CRNA KRONIKA

‘Dream team’: Lažnim predstavljanjem pokrali i oštetili šesnaest ljudi!

Ovaj 'dream team', 39-godišnjak i 31-godišnjakinja predstavljali su se kao djelatnici centra za socijalnu skrb, a zatim kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći, sve kako bi došli do novca i skupih mobitela...

  Objavljeno 06.12.2018
  Antonela Verković

  Sve ovo trebalo pomno smisliti i isplanirati…

  Ova priča samo je još jedna od lekcija kako svi dobro trebamo paziti koga puštamo u svoje domove i kome vjerujemo! Iako su na ‘meti’ najčešće osobe starije životne dobi, dementne i polupismene osobe.

  Njihova ‘akcija’ trajala je još od svibnja, a kucali su na vrata ljudima lažno se predstavljajući kako bi došli do materijalne koristi.

  Prevarene osobe potpisivale su ugovore, a počinitelji se ‘dočepali’ skupih mobitela. Ali to nije čak ni sve… Sada su ‘uhvaćeni’ i predani pritvorskom nadzorniku.

  Evo što kaže policija…

  PRIOPĆENJE POLICIJE

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 39-godišnji hrvatski državljanin i 31-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena djela prijevara i teška krađa. U poslijepodnevnim satima 1. listopada počinitelji su došli u obiteljsku kuću 76-godišnjakinje u Vardarcu i lažno se predstavili kao djelatnici centra za socijalnu skrb. Iskoristili su nepažnju 76-godišnjakinje te joj ukrali torbice vrijednosti nekoliko stotina kuna.

  Utvrđeno je i da su od svibnja do studenog u obiteljskim kućama na području Baranje, u namjeri da dođu do skupih mobitela, lažno se predstavljali kao zaposlenici ustanove za pružanje socijalne pomoći osobama lošijeg socijalnog statusa, starije životne dobi, dementnim te polupismenim i nepismenim osobama, obećavajući im pomoć u vidu paketa s hranom i potrepštinama.

  Nakon što su prevarene osobe povjerovale, rekli su im da moraju potpisati određenu dokumentaciju za dobivanje pomoći. Oštećeni su, misleći da potpisuju dokumentaciju za primanje socijalne pomoći, u prodajnim prostorima teleoperatera u Osijeku, potpisali dokumentaciju o zasnivanju pretplatničkih odnosa, na osnovu kojih su dobili u posjed mobilne uređaje, koje su predali počiniteljima.

  Oštećenim osobama nastala je materijalna šteta za sada u potpunosti neutvrđenog iznosa, veća od nekoliko tisuća kuna. Navedenim kaznenim djelima teška krađa i prijevara oštećeno je ukupno šesnaest osoba. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

  FOTO: Pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ovom 27-godišnjaku se vožnja isprva činila kao uobičajena, svakodnevna... Sve dok mu vozilo tijekom vožnje nije počelo gorjeti!

  Automobil počeo gorjeti usred vožnje!

  Usred vožnje automobil krenuo gorjeti! Jučer oko 19:20 sati, 27-godišnjaku se vožnja isprva činila kao rutinska, svakodnevna, a onda mu je Više…

  Med je jedan od glavnih saveznika protiv prehlada u ovim hladnim danima... Da se počinitelj nije prehladio?! Ili planira 'biznis' na dulje staze?

  Gdje će sada zujati ukradene pčele?!

  Pčele, kako znamo, nose ne samo med, nego time i ‘dobar biznis’. Med je cijenjena namirnica, izvor zdravlja, ali i Više…

  Potrošio nekoliko desetaka tisuća kuna s kartice pa prijavio da mu je netko navodno provalio u vozilo...

  Za ovakav način prijevare još nismo čuli: Lažno prijavio provalu…

  Što još neće smisliti?! Pitamo se, pitamo… Uvijek kad mislimo da nas više ništa ne može iznenaditi, ‘počinitelji’ u Osijeku Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Građani nerijetko smatraju kako je čišćenje nepotrebno, ali - najskuplji dimnjak je neočišćen dimnja, upozoravamo...

  Jučer u Kolodvorskoj gorio dimnjak – budite na oprezu, čistite li vi svoje dimnjake?!

  Ovom 27-godišnjaku se vožnja isprva činila kao uobičajena, svakodnevna... Sve dok mu vozilo tijekom vožnje nije počelo gorjeti!

  Automobil počeo gorjeti usred vožnje!

  Med je jedan od glavnih saveznika protiv prehlada u ovim hladnim danima... Da se počinitelj nije prehladio?! Ili planira 'biznis' na dulje staze?

  Gdje će sada zujati ukradene pčele?!