SPORT

Dominik Škorjanc deveti junior na svijetu danas se vraća u Osijek

Fenomenalnom utrkom Dominik Škorjanc osvojio je ukupno deveto mjesto čime je zaokružio izuzetnu vrhunsku sezonu te napravio uvertiru i najavu za sljedeća atletska natjecanja.

    Objavljeno 23.08.2021
    Petar Tauković

    Dominik Škorjanc, brončani atletski reprezentativac sa Europskog juniorskog prvenstva, nastupio je na Svjetskom juniorskom prvenstvu (Nairobi, Kenija, 17.-22.8.2021.g.), gdje je osvojio 9. MJESTO u disciplini 400m prepone!!!

    Dominik Škorjanc je u svojoj polufinalnoj grupi osvojio 4. mjesto s rezultatom 51,63. Iako je taj rezultat osmo vrijeme svih polufinalnih grupa, sukladno pravilima World athletics, u finale se ne ulazi po vremenu već po plasmanu. Fenomenalnom utrkom Dominik Škorjanc osvojio je ukupno deveto mjesto čime je zaokružio izuzetnu vrhunsku sezonu te napravio uvertiru i najavu za sljedeća atletska natjecanja.

    Dominika i njegovog trenera Sašu Šešuma, u rujnu ove godine još očekuju nastupi na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, Hanžekovićevom memorijalu te na Ekipnom prvenstvu Hrvatske za seniore.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“