SPORT

Donna Vekić se probila u četvrtfinale WTA turnira!

U dvoboju 2. kola nadigrala je Amerikanku Christinu McHale (WTA - 144.) sa 6-4, 7-5

    Objavljeno 28.02.2019
    Antonela Verković

    Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 28.) probila se u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Acapulcu, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u dvoboju 2. kola nadigrala Amerikanku Christinu McHale (WTA – 144.) sa 6-4, 7-5 nakon jednog sata i 50 minuta igre.

    Bio je to njihov drugi dvoboj i prva pobjeda Osječanke, do koje je stigla preokretom u drugom setu. U prvom setu je Vekić nakon pet ‘breakova’ u šest gemova povela sa 4-2, McHale je uspjela izjednačiti na 4-4, ali je s još dva osvojena gema u nizu naša tenisačica osvojila prvu dionicu meča.

    Drugi set je bolje započela 26-godišnja Amerikanka i povela sa 5-2, ali je uslijedio veliki povratak Donne Vekić. Spasila je dvije set-lopte u devetom te još jednu u desetom gemu te završila meč nizom od pet osvojenih gemova.

    Do trećeg četvrtfinala u ovoj sezoni, a u prethodna dva slučaja se nije na tome zaustavila, Vekić je došla zahvaljujući odličnoj igri na servis McHale, koji je uspjela slomiti čak sedam puta iz 12 prilika.

    U četvrtfinalu će Donnina suparnica biti bolja iz dvoboja Birtanke Johanne Konte i Ruskinje Varvare Flink.

    Iznenađenje večeri priredila je brazilska tenisačica Beatriz Haddad Maia koja je sa 6-3, 6-3 nadigrala prvu nositeljicu turnira Amerikanku Sloane Stephens.

    WTA Acapulco – 2. kolo

    Beatriz Haddad Maia (Bra) – Sloane Stephens (SAD/1) 6-3, 6-3

    DONNA VEKIĆ (HRV/3) – Christina McHale (SAD) 6-4, 7-5

    Saisai Zheng (Kin/7) – Timea Babos (Mađ) 4-6, 6-4, 6-3

    foto: EPA/DAVID GUZMAN

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Bio je to lud meč do samog kraja, Garcia je igrala baš dobro. Nastojala sam osvojiti što je više moguće poena. Nije bilo lako, ali stvarno sam sretna zbog pobjede"

    Donna Vekić: Bio je ovo lud meč

    Donna Vekić prije dvije godine umalo je odustala od tenisa zbog teške operacije koljena, a sada je napravila nevjerojatan povratak Više…

    Nakon uspješnog prvog izdanja 2020. godine i potpuno organiziranog prošlogodišnjeg izdanja, koje je zbog izazovnog razdoblja i zdravstvene sigurnosti bio odgođen, vrijeme je da se tenis vrati među ljude

    Premier Tennis Show se vraća u Osijek na inicijativu Donne Vekić

    Inicijativa tenisačice i reprezentativke Donne Vekić, koja je zajedno s obitelji u izazovnom razdoblju u lipnju 2020. pokrenula projekt pod Više…

    Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je treći trofej u karijeri

    Donna Vekić osvojila WTA titulu u Courmayeuru

    Hrvatska tenisačica, Osječanka Donna Vekić osvojila je WTA turnir u talijanskom Courmayeuru. Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.