ŽIVOT

Donna Vekić uspješna na svim terenima, zablistala je i na naslovnici Cosmopolitana

Otkrila je kakva je na ljubavnom, a kakva na privatnom planu te kako snagom vjere i samopouzdanja mečeve koji joj ne idu u prilog preokreće u svoje pobjede

Objavljeno 24.02.2020
Ivona Amidžić

Uspješna 23-godišnja tenisačica Donna Vekić, koja posljednjih mjeseci dominira i teniskim terenima i medijskim stupcima, zablistala je na naslovnici hrvatskog izdanja Cosmopolitana, kao da je na modnom terenu od svoje šeste godine. No, kakva je na onom ljubavnom, a kakva na privatnom planu te kako snagom vjere i samopouzdanja mečeve koji joj ne idu u prilog preokreće u svoje pobjede, otkrila je u intervjuu.

Novi broj Cosmopolitana donosi ekskluzivni editorijal s mladom, talentiranom Donnom koja je otkrila svoje modne favorite za novu sezonu i spremno zagazila u nove sportske, ali i životne pobjede koje je čekaju u 2020. Tko bolje zna kako se dići kada je najteže i pritom preokrenuti meč u svoju korist i pobijediti nego prelijepa Donna Vekić, koja je u samo dvije godine skočila s 35. na 19. mjesto najboljih tenisačica na svijetu. U čemu je tajna njezinog uspjeha?

„Mislim da je tajna duboko zakopana u mojoj natjecateljskoj naravi koja je izbila na svjetlo dana u najranijoj dobi kada sam se igrala s godinu i pol dana starijom sestričnom. A ima nešto i u sportskim genima koje sam naslijedila od mame Brankice koja se bavila gimnastikom, tate Igora, bivšega golmana NK Osijek, i bake Lidije koja je otkrila Šukera“, kaže Donna koja je već u četvrtoj godini, kada se bavila gimnastikom, htjela biti pobjednica.

Nakon što su njezinim roditeljima rekli da atletika nije dobar izbor za njihovu kćer jer će vjerojatno uskoro izrasti u iznimno visoku djevojku i fleksibilnost joj neće biti jača strana, Donna se nije mirila s gubitkom nego se u šestoj godini prebacila na tenis. Stvar je postala ozbiljnija kada je Donna s deset godina osvojila državno prvenstvo do 12 godina.

„Problemi s velikim očekivanjima počeli su kada sam postala punoljetna jer sam si sama počela stvarati pritisak. Tada sam već ušla u top sto, no dosta dugo mi je trebalo da shvatim da neću uvijek pobjeđivati te da nije smak svijeta ako izgubim meč. Trebalo mi je vremena da odrastem, ojačam i shvatim da je već sljedeći tjedan drugi meč“.

Što se događa na ljubavnom planu?

Uz pitanja o profesionalnom putu, Cosmopolitan je Donni “servirao” i pitanja o ljubavi s obzirom na to da je prošlog proljeća prekinula ljubavnu vezu sa švicarskim tenisačem Stanislasom Wawrinkom.

„Teško bi se moglo reći da je naša veza bila tajna. Svi ljudi oko nas, mislim, oni iz tenisa znali su da smo Wawrinka i ja par te je bilo pitanje vremena kada će to izaći na svjetlo dana. No danas kada se osvrnem na to razdoblje, moram priznati da je bilo teško. Svakome je teško preboljeti prekid veze, pogotovo ako je to vaša prva važnija veza, a sve se odvija pod lupom javnosti. Najviše me boljelo to što su novinari izvrtali istinu i pisali da sam ja kriva za raspad njegova braka, što je miljama daleko od istine. Kada se prisjetim svega što mi se događalo, shvaćam da sam bila dijete te da je velika razlika imaš li osamnaest ili dvadeset tri“, kaže Donna.

Srećom, kao rođena “fajterica”, Donna nije previše vremena trošila na plakanje za bivšom vezom.

„Sigurno mi nije bilo lako, ali odlučila sam svu tu energiju usmjeriti na tenis, a to mi se na kraju višestruko vratilo. Konačno imam više vremena i za svoje frendice i obitelj“, rekla je Donna otkrivši kako joj je, s profesionalne strane, cilj ove godine ući u top deset tenisačica svijeta.

No što je s pobjeđivanjem i dominacijom u ljubavi odnosno je li Donna jedna od onih koje prve serviraju i za kakvim se dečkima okreće?

„Ne bih baš mogla reći da imam svoj tip dečka, no volim da je visok i duhovit. Kad je o prilaženju riječ, na tom terenu ću im uvijek rado dati prednost pa neka oni fino serviraju“, otkrila je Donna u intervjuu za hrvatsko izdanje Cosmopolitana za veljaču.

donna_vekić_24022020_osijeknews

Foto: Goran Čižmešija

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

Iako se Premier Tennis Show nije održao u travnju ove godine, humanitarni cilj je, kao što su i organizatori obećali Više…

Ističe kako je virus i dalje oko nas te podsjeća na nužnost fizičke distance, izbjegavanje kontakta i održavanje higijene

Beroš: Situacija koja se dogodila na teniskom turniru veliko upozorenje

Epidemiološka situacija u Zadru ovom trenutku nije značajno pogoršana, ali je situacija koja se dogodila na teniskom turniru veliko upozorenje, izjavio Više…

Organizirala ga je naša ambasadorica i vrhunska tenisačica Donna Vekić

Osijek i OBŽ u središtu pozornosti zbog humanitarnog turnira

Osijek i Osječko-baranjska županija proteklog su vikenda bili u središtu pozornosti sportske javnosti i to zbog humanitarnog turnira koji je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"U sljedeće dvije godine HŽ Putničkom prijevozu bit će isporučeno 33 nova elektromotorna vlaka...

Osječko-baranjska županija izdvojila još pola milijuna kuna za prijevoz studenata

Obavijest korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu o podjeli paketa hrane

Najava podjele paketa hrane

Monitoring terena na području Osijeka pokazao je potrebu za nastavkom provođenja tretmana suzbijanja komaraca...

Novi tretmani u sedam dijelova grada