GOSPODARSTVO

Državni inspektorat uočio višestruko podizanje marže u 17 trgovina – U tijeku 47 inspekcijskih izvida

Neke trgovine koriste situaciju kako bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dječjim pelenama, dezinfekcijskim sredstvima i ostalim osnovnim potrepštinama

  Objavljeno 25.03.2020
  Ivona Amidžić

  Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je kako je razočaran što postoje oni koji za osobnu zaradu koriste krizu uslijed zaraze koronavirusom, ali i istaknuo kako “nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize”, prenosi Index.

  ”Mogu samo podijeliti razočaranje što postoje oni među nama koji koriste situaciju kako bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dječjim pelenama, dezinfekcijskim sredstvima, tjestenini i svemu onome što nam je u ovom trenutku potrebno. Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao tijekom krize”, poručio je ministar unutarnjih poslova.

  Božinović je precizirao da je Državni inspektorat dosad uočio višestruko podizanje marže u 17 trgovina, dok je 47 inspekcijskih izvida u tijeku. Dodao je da je inspektorat revan i po pitanju kršenja mjera samoizolacije.

  Kriminalci iskorištavaju krizu

  Upitan za navodno postojanje osoba koje se lažno predstavljaju kao dezinfikatori kako bi činili kaznena djela, odgovorio je da svu svi rodovi policije, uključujući i kriminalističku, maksimalno angažirani tijekom krize.

  Pohvalio je kriminalističku policiju koja ”uspješno rješava sva pitanja koja su vezana za kršenje propisa tijekom krize”.

  Božinović je zahvalio zemljama koje su zbog potresa donirale pomoć Hrvatskoj

  ”Osobito se zahvaljujem Italiji koja je poslala 26 šatora na napuhavanja, a svi znamo kroz kakvu krizu ona prolazi. Ovo je vrhunski čin solidarnosti i humanosti”, zaključio je.

  Alemka Markotić kazala je da kod oboljelih nema promjena što se tiče zdravstvenog stanja.

  Upitan o ljudima kojima su stradali automobili u potresu, Božinović je rekao da policija i centri za tehničke preglede rade te se može konstatirati totalna šteta.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Potpora je ostvariva u slučaju kada je zbog nezaposlenosti članova obitelji uzrokovane pandemijom koronavirusa jedno ili više djece izloženo riziku...

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pruža jednokratnu novčanu pomoć obiteljima pogođenima koronavirusom

  Zaklada “Hrvatska za djecu” pozvala je u srijedu obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore u iznosu Više…

  U najvećem broju novozaraženih nalaze se mladi koji su boravili u noćnim klubovima, posebno u srednjoj Dalmaciji...

  Božinović: Sigurno daljnje produljenje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći

  Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović je kao sigurno naveo daljnje produljenje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći, s Više…

  "Dovoljno je pogledati ukupan broj turista koji su ove godine boravili u Hrvatskoj i broj zaraženih te vidjeti da je situacija daleko od alarmantne i dramatične"

  Beroš: Nije dobro situaciju u RH pokazivati dramatičnijom nego jest

  Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da će hrvatski zdravstveni sustav moći odgovoriti i na veće brojke oboljelih od covida-19 Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najvažnija vijest tiče se proračuna Grada Osijeka koji je u prvih šest mjeseci izvršen u iznosu 315 milijuna kuna

  Gradska blagajna u plusu unatoč pandemiji, razjašnjene teme komaraca i rasvjete

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Dobre vijesti! Ovih deset tvrtki nudi poslovnu priliku

  Jesen je pravo vrijeme da se završe svi radovi...

  Jesen s Izolirkom, jesen za nove stvari…