KULTURA

Dolazi i ovogodišnja 16. NOĆ MUZEJA: “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”

Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice

    Objavljeno 22.01.2021
    Ivona Amidžić

    Muzej likovnih umjetnosti obilježit će 16. Noć muzeja, pod temom Zadaće muzeja u uvjetima kriza, koja će biti predstavljena kao digitalna Noć muzeja.

    Otvorenje će se održati 29. siječnja 2021. godine u 17:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti.

    Uvodnim riječima obratit će se ravnatelj Muzeja likovnih umjetnosti, Eduard Hudolin, predsjednik Moto kluba Osijek, Zdravko Bošnjak te kustosica pedagoginja, ujedno i potpisnica ovogodišnjeg programa, Kristina Delalić Vetengl. Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko baranjske županije, Tatjana Roth svečano će otvoriti ovogodišnju Noć muzeja.

    Program će se nastaviti emitiranjem sedam programskih sadržaja video uradcima svakih sat vremena, sve do 1.00 h kada će program završiti. Slijedom rečenog, Noć muzeja osim putem komunikacijskih kanala on-line prijenosom, moći će se posjetiti i na sam dan obilježavanja uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

    „Svaka godina novi je izazov. Ova godina je u nama pobudila kreativnost da iz nečega što nas fizički distancira izvučemo najbolje te se okušamo u prezentiranju programa na jedan nov način, koji smatramo da trebamo upražnjavati i kada dođe vrijeme gdje ćemo se ponovno moći družiti u sigurnoj okolini”, izjavila je kustosica pedagoginja Kristina Delalić Vetengl.

    Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice u vremenu koje će biti naznačeno.

    • Započet će otvaranjem Noći muzeja u suradnji s Moto Klubom Osijek, gdje će bikeri/motociklisti prigodnom vožnjom gradskim ulicama, noseći zaštitne maske s logom MLU-a i simbolom sove te unikatnom zastavom Noći Muzeja, predstaviti MLU (17.00 – 18.00).
    • Nakon toga, uslijediti će program za najmlađe posjetitelje gdje će knjižničarka V. Stantić čitati dijelove knjige autora V. Risomonda pod nazivom: „Pričam ti priču“, uz element iznenađenja (18.00 – 19.00).
    • U muzejskom programu  studenti Akademije uz vodstvo  kustosice pedagoginje J. Stojanović predstavit će radionicu „Uradi sam“, na temu: Novo normalno (19.00 – 20.00).
    • Nakon radionice, kroz on-line videozapis održat će se Muzejska brbljaonica s najmlađim polaznicima DK Branko Mihaljević (20.00 – 21.00).
    • Kroz izložbu 27. slavonski biennale: Slika kao virus posjetitelje će provesti viša kustosica Valentina Radoš, koja će održati on-line vodstvo (21.00 – 22.00).
    • I ove godine, Studio Shine pripremit će i izvesti plesnu točku pod nazivom Plesom kroz izložbu. (22.00 – 23.00).
    • Za kraj ovogodišnjeg programa u ponoć emitirat će se dokumentarni film: 27. slavonski biennale: Slika kao virus (0.00 – 1.00).

    “Ovim putem pozivamo na posjet izložbi. Muzej će na dan obilježavanja Noći muzeja zasjati u do sada neviđenom izdanju, pozivati će Vas svojom vizualnom projekcijom da zastanete i da Vam uljepša šetnju gradom, a naše sove u prirodnoj veličini dočekat će Vas raširenih ruku na Europskoj aveniji”, pozivaju iz Muzeja.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Izloženo je više od stotinu grafičkih listova najoriginalnijeg grafičara u Veneciji 16. stoljeća i navjestitelja budućeg razvoja umjetničke grafike

    Izložba Andrije Medulića Schiavonea u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku

    U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku sinoć (7. rujna 2023. godine) otvorena je izložba „Andrija Medulić Schiavone – grafički genij Više…

    Kao najveći nacionalni muzej općeg tipa, smješten u baroknoj osječkoj Tvrđi, Muzej Slavonije je omiljeno mjesto susreta brojnim posjetiteljima. Kultura, i u malim dozama, utječe na povećanje razine hormona sreće, a nove spoznaje nadopunjuju naše životno znanje.

    Noć muzeja u muzeju Slavonije

    Muzej Slavonije u petak 27. siječnja, s početkom u 18:00, svojim posjetiteljima priprema zanimljiv program u Noći muzeja 2023. Posjetitelje Više…

    Noć muzeja tradicionalna je manifestacija u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a ovogodišnja se održava pod temom „Muzeji su važni“

    18. Noć muzeja – muzeji su važni!

    Muzej likovnih umjetnosti priprema zanimljiv i bogat program povodom obilježavanja 18. Noći muzeja. Noć muzeja tradicionalna je manifestacija u organizaciji Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova