ŽIVOT

Druga “Večera kod Stipe”: Uživajte u Baranji na poseban način

Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja

Objavljeno 29.11.2024
Matija Ivanković

Nakon uspješne prve “Večere kod Stipe”, održane 15. studenog 2024. u Villi Stipino u Čemincu, najavljena je druga večera koja će se održati 7. prosinca 2024.. Ovaj jedinstveni događaj ponovno poziva ljubitelje vrhunske hrane i toplog druženja da iskuse pravu slavonsku gostoljubivost.

Što ste propustili na prvoj večeri?
Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja, koji je rekao:

*”Nisam imao pojma što očekivati kada mi je prijatelj iz Osijeka rekao da moram doći na tajnu večeru u Baranji. Kako sam kasnio, vozio sam se direktno tamo, do kuće okružene prirodom koliko pogled seže, s bazenom i jezerom ispred, šaranom na rašljama koji se polako pekao na otvorenoj vatri i rakijom ili tri odmah po dolasku. Nikada prije nisam čuo za Stipino, ali ako tražite primjer slavonske gostoljubivosti u svom najboljem izdanju, na osamljenom mjestu bez susjeda, ne tražite dalje.

Domaćin je bio jednako pažljiv koliko su lokalna jela bila izvanredna. A kakvo veličanstveno mjesto za probuditi se ujutro. Bilo je toliko dobro da će se Stipino naći u mom nadolazećem videu ‘Mojih top 10 otkrića u Hrvatskoj 2024.’

Bravo, Stipe – toliko više od domaćina, prava živa legenda. Jedva čekam ponovno se vratiti.”*

Što se nudi na drugoj večeri?
Za ovu priliku pripremili smo potpuno novi jelovnik:

  • Predjelo: Namaz od čvaraka s prhkim tijestom s kimom.
  • Toplo predjelo: Mini sarmice – finger food zalogajčići kuhani u kiselom kupusu s dimljenom koljenicom.
  • Glavno jelo 1: Gulaš od divljači (divlja svinja i srnetina) s gljivama, njokima i knedlama od kruha.
  • Glavno jelo 2: Pečena teletina s krumpirom, batatom i povrćem.
  • Desert: Domaća krempita – lagana i kremasta, savršena za kraj večeri.

Cijena večere iznosi 50 € po osobi, a prijave su otvorene do četvrtka, 5. prosinca 2024. u 20 sati, uz uplatu kotizacije.

Zašto ne biste i vi postali dio ovog iskustva?
“Večera kod Stipe” nije samo obrok – to je doživljaj koji slavi okuse, tradiciju i gostoljubivost Baranje. Pridružite se drugoj večeri i uživajte u posebnim trenucima u Villi Stipino.

Za više informacija i prijave posjetite: https://stipino.com/vecera-kod-stipe/.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Znate li u koje je doba godine najbolje posjetiti Baranju? U doba Vinatlona! Zato upišite u svoje kalendare posljednji vikend u svibnju i put pod noge

[NAJAVA] Vinatlon 2025. – najbolje vrijeme za otkriti čari Baranje uz čašu vrhunskog vina

Baranja, skriveni dragulj između Drave i Dunava, stoljećima čuva netaknutu prirodu svojih surduka – mirnih ulica, uređenih vinskih podruma I Više…

9. Deer & Bike još je jednom pokazao zašto je Baranja idealna za cikloturiste, a proljeće najbolje godišnje doba za upoznavanje prirodnih ljepota

[FOTO] 9. Deer&Bike Baranja povezao sve najljepše baranjske surduke

Iako je zbog kiše morao biti odgođen, 9. Deer & Bike je u nedjeljnom izdanju uživao u prekrasnom ljetnom vremenu. Više…

Postoji li bolja pozivnica za posjet Baranji od čistog zraka, zelenila koje buja, sunčanih dana, vrhunskog vina, ugodnog društva i nezaboravne zabave?

[NAJAVA] Vinatlon – najbolje od Baranje! Vrhunska vinska zabava koju ove godine ne smijete propustiti!

Proljeće polako budi sva naša osjetila i svojim bojama i mirisima nas mami van, na otvoreno, u prirodu.  Postoji li Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Šampion Dunava za 2025. godinu je Graševina barrique 2020., vinarije Svijetli dvori iz Karanca! Najboljom ju je proglasila ocjenjivačka komisija sastavljena od 13 međunarodnih ocjenjivača. Najbolje crveno vino je Golberg Red Vinarije Belje, ružičasto Rose Vinarije Mons Aureus, a Graševina Vinarije Kovats najbolja je Novinarska graševina

[FOTO] Dodijelom Šampiona Dunava 2025. otvoren ovogodišnji Vinatlon

Dajte svojoj odjeći drugi život i  besplatno osvježite svoju garderobu! Pridružite  se na aktivnosti zamjene odjeće i budite dio održive mode

Razmjena odjeće u Info-centru za mlade

U ponedjeljak, 2. lipnja, Zagreb i još 20 hrvatskih gradova obilježavaju Europski dan svjesnosti o miasteniji gravis – tiha borba koju treba glasno podržati

Hrvatska u znaku zelene: Simbolična šetnja i svjetlosna podrška u Osijeku za oboljele od miastenije gravis