CRNA KRONIKA

Drska krađa iz torbice, krađa u polju kukuruza, iz automobila, mjenjačnice

Kamo ovaj svijet ide, ljudi kradu na sve strane, što ih tjera na to, očaj, pohlepa ili nešto drugo?

    Objavljeno 14.11.2019
    Petar Tauković

    U zadnja 24 sata djelatnici PU osječko – baranjske su evidentirali deset kaznenih djela od kojih izdvajamo: dva kaznena djela krađa, jedno kazneno djelo drske krađe i jedno kazneno djelo nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

    RAZRIJEŠENA KAZNENA DJELA KRAĐE I PRIKRIVANJA
    Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su pet hrvatskih državljana u dobi od 19 do 26 godina, tijekom kolovoza i rujna 2019. godine, u Dardi sa poljoprivredne table zasađene kukuruzom, u više navrata ukrali veće količine kukuruza u klipu i isti prodavali na području Darde. Isto tako je utvrđeno da je u preprodaji ukradenog kukuruza sudjelovalo sedam hrvatskih državljana u dobi od 19 do 46 godina. Pričinjena je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

    DRSKA KRAĐA
    Početkom veljače ove godine, nepoznati počinitelj je u čekaonici bolnice u Osijeku iskoristio gužvu i nepažnju 62-godišnje državljanke te istoj iz torbice ukrao više stotina kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

    KRAĐA U MJENJAČNICI
    U popodnevnim satima 12. studenog ove godine, 57- godišnja djelatnica mjenjačnice u Osijeku ukrala je sa pulta više tisuća kuna koje je 54-godišnja hrvatska državljanka, nakon promjene valute, ostavila s novčanikom. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

    KRAĐA IZ OSOBNOG AUTOMOBILA
    U noći 01. na 02. studenoga ove godine, nepoznati počinitelje je 31-godišnjem hrvatskom državljaninu u Dardi, iz parkiranog i otključanog osobnog automobila ukrao više stotina kuna i bankovnu karticu. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

    NEDOZVOLJENA UPORABA OSOBNIH PODATAKA
    Nepoznati počinitelj je na društvenoj mreži izradio lažnu Internet stranicu trgovačkog lanca s ciljem prikupljanja osobnih podataka građana. Na stranici je objavio atraktivnu nagradnu igru na koju se jučer, 13. studenoga prijavila 58-godišnja hrvatska državljanka. S društvene mreže dobila je uputu da radi preuzimanja nagrade dostavi osobne podatke i fotografiju svoje osobne iskaznice, što je i učinila. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    Šteta je oko 5000 eura, a ukrao je razni alat (brusilice, bušilice, aparate za varenje i produžne kablove) te nekoliko bačvi za pivo...

    U provalama na području grada Osijeka ukrao razni alat i bačve za pivo

    Nepoznati počinitelj je jučer u Osijeku provalio u dva objekta u vlasništvu iste tvrtke iz kojih je ukrao razni alat Više…

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra koji osniva nepostojeća ''Nacionalna udruga za gluhe i tjelesno potlačene ljude i siromašnu djecu''

    Prijevare na kućnom pragu – savjeti građanima

    U Osijeku su nedavno zamijećene dvije nepoznate ženske osobe kako traže pomoć od građana u novcu za osnivanje međunarodnog centra Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila