GOSPODARSTVO

Državne nekretnine posljednjim natječajem u 2023. daju u zakup više od 40 prostora

U centru Osijeka u zakup se daju prostori nedaleko osječke konkatedrale te manji prostor u Tvrđi...

    Objavljeno 24.12.2023
    Matija Ivanković

    Državne nekretnine posljednjim natječajem u 2023. daju u zakup više od 40 prostora

     U subotu 23. prosinca 2023. raspisan je deveti i posljednji javni natječaj Državnih nekretnina u 2023. godini za zakup 41 poslovnog prostora u 12 gradova. U Zagrebu se u zakup daje 21 poslovni prostor dok se preostali prostori mogu zakupiti u Osijeku, Sisku i Karlovcu, Zadru i Splitu te u Rijeci, Opatiji, Matuljima, Puli, Bakru i na Cresu.

    U užem središtu glavnog grada ponuđeni su prostori na broju 3, ulični od 156 m2 u ulici Pod zidom te dvorišni u Mesničkoj, s početnim zakupninama od cca 14 i 7 eura po metru četvornom. Prostor u Mesničkoj ujedno je s 542 m2 i najveći na ovom natječaju. U zagrebačkoj nultoj zoni u zakup se daje prostor od 36 m2 u nizu lokala Prolaza sestara Baković, poznatijeg kao Miškecov prolaz, a za njega je najmanji mogući iznos ponude 673,21 eura.

    Osim dobre lokacije, konkurentnost prostoru daje i njegov položaj pa sudionici javnog natječaja mogu konkurirati i za ugaoni poslovni prostor od 40-ak m2 u Zagrebu na križanju ulica Natka Nodila i Zvonimirove ili za prostor u ugaonoj zgradi na križanju Petrinjske i Boškovićeve gdje se u zakup daje prostor veličine 55 m2, a početna zakupnina im je cca 8 eura po metru četvornom.

    Prepoznatljiv imenom, veliki poslovni prostor bivšeg Choco bara od 223 m2 u zakup se daje u središtu Opatije, a početna zakupnina na natječaju iznosi 3470,87 eura.

    Za prostore na atraktivnim lokacijama natjecati se može i u Zadru, Rijeci, Puli i Osijeku. U središtu Zadra oba poslovna prostora koji se daju u zakup smješteni su na poluotoku, u ulicama Braće Vranjana 7, blizu križanja s Kalelargom, te na Poljani pape Aleksandra III 3, nasuprot crkve sv. Krševana. Veličine su 50 i 40 četvornih metara.

    U Rijeci, na adresi Janeza Trdine 9A, nedaleko Trga svete Barbare i svega 100-ak metara od riječkog Korza, ponuđen je prostor bivše knjižare od 133 m2, a početna zakupnina iznosi 27,99 eura po metru četvornom. Jedan od dva poslovna prostora koji se mogu zakupiti u Puli ima 30 m2, smješten je u obalnom dijelu, na Rivi 18, između dva parka te je samo stotinjak metara udaljen od pulske Arene.

    U centru Osijeka u zakup se daju prostori nedaleko osječke konkatedrale od gotovo 180 m2 na adresi Kapucinska 36, a početna mjesečna zakupnina iznosi 1685,97 eura te manji prostor od 58 m2 u osječkoj Tvrđi kojemu je početni iznos zakupa 548,87 eura.

    U zagrebačkim četvrtima Vrbik i Ravnice te u četvrtima Novog Zagreba, Sigetu i Središću, u zakup se daje i pet garaža za koje se sa svojom ponudom mogu natjecati i fizičke osobe.

    I poslovni prostori i garaže u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine. Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb. Rok za predaju ponuda je do podneva 26. siječnja 2024., a prostori se prethodno mogu pogledati između 15. i 19. siječnja 2024. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Javni natječaj raspisan je za dva područja financiranja, a udruga na Javni natječaj može prijaviti najviše jedan projekt ili program.

    Za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka u 2024. osigurano 195.000 eura

    Gradonačelnik Grada Osijeka 21. veljače 2024. raspisao je Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka Više…

    „Digitalna tonska taktilna ploča“ namijenjena slijepim i slabovidnim osoba za vizualizaciju i snalaženje u prostoru, izrađena je kao zidna ili samostojeća ploča na prijenosnom nosaču, a tonski sadržaji su prilagođeni slijepim osobama, slabovidnim i osobama bez oštećenja

    Digitalna tonska taktilna ploča je najbolja poduzetnička ideja u Osječko-baranjskoj županiji

    Na natječaj Osječko-baranjske županije za „Najbolju poduzetničku ideju“ krajem prošle godine pristiglo je ukupno 47 prijava, a nakon analize stručnog Više…

    Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

    Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

    Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Brzi put do posla vodi preko posao.hr. Pregledajte 10 posebno odabranih pozicija koje su dostupne za vas ovog tjedna!

    Ponuda slobodnih radnih mjesta ovoga tjedna. Pogledajte gdje se možete zaposliti!

    Osijeku odobreno 22,5 milijuna eura bespovratnoga europskoga novca za drugu fazu projekta Modernizacija tramvajske infrastrukture, odnosno nastavak njegove provedbe u okviru Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027

    Osijeku za modernizaciju tramvajske infrastrukture dodijeljeno 22,5 milijuna eura

    Gospodarstvo Osječko-baranjske županije pokazuje stabilan rast i razvoj kao rezultat svih uvedenih mjera i nastojanja stvaranja pozitivnog poduzetničkog ozračja

    Osječko-baranjska županija bilježi rekordan rast gospodarstva