KULTURA

Društvo Waldinger započinje novu školsku godinu Škole crtanja i slikanja namijenjenu djeci, mladima i odraslima

Upisi su tijekom srpnja i kolovoza, a nastava započinje prvi tjedan u rujnu ...

Objavljeno 12.07.2019
Alan Srčnik

Društvo Waldinger započinje novu školsku godinu Škole crtanja i slikanja namijenjenu djeci, mladima i odraslima. Upisi su tijekom srpnja i kolovoza, a nastava započinje prvi tjedan u rujnu.
Prvi stupanj  traje dvije godine, a nastava se po planu održava jedanput tjedno po dva školska sata. Program rada prve godine je rad sa suhim crtačkim i slikarskim tehnikama, a druge godine s vodenim slikarskim tehnikama. U radu se koriste najčešći slikarski motivi poput mrtve prirode, prostorne kompozicije, portreta, figure, animalizma, interijera, genre scene, pejzaža, veduta. Na kraju druge godine polaznici dobivaju potvrdu Udruge o završenom prvom stupnju nakon kojeg se mogu odlučiti za nastavak školovanja na drugi stupanj kada se proširuje program rada.

Nastava za odrasle je ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 17.00h do 18.30h. Odrasli polaznici i srednjoškolci na drugom stupnju, koji traje 3 godine, slikaju uljanim tehnikama.

Nastava za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole je četvrtkom od 17.00h do 18.30h (prijepodne od 9.00h do 10.30h za dvosmjensku školu), a za djecu od 5. do 8. razreda osnovne škole te srednjoškolce je petkom od 17.00h do 18.30h (prijepodne od 9.00h do 10.30h za dvosmjensku školu). S obzirom da je program rada jednak za oba termina u slučaju nemogućnosti može se doći u suprotan termin ili po dogovoru neki drugi dan u tjednu.

Školarina se plaća mjesečno 250kn te je uključen sav materijal potreban za rad. Za više polaznika iz jedne obitelji školarina je 200kn po osobi.

Nastava se održava u prostorijama (7. i 17.) Doma tehnike, Trg J. Križanića 1, Tvrđa, Osijek.

Za sve dodatne informacije možete nas slobodno kontaktirati putem e-mail drustvo.waldinger@gmail.com, na mobitel Udruge 095 198 1310 (učitelj Zoran Đurkić) te putem Facebook-a Društvo Waldinger.

Link obavijesti s Facebook Društvo Waldinger
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Maskirani ples napravljen je s ciljem prikupljanja sredstava za poboljšanje životnog standarda korisnicima u stambenim zajednicama Centra "Klasje"

U Waldingeru organiziran humanitarni ples pod maskama

U subotu 16. veljače 2019. s početkom u 20 sati, održan je tradicionalni maskirani ples u kavani Waldinger. Ples je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najbolji splitski stand up komičari po prvi put dolaze u Osijek!

Osijek: Dalmatinska stand-up comedy večer

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera