GOSPODARSTVO

Đurina Hiža – Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

Vlasnik Nikola Božić je jedan od rijetkih koji je odlučio zadržati svoje djelatnike iako je restoran zatvorio no započeo je distribuciju svojih vrhunskih proizvoda

    Objavljeno 06.04.2020
    Petar Tauković

    Ugostitelji diljem Hrvatske trenutno su u velikom problemu zbog pandemije, a mnogi su restorani nažalost zatvoreni. Među njima je i Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica, no njezin vlasnik, Nikola Božić jedan je  od rijetkih koji je odlučio zadržati sve svoje djelatnike i zaposliti troje novih te svima isplaćivati plaću tijekom krize. Nije to bila jednostavna odluka, no vidjevši da se približava poslovna nevolja, počeo je tražiti novi poslovni koncept,  koji će i njemu i djelatnicima pomoći da prebrode ovo teško razdoblje. 

    Mnogi su se ovih dana okrenuli dostavi gotovih obroka, no to nije njegov izbor. Dok stigne do naručitelja, hrana definitivno gubi na kvaliteti, što može utjecati i na integritet branda, a ionako ljudi ovih dana često sami kuhaju kod kuće. No, kvalitetne namirnice nikad ne gube svoju vrijednost i zato je okupio obitelj i suradnike te započeo distribuciju vlastitih mesnih i vinskih delikatesa, koje dostavlja u pet hrvatskih gradova (Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Ludbreg, Čakovec). Uskoro će se na njegovoj ruti naći i neki slavonski i dalmatinski gradovi, a interes za domaćim specijalitetima sve je veći.

    Dok majka peče domaći kruh i spravlja kosanu mast te od medvjeđeg luka spravlja pesto, a od koprive i mente prirodne sokove, otac s velikom ljubavlju priprema Sauvignon i Rizling rajnski od grožđa iz vlastitog vinograda. Nikolina velika strast su steakovi kao npr.  T-Bone, Rib Eye i Tomahawk, koje odležava u ogromnom Dry Ageru, a nudi i sušenu šunku i domaće kobasice od divljači. Uz meso će rado podijeliti i savjet o pripremi mesa.  

    Ovih je dana, putem društvenih mreža, pozvao i ostale OPG-ove na suradnju. Želi distribuirati i njihove proizvode, prije svega kako bi pomogao, no i kako bi stanovnicima ostalih gradova omogućio uživanje u domaćim delicijama. 

    Sve spomenute proizvode, a uskoro i kvasac, moguće je naručiti mailom: [email protected], a pošiljka stiže na vaša kućna vrata. Dostava je besplatna, a više informacija potražite na  FB straniciĐurina Hiža.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla