SPORT

Donna Vekić se plasirala u finale WTA turnira!

Vekić "rasturila" Zvonarevu sa 6-2, 6-2 za sat i deset minuta igre

    Objavljeno 03.02.2019
    Lucija Tokić

    Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Sankt Peterburgu, ona je u polufinalu nadigrala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 6-2, 6-2 za sat i 10 minuta igre, piše Nacionalni Portal prenoseći Hina-u.

    Bit će to sedmi nastup u finalu nekog WTA turnira za 22-godišnju Osječanku, ali prvi na nekom turniru iz WTA Premier kategorije. Dosada je Vekić osvojila dva naslova, 2014. u Kuala Lumpuru i 2017. u Nottinghamu, dok je posljednji put u finalu igrala u Washingtonu početkom kolovoza prošle godine kada je izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

    Protiv 34-godišnje Zvonareve Vekić se nametnula snažnijim udarcima s osnovne linije od samog početka dvoboja te je dominirala čitavim tijekom dvoboja. Nije niti jednom izgubila gem na svoj početni udarac, bila je suočena s tek jednom “break-loptom” dok je ona četiri puta oduzimala servis suparnici, po dva puta u svakom setu.

    Zanimljivo, u oba se seta rezultat kretao na identičan način, Zvonareva bi dobila prvi gem, a zatim bi Vekić ostvarila seriju od pet uzastopnih gemova prije no što bi Zvonareva smanjila na 5-2, a onda bi Vekić na svom servisu završila set u svoju korist.

    U finalu će Vekić igrati protiv Nizozemke Kiki Bertens, trenutačno sedme igračice svijeta, koja je u prvom polufinalu nadigrala Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 7-6 (5), 6-2.

    Vekić je protiv Bertens dosada igrala četiri puta i tri je puta izašla kao pobjednica uključujući i dvoboj u 2. kolu Brisbanea prije mjesec dana.

    POLUFINALE:

    DONNA VEKIĆ (HRV/8) – Vera Zvonareva (Rus) 6-2, 6-2

    Kiki Bertens (Niz/2) – Arina Sabalenka (Bje/4) 7-6 (5), 6-2

    foto: Hina

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak Više…

    Nakon uspješnog prvog izdanja 2020. godine i potpuno organiziranog prošlogodišnjeg izdanja, koje je zbog izazovnog razdoblja i zdravstvene sigurnosti bio odgođen, vrijeme je da se tenis vrati među ljude

    Premier Tennis Show se vraća u Osijek na inicijativu Donne Vekić

    Inicijativa tenisačice i reprezentativke Donne Vekić, koja je zajedno s obitelji u izazovnom razdoblju u lipnju 2020. pokrenula projekt pod Više…

    Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je treći trofej u karijeri

    Donna Vekić osvojila WTA titulu u Courmayeuru

    Hrvatska tenisačica, Osječanka Donna Vekić osvojila je WTA turnir u talijanskom Courmayeuru. Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.