KULTURA

Dolazi i ovogodišnja 16. NOĆ MUZEJA: “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”

Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice

  Objavljeno 22.01.2021
  Ivona Amidžić

  Muzej likovnih umjetnosti obilježit će 16. Noć muzeja, pod temom Zadaće muzeja u uvjetima kriza, koja će biti predstavljena kao digitalna Noć muzeja.

  Otvorenje će se održati 29. siječnja 2021. godine u 17:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti.

  Uvodnim riječima obratit će se ravnatelj Muzeja likovnih umjetnosti, Eduard Hudolin, predsjednik Moto kluba Osijek, Zdravko Bošnjak te kustosica pedagoginja, ujedno i potpisnica ovogodišnjeg programa, Kristina Delalić Vetengl. Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko baranjske županije, Tatjana Roth svečano će otvoriti ovogodišnju Noć muzeja.

  Program će se nastaviti emitiranjem sedam programskih sadržaja video uradcima svakih sat vremena, sve do 1.00 h kada će program završiti. Slijedom rečenog, Noć muzeja osim putem komunikacijskih kanala on-line prijenosom, moći će se posjetiti i na sam dan obilježavanja uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

  „Svaka godina novi je izazov. Ova godina je u nama pobudila kreativnost da iz nečega što nas fizički distancira izvučemo najbolje te se okušamo u prezentiranju programa na jedan nov način, koji smatramo da trebamo upražnjavati i kada dođe vrijeme gdje ćemo se ponovno moći družiti u sigurnoj okolini”, izjavila je kustosica pedagoginja Kristina Delalić Vetengl.

  Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice u vremenu koje će biti naznačeno.

  • Započet će otvaranjem Noći muzeja u suradnji s Moto Klubom Osijek, gdje će bikeri/motociklisti prigodnom vožnjom gradskim ulicama, noseći zaštitne maske s logom MLU-a i simbolom sove te unikatnom zastavom Noći Muzeja, predstaviti MLU (17.00 – 18.00).
  • Nakon toga, uslijediti će program za najmlađe posjetitelje gdje će knjižničarka V. Stantić čitati dijelove knjige autora V. Risomonda pod nazivom: „Pričam ti priču“, uz element iznenađenja (18.00 – 19.00).
  • U muzejskom programu  studenti Akademije uz vodstvo  kustosice pedagoginje J. Stojanović predstavit će radionicu „Uradi sam“, na temu: Novo normalno (19.00 – 20.00).
  • Nakon radionice, kroz on-line videozapis održat će se Muzejska brbljaonica s najmlađim polaznicima DK Branko Mihaljević (20.00 – 21.00).
  • Kroz izložbu 27. slavonski biennale: Slika kao virus posjetitelje će provesti viša kustosica Valentina Radoš, koja će održati on-line vodstvo (21.00 – 22.00).
  • I ove godine, Studio Shine pripremit će i izvesti plesnu točku pod nazivom Plesom kroz izložbu. (22.00 – 23.00).
  • Za kraj ovogodišnjeg programa u ponoć emitirat će se dokumentarni film: 27. slavonski biennale: Slika kao virus (0.00 – 1.00).

  “Ovim putem pozivamo na posjet izložbi. Muzej će na dan obilježavanja Noći muzeja zasjati u do sada neviđenom izdanju, pozivati će Vas svojom vizualnom projekcijom da zastanete i da Vam uljepša šetnju gradom, a naše sove u prirodnoj veličini dočekat će Vas raširenih ruku na Europskoj aveniji”, pozivaju iz Muzeja.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Predavanje će održati predsjednik Ocjenjivačkog suda 27. slavonskog bijenala, dr. sc. Krešimir Purgar.

  Predavanje “Apstrakcija za početnike (i napredne)”

  Muzej likovnih umjetnosti poziva sve zainteresirane na predavanje Apstrakcija za početnike (napredne) u utorak, 2. ožujka s početkom u 18:00 Više…

  U Muzeju su uz fotografije postavljeni informativni plakati, ali i odore i oprema koju su vatrogasci koristili na intervencijama.

  Muzej hrvatskog vatrogastva postavio izložbu “Minuta nakon potresa”

  Muzej hrvatskog vatrogastva uspješno je sudjelovao u ovogodišnjoj digitalnoj Noći muzeja. Umjesto na već poznatoj adresi (Trenkova 44 u Varaždinu), Više…

  U digitalnoj Noći Muzeja 2021. osječka Tvrđa i Trg Sv. Trojstva oživjet će uz LED ekrane na kojima muzeji prikazuju multimedijalni sadržaj

  Noć muzeja 2021. u Muzeju Slavonije

  U petak 29.1. održat će se šesnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 08. ožujka 2021., na Međunarodni dan žena

  Izložba nakita “Sanjarenje”

  Čitala je gotovo jednu knjigu dnevno, a nije joj važan ni koji je pisac ni koji je žanr

  Najčitateljica Ljubica Šoš s 340 pročitanih knjiga

  "Vremensku sondu" iz tornja otvorit će stručnjaci konzervatori kako se ne bi oštetila

  U sanaciji zvonika crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu pronađen svitak iz 18.st.