GOSPODARSTVO

Doživite Slavoniju uz HeadOnEast

Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema

    Objavljeno 26.09.2019
    Ivona Amidžić

    “Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu. Imamo i povod. Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija”, pozivaju organizatori.

    Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, simbolički nazvan HeadOnEast, priprema se u baroknoj osječkoj Tvrđi

    Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema.

    U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom.

    HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu.

    Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.

    Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

    Za više informacija posjetite Facebook stranicu „Visit Slavonija Baranja“ i Instagram profil „visit.slavonija.baranja“. HeadOnEast i doživite Slavoniju!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem realizirano je 3 milijarde eura. Od 2013. godine BDP u Slavoniji se per capita povećao 50 posto, a klasični za nešto više od 40 posto."

    Optimalan razvoj Slavonije i Baranje – l. Znanstveno-stručni dijalog “Regionalni razvoj u Hrvatskoj – razvojna tranzicija Slavonije”

    Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, Zavodom za znanstveni i umjetnički rad Više…

    Studenac će i ove godine nastaviti podržavati udruge koje donose pozitivne promjene i dobrobit u svojoj zajednici, a ukupno će u 2024. donirati 80 000 eura

    Studenac otvorio sedmi krug prijava za dodjelu 20 000 eura neprofitnim organizacijama i udrugama iz Slavonije

    Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac otvorio je sedmi krug prijava za donacije u sklopu svog društveno-odgovornog programa „Korak bliže zajednici“ Više…

    Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

    Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

    Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI