SPORT

Dva uspješna sportska kolektiva započela suradnju

Nogometaši odradili gimnastički trening... :D

    Objavljeno 09.03.2019
    Antonela Verković

    Nogometni klub Osijek i Gimnastičko društvo Osijek – Žito započeli su sportsku suradnju. Naši su mladi nogometaši, u ovom slučaju stariji Pioniri, imali priliku odraditi vrlo zanimljiv gimnastički trening u Sokol Centru gdje su im Robert Seligman te treneri Boris Čulin i Tomislav Marković pokazali neke osnovne elemente ovog bazičnog, vrlo atraktivnog sporta.

    Veliki sam zaljubljenik u nogomet, to je moja prva sportska ljubav, a posao je postala gimnastika i na kraju strast i nešto u čemu sam najuspješniji. Bilo je sjajno, napravili smo samo jedan mali dio onoga što mi radimo u gimnastičkoj dvorani. Vidimo da su se dečki jako dobro snašli i drago nam je zbog toga. Ovdje su iz tog razloga da budu još uspješniji na svom nogometnom terenu i potrudit ćemo se pružiti im sve ono što je potrebno da bi zaista i bilo tako, rekao je Seligman.

    Vrlo korisne vježbe i za nogometaše

    Aktualni viceprvak Europe na konju s hvataljkama i jedan od najboljih osječkih sportaša u posljednjih desetak i više godina pojasnio je što su Bijelo-plavi naučili na pokaznom treningu:

    Najvažnije su vježbe koordinacije pokreta i fleksibilnosti. To zna biti itekako zanemareno u ekipnim sportovima u ritmu stalnih treninga i utakmica. Isto se odnosi na vježbe agilnosti i eksplozivnosti, svega onoga što je potrebno imati u svim fazama nogometne igre. Prošli smo, primjerice, kroz osnove zagrijavanja, istezanja, određenih pokreta, kroz razne okrete, kolutanja, skokove, da bi mladi sportaši bili puno spretniji i sposobniji u onome čime se bave.

    Pridružili se pozitivnoj sportskoj priči

    Mnogima je poznato kako je Robert veliki navijač NK Osijek, pa ga veseli spoznaja da je vrlo aktivno uključen u ovu lijepu priču suradnje dva uspješna sportska kolektiva:

    Nama je drago što se možemo pridružiti pozitivnoj priči da pokrenemo grad, što NK Osijek radi vrlo uspješno, ali i mi to činimo kao nešto manja zajednica, ali priznata i na međunarodnoj razini. Baš mi je drago zbog ove suradnje. Kao što se gradi moderan nogometni kamp na Pampasu koji će biti iznimno bitan za cijelu našu regiju, tako i mi imamo našu predivnu dvoranu u koju dolazi više od tisuću naših članova i drugih sugrađana. Mjesto je to okupljanja ne samo sportaša, profesionalaca i rekreativaca, nego imamo i gimnastiku za umirovljenike, trudnice, žene prije trudnoće, za mame i njihove bebe. Na sve to smo jako ponosni.

    Od gimnastike sve počinju

    Alen Nađsombat, direktor marketinga o ovom zajedničkom projektu kaže:

    Izrazito nam je drago kada se dogodi dobra energija kakva se dogodila kada su naši pioniri napunili Sokol Centar. Nije dovoljno vezati osječke i slavonske brendove na razini poslovnih dogovora i krovnih partnerstava, već aktivno, dnevno, na razini svakog čovjeka, svakog sportaša, i najvažnije, na razini svakog djeteta i mlade osobe. Nije potrebno ni ponavljati koliko je gimnastika važan, bazični sport, od kojega sve počinje. Želja nam je sve više uključivati je u najranijoj dobi u živote naših mladih sportaša. Gimnastička infrastruktura koja je dostupna u Osijeku – svjetske je razine. Drago nam je kako je mogu koristiti i ostali, a ne samo naši vrhunski gimnastičari. Trebamo biti ponosni i aktivno živjeti koristeći takve pogodnosti. Nadamo se kako je ovo početak još jedne uspješne dugogodišnje suradnje. 

    FOTO: Pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Fantastične vijesti stigle su iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je Više…

    Benović, Ude, Korent, Šulekić i debitanti Mešter i Sambolec izborili borbe za medalje. Najbolji nastup odradio je domaći dečko, Osječanin Aurel Benović koji je imao najveću kvalifikacijsku ocjenu na parteru!

    [FOTO] Prvi kvalifikacijski dan – DOBRO World Cup u Osijeku – Čak 6 hrvatskih finala u Osijeku!

    Šest od sedam! Čak šest hrvatskih gimnastičara izborilo je subotnja finala na Svjetskom kupu u Osijeku! Prvog kvalifikacijskog dana DOBRO Više…

    Na press konferenciji hrvatske hrvatske reprezentacije Dobro World Cup su najavili hrvatski reprezentativci Tin Srbić, Filip Ude, Aurel Benović, Marko Jovičić, Marko Sambolec, Tijana Korent, Sara Šulekić, Tina Zelčić i Sofia Mešter te direktor Svjetskog kupa Vladimir Mađarević

    [FOTO] Sve je spremno za Svjetski kup u gimnastici – Dobro World Cup

    Osijek je spreman za novi gimnastički spektakl! I to rođendanski, 15. DOBRO World Cup, a nastupe na jednom od najvećih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”