GOSPODARSTVO

Državni inspektorat uočio višestruko podizanje marže u 17 trgovina – U tijeku 47 inspekcijskih izvida

Neke trgovine koriste situaciju kako bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dječjim pelenama, dezinfekcijskim sredstvima i ostalim osnovnim potrepštinama

    Objavljeno 25.03.2020
    Ivona Amidžić

    Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je kako je razočaran što postoje oni koji za osobnu zaradu koriste krizu uslijed zaraze koronavirusom, ali i istaknuo kako “nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize”, prenosi Index.

    ”Mogu samo podijeliti razočaranje što postoje oni među nama koji koriste situaciju kako bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dječjim pelenama, dezinfekcijskim sredstvima, tjestenini i svemu onome što nam je u ovom trenutku potrebno. Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize”, poručio je ministar unutarnjih poslova.

    Božinović je precizirao da je Državni inspektorat dosad uočio višestruko podizanje marže u 17 trgovina, dok je 47 inspekcijskih izvida u tijeku. Dodao je da je inspektorat revan i po pitanju kršenja mjera samoizolacije.

    Kriminalci iskorištavaju krizu

    Upitan za navodno postojanje osoba koje se lažno predstavljaju kao dezinfikatori kako bi činili kaznena djela, odgovorio je da svu svi rodovi policije, uključujući i kriminalističku, maksimalno angažirani tijekom krize.

    Pohvalio je kriminalističku policiju koja ”uspješno rješava sva pitanja koja su vezana za kršenje propisa tijekom krize”.

    Božinović je zahvalio zemljama koje su zbog potresa donirale pomoć Hrvatskoj

    ”Osobito se zahvaljujem Italiji koja je poslala 26 šatora na napuhavanja, a svi znamo kroz kakvu krizu ona prolazi. Ovo je vrhunski čin solidarnosti i humanosti”, zaključio je.

    Alemka Markotić kazala je da kod oboljelih nema promjena što se tiče zdravstvenog stanja.

    Upitan o ljudima kojima su stradali automobili u potresu, Božinović je rekao da policija i centri za tehničke preglede rade te se može konstatirati totalna šteta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ne zaboravite da je u ponekim trgovinama već  započeo i drugi krug sezonskih sniženja, stoga preporučujemo uputiti se u Portanovu čim prije!

    Portanova – ove nedjelje trgovine ne rade

    Krenulo je vrijeme godišnjih odmora, a gdje drugdje poći po sve što vam je potrebno za odmor na kopnu ili Više…

    "Najčešće kupci plaćaju u kunama, pa je malo komplicirano preračunavati i vraćati eure, no naviknut ćemo", rekao je djelatnik jedne benzinske crpke

    Prvi radni dan u eurozoni za Osječane

    Prvi radni dan u novoj godini provodimo s novom valutom. Iduća dva tjedna možemo plaćati eurima i kunama, što bi Više…

    Objavljeni su podaci o dobiti trgovina i prosječnim plaćama za 2020. godinu...

    Trgovine imaju dobit od 2.2 milijarde kuna

    U djelatnosti trgovine na malo u 2020. godini bilo je 9158 poduzetnika s 102.085 zaposlenih, a konsolidirani rezultat te djelatnosti Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI