ŽIVOT

Dopremljen novi ponton na pristanište Sakadaš

Plutajući ponton bit će pristupnim mostom spojen s obalom, a prilagođavat će se različitim nivoima vodostaja koji može varirati čak i do 8 metara

Objavljeno 19.12.2019
Ivona Amidžić

Za potrebe novog pristaništa na jezeru Sakadaš na vodu je postavljen novi ponton, objavili su na svojoj Facebook stranici iz Parka prirode Kopački rit.

“Dopremljen je novi ponton na pristanište Sakadaš! Plutajući ponton bit će pristupnim mostom spojen s obalom, a prilagođavat će se različitim nivoima vodostaja u poplavnom području koji može varirati čak i do 8 metara. Na ovaj način posjetiteljima će biti omogućen siguran pristup izletničkim plovilima pri svakom vodostaju, a također i osobama sa smanjenom pokretljivošću”, ističu iz Parka prirode.

Projekt Izgradnje turističkog pristaništa na jezeru Sakadaš u Parku prirode Kopački rit, ukupne vrijednosti nešto više od 11 milijuna kuna, velikim je dijelom financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

foto: facebook (Kopački rit)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

U nedjelju, 28. travnja 2024. održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine Više…

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

U zadnjih 45 godina izgubljeno je više od trećine svjetskih močvarnih staništa. Oko 40% biljnih i životinjskih vrsta direktno ovisi o njima.

WWF priprema čišćenje kanala u Parku prirode Kopački rit

U zadnjih 45 godina izgubljeno je više od trećine svjetskih močvarnih staništa. Oko 40% biljnih i životinjskih vrsta direktno ovisi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje