GOSPODARSTVO

Doživite Slavoniju uz HeadOnEast

Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema

  Objavljeno 26.09.2019
  Ivona Amidžić

  “Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu. Imamo i povod. Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija”, pozivaju organizatori.

  Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, simbolički nazvan HeadOnEast, priprema se u baroknoj osječkoj Tvrđi

  Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema.

  U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom.

  HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu.

  Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.

  Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

  Za više informacija posjetite Facebook stranicu „Visit Slavonija Baranja“ i Instagram profil „visit.slavonija.baranja“. HeadOnEast i doživite Slavoniju!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Strategijom razvoja osječke Tvrđe predviđeno je ukupno 12 projekata. Projektima je predviđena obnova i prenamjena građevina kulturne baštine.

  Projekti osječke Tvrđe prezentirani u HGK

  Za zainteresiranu javnost i struku, danas u prostorijama HGK u Osijeku oranizirana je prezentacija projekata osječke Tvrđe. Dvorana HGK je Više…

  Danas je zadnji dan ovog veličanstvenog spektakla - Što ćete posjetiti prvo? :D

  (FOTO) Drugi dan HeadOnEasta – Puna Tvrđa, puno srce!

  Završio je i drugi dan HeadOnEast-a. Ulice Tvrđe bile su pune programa, pune boja, pune glazbe, pune smije, pune ljudi. Više…

  Ovom dodjelom nagrada zaključeni su Dani hrvatskog turizma u Slavoniji

  Dodijeljene nagrade za najbolje od najboljih u turizmu

  U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, sinoć su u Osijeku dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Tražite posao? Provjerite tko sve traži radnike!

  Stižu svježe prilike za posao

  Mjesto gdje mladi imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki umjesto da odlaze iz Slavonije

  Ericsson Nikola Tesla obilježio godišnjicu otvorenja razvojno-istraživačkog centra u Osijeku

  Bogati program sajamske priredbe uključuje razne radionice, prezentacije, natjecanja, priredbe, susrete...

  2. TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture (29.-30.11.)