Arhiva

Dokumentarni film Čaruga – ogledalo vremena nakon festivala dostupan na internetu

  Objavljeno 29.06.2015
  OsijekNews redakcija

  Dokumentarni film Čaruga – ogledalo vremena nakon premijere u osječkom kinu Urania i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu te televizijskim postajama prikazan je na filmskom festivalu Đakovački rezovi pod pokroviteljstvom Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatskog audiovizualnog centra.

  Ovom prigodom Čaruga je osvojio specijalnu nagradu žirija u konkurenciji 86 filmova. Dokumentarni film je sniman na temelju originalnog sudskog i arhivskog gradiva te po prvi put otkriva istinu o mitu najponatijeg slavonskog razbojnika Jovana Stanisavljevića Čaruge.

  Osim dokumentarnih snimaka i fotografija te sudskih spisa, film prikazuje stvarne događaje snimane kroz igrane filmske scene sa originalnim dijalogom temeljenim na arhivskom gradivu.

  Čaruga – ogledalo vremena proizveden je zajedničkom suradnjom Državnog arhiva u Osijeku i FILM 54 Osijek te osječkim kulturnim instutcijama. Režiju potpisuje Boris Šeper, produkcijsku palicu dr.sc. Siniša Bjedov a Čarugu glumi Ivica Lučić.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dobro djelo za potrebe sugrađana pojedinci mogu učiniti ove subote!

  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi – PORTANOVA

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire