Druga “Večera kod Stipe”: Uživajte u Baranji na poseban način
Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja
Nakon uspješne prve “Večere kod Stipe”, održane 15. studenog 2024. u Villi Stipino u Čemincu, najavljena je druga večera koja će se održati 7. prosinca 2024.. Ovaj jedinstveni događaj ponovno poziva ljubitelje vrhunske hrane i toplog druženja da iskuse pravu slavonsku gostoljubivost.
Što ste propustili na prvoj večeri?
Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja, koji je rekao:
*”Nisam imao pojma što očekivati kada mi je prijatelj iz Osijeka rekao da moram doći na tajnu večeru u Baranji. Kako sam kasnio, vozio sam se direktno tamo, do kuće okružene prirodom koliko pogled seže, s bazenom i jezerom ispred, šaranom na rašljama koji se polako pekao na otvorenoj vatri i rakijom ili tri odmah po dolasku. Nikada prije nisam čuo za Stipino, ali ako tražite primjer slavonske gostoljubivosti u svom najboljem izdanju, na osamljenom mjestu bez susjeda, ne tražite dalje.
Domaćin je bio jednako pažljiv koliko su lokalna jela bila izvanredna. A kakvo veličanstveno mjesto za probuditi se ujutro. Bilo je toliko dobro da će se Stipino naći u mom nadolazećem videu ‘Mojih top 10 otkrića u Hrvatskoj 2024.’
Bravo, Stipe – toliko više od domaćina, prava živa legenda. Jedva čekam ponovno se vratiti.”*
Što se nudi na drugoj večeri?
Za ovu priliku pripremili smo potpuno novi jelovnik:
- Predjelo: Namaz od čvaraka s prhkim tijestom s kimom.
- Toplo predjelo: Mini sarmice – finger food zalogajčići kuhani u kiselom kupusu s dimljenom koljenicom.
- Glavno jelo 1: Gulaš od divljači (divlja svinja i srnetina) s gljivama, njokima i knedlama od kruha.
- Glavno jelo 2: Pečena teletina s krumpirom, batatom i povrćem.
- Desert: Domaća krempita – lagana i kremasta, savršena za kraj večeri.
Cijena večere iznosi 50 € po osobi, a prijave su otvorene do četvrtka, 5. prosinca 2024. u 20 sati, uz uplatu kotizacije.
Zašto ne biste i vi postali dio ovog iskustva?
“Večera kod Stipe” nije samo obrok – to je doživljaj koji slavi okuse, tradiciju i gostoljubivost Baranje. Pridružite se drugoj večeri i uživajte u posebnim trenucima u Villi Stipino.
Za više informacija i prijave posjetite: https://stipino.com/vecera-kod-stipe/.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?