ŽIVOT

Državne prvakinje ponovno na travnjaku, pod palicom novog trenera

Trening je održan na novom terenu Kluba, onom “Elektre” uz obalu Drave u Tvrđi i to po palicom novog trenera, Igora Budiše

Objavljeno 08.07.2021
Ivona Amidžić

Nakon zasluženog odmora, državne prvakinje ŽNK-a Osijek ponovno su istrčale na travnjak u sklopu svoga prvog treninga za nadolazeću sezonu i kvalifikacijske utakmica Lige prvakinja kojima će Osijek biti domaćin u kolovozu.

Tradicionalnoj “prozivki” odazvalo se 25 djevojaka: Maja Belaj, Anela Lubina, Dora Adamović, Iva Culek, Izabela Lojna, Kristina Nevrkla, Lara Lucić, Lorena Balić, Maria Kunštek, Merjema Medić, Nela Andrić, Jelena Matanić, Helena Štimac, Martina Šalek, Mateja Bulut, Antonela Blažević, Valentina Jelačić, Katarina Mendeš, Klara Kovačević, Klara Barišić, Barbara Živković, Ena Pernar, te povratnice Maja Joščak, Mateja Andrlić i Ivana Bojčić.

Kako nogometni teren na “Mačkamami” nije licenciran za igranje prve hrvatske nogometne lige za žene, trening je održan na novom terenu Kluba, onom “Elektre” uz obalu Drave u Tvrđi i to po palicom novog trenera, Igora Budiše.

“Ne želim da tim stagnira već da gledamo naprijed, da naše igračice shvate kako kada si državni prvak imaš određenu odgovornost prema obiteljima, svome gradu, navijačima. To nije mala stvar, moraš se iz dana u dan usavršavati, htjeti, željeti bolje. Naša ekipa voli imati kontrolu igre, igračice su svjesne da su dobre. To su njihove snage. No, napomenu bih da možemo biti još bolji. Danas se nogomet igra u oba pravca. Od starijih kolega naučio sam kako je najteže igrati bez lopte, mislim bi se u tome segmentu igre mogli popraviti. ŽNK Osijek ima energiju za uspjeh”, rekao je ovom povodom Budiša.

Igračice je na prvom srpanjskom treningu pozdravio i predsjednik Uprave ŽNK-a Osijek, Bojan Bodražić.

“U novu sezonu krećemo s novim trenerom o kojemu sam čuo puno dobrih stvari i očekujem da našu ekipu, koja je dobra i kvalitetna, odvede na viši nivo. Tu su i naše povratnice, tako da uz postojeći seniorski kadar, te određeni broj kvalitetnih kadetkinja, mogu reći da sada imamo konkurenciju na svakoj poziciji u ekipi. Naša očekivanja za narednu sezonu su jednaka kao i za svaku – dvostruka titula. Cilj nam je obraniti titulu državnih prvaka i osvojiti Kup. Napominjem kako smo prošle sezone odigrali prvu malonogometnu ligu za žene gdje su naše djevojke pokazale da su i na parketu najbolje. Ove godine branit ćemo i tu titulu. Pred nama je i Liga prvakinja. Domaćini smo jedne od kvalifikacijskih skupina, te očekujemo zapažen rezultat u obje utakmice”, rekao je Bodražić.

Radujemo se novim uspjesima, i pozivamo Vas da medijskim praćenjem ŽNK-a Osijek date svoj doprinos razvoju ženskog nogometa u Hrvatskoj.

Igor Budiša igračku karijeru započeo je kao kadet u NK Metalac, a potom ju nastavio u NK Osijeku od kuda je nakon tri godine prešao u mladu momčad Dinama. Igrao je neko vrijeme na posudbi u NK Marsonija, a potom punih 13 godina u inozemnim klubovima.

Posljednje tri godine karijere na terenu proveo je u Hrvatskoj, u NK Šibenik i RNK Split. Od 2013. godine bavio se trenerskim poslom i školovao u tome pravcu.

Paralelno, zaključno s 2017. godinom, radio je u NK Osijeku s mlađim uzrastima, te asistirao dvojici trenera u stručnom stožeru prvog tima. Od 2018. godinu nogometno i trenerski usavršavao se na Nogometnoj Akademiji Krpan&Babić, sve do srpnja 2021. godine kada preuzima palicu ŽNK Osijek. Krajem 2018. godine diplomirao je na Nogometnoj Akademiji HNS-a i postao licencirani UEFA “Pro” trener.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Učlani se i iskoristi svojih mjesec dana besplatno. Zvuči sjajno, zar ne?

City fitness Osijek – treniraj jedan mjesec besplatno!

Proljeće kuca na vrata, a ljeto samo što nije došlo. Topliji dani podrazumijevaju i sve manje odjeće. City Fitness je Više…

Odradi motivaciju okoline, dovedi legu ili legicu, a City Fitness ti poklanja mjesec dana vježbanja - POTPUNO BESPLATNO!

Dovedi novog člana – ne plaćaj ništa mjesec dana!

Ti si motivator svoje sredine. Već vježbaš, bolje se osjećaš? Želiš da se osjećaju I drugi? Želiš vježbati s društvom? Odradi Više…

Online treninzi obuhvatit će vježbe razgibavanja i istezanja te vježbe snage, mobilnosti i koordinacije

Uz online treninge GD Osijek – Žita redovito trenirajte u vlastitom domu

Svjetska pandemija virusa COVID-19 posljednjih je dana iz temelja promijenila svakodnevni život gotovo cijelog svijeta, a iznimka tome nisu ni Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Neke zemlje su to već počele, kao što su, primjerice, Turska i Mađarska..."

Capak: Vrlo vjerojatno ćemo se cijepiti trećom dozom

Cijeli Jadran u ovom trenutku pleše između narančaste i crvene boje na karti ECDC-a, ovo su mjere kojima se želi spriječiti da se za povratke iz Hrvatske počnu uvodi restrikcije

Božinović objavio nove mjere za Jadran: uvodi se niz ograničenja za okupljanja

Islamski centar u Osijeku nalazit će se na Jugu II u blizini muslimanskog groblja, a imat će prostor za vjerske, kulturne, odgojne, obrazovne, humanitarne i druge sadržaje

Početak izgradnje Islamskog centra u Osijeku do kraja godine