Muzej).

Za sve ostale informacije slobodno se obratite muzejskoj pedagoginji, Jesenki Ricl.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz balone, konfete i dječji šampanjac, pregršt osmijeha i dobrih želja poletjelo je sa središnjeg osječkog trga ususret novoj 2020. godini

Tri, dva, jedan – sretna vam nova 2020.!

Ekipa, ovo je najbolji doček u Osijeku! Veliki će slaviti večeras, a ovdje je već krenula najbolja fešta. – rekla Više…

Radionica je namijenjena djeci starijoj od šest godina i obilježavanju božićnih blagdana koji predstoje

Četvrta adventska radionica Teatra To Go

Posljednja adventska radionica u Muzeju Slavonije održat će se u subotu, 21. prosinca u 11 sati. Gost će radionice biti Više…

Udruga Klikeraj priprema zimske aktivnosti i programe za djecu koji kreću u siječnju "Sidro" i "Imam ideju"

Udruga Klikeraj radionice u siječnju “Sidro” i “Imam ideju”

Udruga Klikeraj priprema zimske aktivnosti i programe za djecu koji kreću u siječnju. Najavljuju nastavke programa za poticanje emocionalnih kompetencija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"U posljednje vrijeme često čujemo 'Mladi su budućnost', a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?"

“Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme

"Ovim su postupkom prioriteti već na početku predsjedanja postali tek mrtvo slovo na papiru u finom celofanu prezentirani europskoj javnosti"

Slučaj Zračne luke Osijek: Ravnopravnost samo na papiru!

Unaprijedimo zajednicu - Prijave imaju rok, a tečaj ograničeni broj polaznika

Besplatni tečaj engleskog jezika – Prednost imaju marginalizirane skupine (PRIJAVA)