CRNA KRONIKA

‘Dream team’: Lažnim predstavljanjem pokrali i oštetili šesnaest ljudi!

Ovaj 'dream team', 39-godišnjak i 31-godišnjakinja predstavljali su se kao djelatnici centra za socijalnu skrb, a zatim kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći, sve kako bi došli do novca i skupih mobitela...

  Objavljeno 06.12.2018
  Antonela Verković

  Sve ovo trebalo pomno smisliti i isplanirati…

  Ova priča samo je još jedna od lekcija kako svi dobro trebamo paziti koga puštamo u svoje domove i kome vjerujemo! Iako su na ‘meti’ najčešće osobe starije životne dobi, dementne i polupismene osobe.

  Njihova ‘akcija’ trajala je još od svibnja, a kucali su na vrata ljudima lažno se predstavljajući kako bi došli do materijalne koristi.

  Prevarene osobe potpisivale su ugovore, a počinitelji se ‘dočepali’ skupih mobitela. Ali to nije čak ni sve… Sada su ‘uhvaćeni’ i predani pritvorskom nadzorniku.

  Evo što kaže policija…

  PRIOPĆENJE POLICIJE

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 39-godišnji hrvatski državljanin i 31-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena djela prijevara i teška krađa. U poslijepodnevnim satima 1. listopada počinitelji su došli u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje u Vardarcu i lažno se predstavili kao djelatnici centra za socijalnu skrb. Iskoristili su nepažnju 76-godišnjakinje te joj ukrali torbice vrijednosti nekoliko stotina kuna.

  Utvrđeno je i da su od svibnja do studenog u obiteljskim kućama na području Baranje, u namjeri da dođu do skupih mobitela, lažno se predstavljali kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći osobama lošijeg socijalnog statusa, starije životne dobi, dementnim te polupismenim i nepismenim osobama, obećavajući im pomoć u vidu paketa s hranom i potrepštinama.

  Nakon što su prevarene osobe povjerovale, rekli su im da moraju potpisati određenu dokumentaciju za dobivanje pomoći. Oštećeni su, misleći da potpisuju dokumentaciju za primanje socijalne pomoći, u prodajnim prostorima teleoperatera u Osijeku, potpisali dokumentaciju o zasnivanju pretplatničkih odnosa, na osnovu kojih su dobili u posjed mobilne uređaje, koje su predali počiniteljima.

  Oštećenim osobama nastala je materijalna šteta za sada u potpunosti neutvrđenog iznosa, veća od nekoliko tisuća kuna. Navedenim kaznenim djelima teška krađa i prijevara oštećeno je ukupno šesnaest osoba. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

  FOTO: Pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zbog sumnje u nasilnu smrt uhićena je jedna osoba...

  Kod Našica ubijen 66-godišnjak

  U Đurđenovcu kod Našica u nedjelju je pronađeno mrtvo tijelo 66-godišnjaka, a zbog sumnje u nasilnu smrt uhićena je jedna Više…

  74-godišnjak udario glavom u tlo te je pronađen mrtav...

  Pao s bicikla i poginuo

  Oko 9,30 sati 16. veljače 74-godišnjak je upravljao biciklom kolnikom ulice Silvija Strahimira Kranjčevića u Osijeku. Dolaskom do raskrižja s Više…

  ... Zar je mislio da nitko neće primijetiti?

  Ne može se do vozačke tako lako!

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 52-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja. Početkom prosinca 2018. godine Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Zbog sumnje u nasilnu smrt uhićena je jedna osoba...

  Kod Našica ubijen 66-godišnjak

  74-godišnjak udario glavom u tlo te je pronađen mrtav...

  Pao s bicikla i poginuo

  Slavonijo, ujedini se! - otvoren kunski račun za humanitarne uplate obitelji Maranić

  Pomoć obitelji Maranić iz Samatovaca