KULTURA

Društvo Waldinger započinje novu školsku godinu Škole crtanja i slikanja namijenjenu djeci, mladima i odraslima

Upisi su tijekom srpnja i kolovoza, a nastava započinje prvi tjedan u rujnu ...

Objavljeno 12.07.2019
Alan Srčnik

Društvo Waldinger započinje novu školsku godinu Škole crtanja i slikanja namijenjenu djeci, mladima i odraslima. Upisi su tijekom srpnja i kolovoza, a nastava započinje prvi tjedan u rujnu.
Prvi stupanj  traje dvije godine, a nastava se po planu održava jedanput tjedno po dva školska sata. Program rada prve godine je rad sa suhim crtačkim i slikarskim tehnikama, a druge godine s vodenim slikarskim tehnikama. U radu se koriste najčešći slikarski motivi poput mrtve prirode, prostorne kompozicije, portreta, figure, animalizma, interijera, genre scene, pejzaža, veduta. Na kraju druge godine polaznici dobivaju potvrdu Udruge o završenom prvom stupnju nakon kojeg se mogu odlučiti za nastavak školovanja na drugi stupanj kada se proširuje program rada.

Nastava za odrasle je ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 17.00h do 18.30h. Odrasli polaznici i srednjoškolci na drugom stupnju, koji traje 3 godine, slikaju uljanim tehnikama.

Nastava za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole je četvrtkom od 17.00h do 18.30h (prijepodne od 9.00h do 10.30h za dvosmjensku školu), a za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole te srednjoškolce je petkom od 17.00h do 18.30h (prijepodne od 9.00h do 10.30h za dvosmjensku školu). S obzirom da je program rada jednak za oba termina u slučaju nemogućnosti može se doći u suprotan termin ili po dogovoru neki drugi dan u tjednu.

Školarina se plaća mjesečno 250kn te je uključen sav materijal potreban za rad. Za više polaznika iz jedne obitelji školarina je 200kn po osobi.

Nastava se održava u prostorijama (7. i 17.) Doma tehnike, Trg J. Križanića 1, Tvrđa, Osijek.

Za sve dodatne informacije možete nas slobodno kontaktirati putem e-mail drustvo.waldinger@gmail.com, na mobitel Udruge 095 198 1310 (učitelj Zoran Đurkić) te putem Facebook-a Društvo Waldinger.

Link obavijesti s Facebook Društvo Waldinger
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Maskirani ples napravljen je s ciljem prikupljanja sredstava za poboljšanje životnog standarda korisnicima u stambenim zajednicama Centra "Klasje"

U Waldingeru organiziran humanitarni ples pod maskama

U subotu 16. veljače 2019. s početkom u 20 sati, održan je tradicionalni maskirani ples u kavani Waldinger. Ples je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za Srce Sarajeva u kategoriji dokumentarnog filma natjecat će se šesnaest ostvarenja a među njima su hrvatski

Na 25. Sarajevo Film Festivalu hrvatska ostvarenja u utrci za nagrade

Ovogodišnje Ljeto mladih obuhvaća šest događanja koja se protežu od 26. srpnja pa sve do 4. kolovoza

Započinje šesto Belomanastirsko ljeto mladih

Ovaj tjedan Urania donosi od animiranih klasika do igranih horora...

Tjedni kino program Urania