ŽIVOT

Dva nova slučaja u OBŽ, ukupno 107 – Slijedi nam opuštanje ili pooštravanje mjera

Četiri nova kršenja mjera samoizolacije u Osijeku - Anušić: "I dalje ima onih koji se ne ponašaju prema uputama. Nemojmo krenuti u krivom smjeru"

    Objavljeno 14.04.2020
    Ivona Amidžić

    Današnju redovnu dnevnu press konferenciju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije održao je župan Ivan Anušić.

    U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 75 uzoraka, 24 uzorka je testirao Zavod za javno zdravstvo, 51 uzorak je testiran u Kliničkom bolničkom centru Osijek, deset je testirano iz Vukovarsko-srijemske i dva uzorka iz Brodsko-posavske županije.

    Dva nova pozitivna slučaja na području županije

    “Imamo dva nova pozitivna slučaja na području naše županije, jedan je iz Osijeka, drugi iz Beketinaca. Oba su već bila u izolaciji tako da su to već kontrolirane situacije”, rekao je župan.

    Sada je u Osječko-baranjskoj županiji ukupno 107 oboljelih od koronavirusa, što je, kao što smo govorili u zadnjih desetak dana, blagi linerani rast, s tim da dva dana nismo imali ni jednog novozaraženog.

    “Ukupan broj izliječenih na području naše županije je 13, broj umrlih pet i nadamo se da će na tom broju i ostati. Hospitalizirano je ukupno 25 osoba, njih 24 se nalazi u KBC-u Osijek, a jedna je osoba u Općoj županijskoj bolnici Našice”, rekao je župan i potvrdio kako su i dalje četiri medicinska djelatnika pozitivna, a njih 13 je u samoizolaciji.

    U izolaciji je 14 novih, devetero ih je izašlo iz samoizolacije tako da trenutno ukupno imamo 203 izolirane osobe na području naše županije.

    Četiri kršenja mjera samoizolacije u Osijeku

    Ukupno je obavljeno 30 provjera držanja mjera samoizolacije. Tri su provjere bile po dojavi građana, od čega su utvrđena dva kršenja, a 27 njih je policija samoinicijativno provjerila te tako utvrdila još dva kršenja. Sva četiri kršenja mjera samoizolacije dogodila su se u Osijeku.

    Policija je u zadnja 24 sata provjerila 2.504 propusnice, a bez njih je pokušalo proći devet osoba.

    Ako krenemo u krivom smjeru imat ćemo pooštravanje mjera

    “I dalje na području Osječko-baranjske županije imamo problem sa širenjem virusa, iako vidimo da se velika većina vrlo odgovorno ponaša. I dalje ima onih koji se ne ponašaju prema uputama i ne shvaćaju ozbiljno trenutnu situaciju. Ako se nastavi ovako brzo će doći do opuštanja mjera, ali ako krenemo u krivom smjeru imat ćemo pooštravanje mjera gdje ćemo se vratiti unazad 15-ak dana, a možda bude i gore”, upozorio je Anušić sve one koji opetovano krše zabrane i ne drže se propisanih mjera.

    Slučaj pozitivne medicinske sestre od jučer

    Župan je potvrdio kako se medicinska sestra, za koju smo jučer saznali da je oboljela, još od 5. travnja nalazi u samoizolaciji, tako da nije imala kontakte ni mogućnost širenja zaraze na druge ljude.

    “Sve potencijalne nove slučajeve epidemiološka služba odlično detektira, stavlja ih u samoizolaciju i onda se potvrđuje jesu li pozitivni. I današnja dva, kao i medicinaska sestra od jučer, su na taj način provjereni”, potvrdio je Anušić.

    foto: facebook (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

    U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

    U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

    Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

    Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

    Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

    Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

    Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

    Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje