SPORT

Donna Vekić najavila nastavak hvalevrijedne inicijative koja pomiče granice – Premier Tennis Show

Osijek je danas povezao naše sportaše s raznih dijelova svijeta. Donna Vekić javila se iz Geneve, Borna Ćorić iz Rotterdama, a Ivan Ljubičić sve prisutne pozdravio je iz Dohe.

  Objavljeno 01.03.2021
  Darija Kovačić

  Prošle godine, Hrvatski Premier Tennis koji se održao u Osijeku, dokazao je koliko zdrava inicijativa i ljubav prema sportu – mijenja i unaprjeđuje zajednicu i samog pojedinca. Hrabrost i odlučnost tenisačice i FED CUP reprezentativke, Donne Vekić i njezine obitelji, privukla je javnost i izazvala pozitivne reakcije diljem Hrvatske, a i šire. U trenutku kada je sve bilo poprilično neizvjesno, oni su se pokrenuli, a istim tim tempom i još više motivirani, danas su u Osijeku predstavili nastavak projekta pod nazivom Premier Tennis Show.

  Na press konferenciji su sudjelovali Donna Vekić, koja se video pozivom javila iz Geneve, Borna Ćorić – koji je poslao lijepu poruku iz Rotterdama, Ivan Ljubičić sudjelovao je javljanjem iz Dohe, a predsjednica HTS-a, Nikolina Babić javila se iz Zagreba. Na pressici su se pridružili i župan Ivan Anušić, dogradonačelnica Žana Gamoš, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth i Igor Vekić, organizator Premier Tennis Show-a.

  6. i 7. travnja 2021., datumi su rezervirani za humanitarnost, sport i zajedništvo, a svi su pozvani da sudjeluju u akciji za bolju budućnost najmlađih.

  Ove godine će u sklopu Premier Tennis Show-a ponovo u fokusu bili humanitarna akcija na čije su sudjelovanje pozvani svi. Sav prikupljen prihod biti će usmjeren na izgradnju javnih teniskih igrališta u Osječko – baranjskoj županiji s tendencijom proširenja na cijelu Hrvatsku. Važno je istaknuti da ova akcija ima puno veću vrijednost i ciljeve od lijepo izgrađenih igrališta. Prava vrijednost leži u pridonošenju dobra zajednici, pojedincu, djeci i mladeži. Misao vodilja je pružiti mogućnost najmlađima da otkriju svoje talente i strasti te im dati priliku da probaju i zavole tenis te ga na taj način, učiniti dostupnim. Današnja press konferencija, održala se u Graditeljsko – geodetskoj školi Osijek, pored koje će neposredno nakon održanog turnira, biti izgrađen prvi javni teniski teren.

  „Prije svega, prošle godine smo na Donninu inicijativu započeli s ovim sportsko-humanitarnim projektom. Na kraju turnira prošle godine, nadali smo se da ćemo Vas opet sve moći pozvati u Osijek. Ovo je inicijativa koja se događa po prvi puta u Hrvatskoj s finalnim ciljem izgradnje javnih teniskih terena, koji bi bili dostupni svima. Prije svega djeci i mladeži, ali posebno smo ponosni na edukaciju koju smo dogovorili za sve štićenike Doma za djecu Klasje u Osijeku“ – ističe Igor Vekić, organizator Premier Tennis Show-a.

  „Pozivam vas sve da nas pratite, u idućim danima ćemo izvještavati o svim novostima. Hvala županu i gradu Osijeku na podršci, kao i uvijek. Nadam se da ćemo moći nastupati pred publikom, a ako ne, vjerujem da ćemo se gledati online“ – dodala je Donna Vekić.

  7. travnja 2021., rezerviran je za uzbudljive mečeve na kojima će se igrati ozbiljan tenis u kojemu neće nedostajati natjecateljskog duha i vrhunskih svjetskih teniskih imena.

  Posebna i vrlo jedinstvena donatorska večera, također je dio ovog spektakularnog sportskog događaja, a na njoj će se 6. travnja 2021., održati vrijedna i rijetko viđena aukcija za koju će vrlo posebne predmete, donirati vrhunski svjetski i hrvatski sportaši.

  Za više informacija pratite službenu stranicu www.premiertennisosijek.hr i društvene mreže na kojima možete pravovremeno saznati sve informacije o nadolazećim aktivnostima.

  Foto: SMART Counselling

  Press konferenciju možete pogledati ovdje: https://youtu.be/-9V9SInlC_8

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ova 189 cm visoka Osječanka veseli se reprezentativnim izazovima koji očekuju našu nacionalnu vrstu

  Hrvatska odbojkašica Beta Dumančić veseli se reprezentativnim izazvocima u Zadru

  Srednja blokerica hrvatske odbojkaške reprezentacije Beta Dumančić svakako spada među naše iskusnije igračice. Nakon odlaska iz rodnog Osijeka na studij Više…

  Novo, 3. kolo CRO-GYM lige, na rasporedu je 8. svibnja u Sokol centru u Osijeku.

  Ude preuzeo vodstvo u CRO-GYM ligi

  Aktualni viceprvak Europe na konju s hvataljkama, prošlogodišnji ukupni pobjednik CRO-GYM lige, Filip Ude, slavio je u 2. kolu ovog Više…

  Projekt se provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljenika u gradu Osijeku

  Održana Početna konferencija projekta „Zlatne godine“

  U Sokolskom domu u Osijeku, 25.ožujka 2021. godine održana je Početna konferencija projekta „Zlatne godine“ na kojoj su predstavljeni ciljevi Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U zadnjoj dionici Vrijednosnice su se nekoliko puta približile rezultatu protivnika

  Vrijednosnice sinoć izgubile utakmicu od ekipe Zaboka

  U ukupnom poretku Đerek vodi s maksimalnih 60 bodova

  Đerek novom pobjedom na CRO-GYM ligi potvrdila formu za Europsko prvenstvo

  Ova 189 cm visoka Osječanka veseli se reprezentativnim izazovima koji očekuju našu nacionalnu vrstu

  Hrvatska odbojkašica Beta Dumančić veseli se reprezentativnim izazvocima u Zadru