SPORT

Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

"Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Objavljeno 06.03.2023
    Matija Ivanković

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak osvojivši prvi WTA naslov nakon 2021. godine. Sjajna hrvatska tenisačica slavila je u Monterreyu pobijedivši prvu nositeljicu Garciju, prenosi HRT Radio Osijek.

    Vekić je na operaciju otišla nakon Australian Opena 2021., a u siječnju ove godine u na tom istom mjestu došla je do četvrtfinala, napravivši sjajan rezultat. Dugo se borila i naporno radila da se vrati na staru razinu, a sada je došla do četvrtog naslova u karijeri.

    Od danas najbolje rangirana hrvatska tenisačica osvojila je svoj prvi naslov nakon pobjede u Courmayeuru prije dvije godine.

    – Ovo je odličan početak godine za mene, rekla je Donna poručivši kako je znala da će se vratiti sjajnim igrama, posebno nakon finala u San Diegu u listopadu prošle godine. Da danas nisam došla do titule, siguran sam da bi to bilo uskoro. Igram dobar tenis, samo tako moram nastaviti. Nadam se da ću biti zdrava i ostvarivati ovako dobre rezultate.

    Pobjeda nad petom tenisačicom svijeta i prvom nositeljicom bila je prva pobjeda naše Vekić nad jednom od tenisačica iz top 10 skupine ove godine.

    Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Terene u Perivoju kralja Tomislava s nedjeljnom završnicom (22. svibnja) preuzimaju tenisači...

    Nastavak teniske „akcije” u Perivoju kralja Tomislava

    Nakon završenog ženskog dijela Osijek Open ITF turnira iz serije Croatian Tennis Pro Tournaments s nagradnim fondom 25.000 dolara, terene Više…

    Možemo se pohvaliti da smo prvi grad koji ima javni teniski teren za sve sugrađane, a radi se i drugi na Jugu II...

    Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica stiže na ITF Osijek Open: Dodatan rast turističkih noćenja

    Stotinjak svjetskih tenisača i tenisačica boravit će u Osijeku od 9. do 22. svibnja kada će se na ITF Osijek Više…

    Nakon uspješnog prvog izdanja 2020. godine i potpuno organiziranog prošlogodišnjeg izdanja, koje je zbog izazovnog razdoblja i zdravstvene sigurnosti bio odgođen, vrijeme je da se tenis vrati među ljude

    Premier Tennis Show se vraća u Osijek na inicijativu Donne Vekić

    Inicijativa tenisačice i reprezentativke Donne Vekić, koja je zajedno s obitelji u izazovnom razdoblju u lipnju 2020. pokrenula projekt pod Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu