ŽIVOT

Druga “Večera kod Stipe”: Uživajte u Baranji na poseban način

Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja

Objavljeno 29.11.2024
Matija Ivanković

Nakon uspješne prve “Večere kod Stipe”, održane 15. studenog 2024. u Villi Stipino u Čemincu, najavljena je druga večera koja će se održati 7. prosinca 2024.. Ovaj jedinstveni događaj ponovno poziva ljubitelje vrhunske hrane i toplog druženja da iskuse pravu slavonsku gostoljubivost.

Što ste propustili na prvoj večeri?
Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja, koji je rekao:

*”Nisam imao pojma što očekivati kada mi je prijatelj iz Osijeka rekao da moram doći na tajnu večeru u Baranji. Kako sam kasnio, vozio sam se direktno tamo, do kuće okružene prirodom koliko pogled seže, s bazenom i jezerom ispred, šaranom na rašljama koji se polako pekao na otvorenoj vatri i rakijom ili tri odmah po dolasku. Nikada prije nisam čuo za Stipino, ali ako tražite primjer slavonske gostoljubivosti u svom najboljem izdanju, na osamljenom mjestu bez susjeda, ne tražite dalje.

Domaćin je bio jednako pažljiv koliko su lokalna jela bila izvanredna. A kakvo veličanstveno mjesto za probuditi se ujutro. Bilo je toliko dobro da će se Stipino naći u mom nadolazećem videu ‘Mojih top 10 otkrića u Hrvatskoj 2024.’

Bravo, Stipe – toliko više od domaćina, prava živa legenda. Jedva čekam ponovno se vratiti.”*

Što se nudi na drugoj večeri?
Za ovu priliku pripremili smo potpuno novi jelovnik:

  • Predjelo: Namaz od čvaraka s prhkim tijestom s kimom.
  • Toplo predjelo: Mini sarmice – finger food zalogajčići kuhani u kiselom kupusu s dimljenom koljenicom.
  • Glavno jelo 1: Gulaš od divljači (divlja svinja i srnetina) s gljivama, njokima i knedlama od kruha.
  • Glavno jelo 2: Pečena teletina s krumpirom, batatom i povrćem.
  • Desert: Domaća krempita – lagana i kremasta, savršena za kraj večeri.

Cijena večere iznosi 50 € po osobi, a prijave su otvorene do četvrtka, 5. prosinca 2024. u 20 sati, uz uplatu kotizacije.

Zašto ne biste i vi postali dio ovog iskustva?
“Večera kod Stipe” nije samo obrok – to je doživljaj koji slavi okuse, tradiciju i gostoljubivost Baranje. Pridružite se drugoj večeri i uživajte u posebnim trenucima u Villi Stipino.

Za više informacija i prijave posjetite: https://stipino.com/vecera-kod-stipe/.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U opuštenoj atmosferi domaće radinosti, gosti će imati priliku probati jela poput čipsa od šarana, fiš paprikaša, perkelta od soma s domaćom tjesteninom, šarana na rašljama, uz neograničenu ponudu lokalnih vina Gerštmajer

“Večera kod Stipe” u Villi Stipino: Autentično Baranjsko Iskustvo

Villa Stipino u Čemincu uskoro otvara svoja vrata za “Večeru kod Stipe”, jedinstven gastronomski doživljaj koji nudi ljubiteljima hrane priliku Više…

Ribarski dani u Kopačevu započeli su 1998. godine kada su mještani Kopačeva odlučili svijetu pokazati kakav je bio život u naselju uz vodu, kada se veći dio mještana još bavio ribarstvom

U Kopačevu otvoreni 26. Ribarski dani

U večernjim satima 13. rujna 2024. godine otvoreni su 26. Ribarski dani u Kopačevu, a unatoč lošem i hladnom vremenu Više…

Sunce, povjetarac i  bogatstvo prirode te ugodni domaćini na svakoj od 14 eno i gastro postaja predstavili su Baranju posjetiteljima iz svih krajeva Hrvatske od kojih su, uz stalne zaljubljenike, u posebnosti Baranje mnogi prvi put sudjelovali na Baranja Wine & Walk

[FOTO] Manifestacija Baranja Wine & Walk 2024. istaknula svu raskoš ljepote Baranje

Osma manifestacija Baranja Wine & Walk potvrdila je da se Baranja uz posjet vinskim i gastro perjanicama ovog kraja Hrvatske  Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje je otvoreno za javnost i održava se u Maloj vijećnici Filozofskog fakulteta (P39, Lorenza Jägera 9) s početkom u 10 sati

FUZ&JA – Pisanje je pola zdravlja

Osječko klizalište, jedno od omiljenih zimskih odredišta kako za Osječane tako i za njihove goste, pruža nezaboravan doživljaj klizanja u pravoj zimskoj bajci

Nova sezona klizanja na osječkom Sokolu počinje 1. prosinca

Info-centar za mlade Osijek te poziva na sudjelovanje u aktivnosti GRAD PO MOJOJ MJERI.

Grad po mojoj mjeri – Prilika za sudjelovanje mladih