GOSPODARSTVO

Državne nekretnine posljednjim natječajem u 2023. daju u zakup više od 40 prostora

U centru Osijeka u zakup se daju prostori nedaleko osječke konkatedrale te manji prostor u Tvrđi...

    Objavljeno 24.12.2023
    Matija Ivanković

    Državne nekretnine posljednjim natječajem u 2023. daju u zakup više od 40 prostora

     U subotu 23. prosinca 2023. raspisan je deveti i posljednji javni natječaj Državnih nekretnina u 2023. godini za zakup 41 poslovnog prostora u 12 gradova. U Zagrebu se u zakup daje 21 poslovni prostor dok se preostali prostori mogu zakupiti u Osijeku, Sisku i Karlovcu, Zadru i Splitu te u Rijeci, Opatiji, Matuljima, Puli, Bakru i na Cresu.

    U užem središtu glavnog grada ponuđeni su prostori na broju 3, ulični od 156 m2 u ulici Pod zidom te dvorišni u Mesničkoj, s početnim zakupninama od cca 14 i 7 eura po metru četvornom. Prostor u Mesničkoj ujedno je s 542 m2 i najveći na ovom natječaju. U zagrebačkoj nultoj zoni u zakup se daje prostor od 36 m2 u nizu lokala Prolaza sestara Baković, poznatijeg kao Miškecov prolaz, a za njega je najmanji mogući iznos ponude 673,21 eura.

    Osim dobre lokacije, konkurentnost prostoru daje i njegov položaj pa sudionici javnog natječaja mogu konkurirati i za ugaoni poslovni prostor od 40-ak m2 u Zagrebu na križanju ulica Natka Nodila i Zvonimirove ili za prostor u ugaonoj zgradi na križanju Petrinjske i Boškovićeve gdje se u zakup daje prostor veličine 55 m2, a početna zakupnina im je cca 8 eura po metru četvornom.

    Prepoznatljiv imenom, veliki poslovni prostor bivšeg Choco bara od 223 m2 u zakup se daje u središtu Opatije, a početna zakupnina na natječaju iznosi 3470,87 eura.

    Za prostore na atraktivnim lokacijama natjecati se može i u Zadru, Rijeci, Puli i Osijeku. U središtu Zadra oba poslovna prostora koji se daju u zakup smješteni su na poluotoku, u ulicama Braće Vranjana 7, blizu križanja s Kalelargom, te na Poljani pape Aleksandra III 3, nasuprot crkve sv. Krševana. Veličine su 50 i 40 četvornih metara.

    U Rijeci, na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko Trga svete Barbare i svega 100-ak metara od riječkog Korza, ponuđen je prostor bivše knjižare od 133 m2, a početna zakupnina iznosi 27,99 eura po metru četvornom. Jedan od dva poslovna prostora koji se mogu zakupiti u Puli ima 30 m2, smješten je u obalnom dijelu, na Rivi 18, između dva parka te je samo stotinjak metara udaljen od pulske Arene.

    U centru Osijeka u zakup se daju prostori nedaleko osječke konkatedrale od gotovo 180 m2 na adresi Kapucinska 36, a početna mjesečna zakupnina iznosi 1685,97 eura te manji prostor od 58 m2 u osječkoj Tvrđi kojemu je početni iznos zakupa 548,87 eura.

    U zagrebačkim četvrtima Vrbik i Ravnice te u četvrtima Novog Zagreba, Sigetu i Središću, u zakup se daje i pet garaža za koje se sa svojom ponudom mogu natjecati i fizičke osobe.

    I poslovni prostori i garaže u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine. Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb. Rok za predaju ponuda je do podneva 26. siječnja 2024., a prostori se prethodno mogu pogledati između 15. i 19. siječnja 2024. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Javni natječaj raspisan je za dva područja financiranja, a udruga na Javni natječaj može prijaviti najviše jedan projekt ili program.

    Za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka u 2024. osigurano 195.000 eura

    Gradonačelnik Grada Osijeka 21. veljače 2024. raspisao je Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka Više…

    „Digitalna tonska taktilna ploča“ namijenjena slijepim i slabovidnim osoba za vizualizaciju i snalaženje u prostoru, izrađena je kao zidna ili samostojeća ploča na prijenosnom nosaču, a tonski sadržaji su prilagođeni slijepim osobama, slabovidnim i osobama bez oštećenja

    Digitalna tonska taktilna ploča je najbolja poduzetnička ideja u Osječko-baranjskoj županiji

    Na natječaj Osječko-baranjske županije za „Najbolju poduzetničku ideju“ krajem prošle godine pristiglo je ukupno 47 prijava, a nakon analize stručnog Više…

    Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

    Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

    Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku - od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice te dio Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca

    Potpuno se za promet zatvara dio Gundulićeve ulice

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike