SPORT

Dva uspješna sportska kolektiva započela suradnju

Nogometaši odradili gimnastički trening... :D

  Objavljeno 09.03.2019
  Antonela Verković

  Nogometni klub Osijek i Gimnastičko društvo Osijek – Žito započeli su sportsku suradnju. Naši su mladi nogometaši, u ovom slučaju stariji Pioniri, imali priliku odraditi vrlo zanimljiv gimnastički trening u Sokol Centru gdje su im Robert Seligman te treneri Boris Čulin i Tomislav Marković pokazali neke osnovne elemente ovog bazičnog, vrlo atraktivnog sporta.

  Veliki sam zaljubljenik u nogomet, to je moja prva sportska ljubav, a posao je postala gimnastika i na kraju strast i nešto u čemu sam najuspješniji. Bilo je sjajno, napravili smo samo jedan mali dio onoga što mi radimo u gimnastičkoj dvorani. Vidimo da su se dečki jako dobro snašli i drago nam je zbog toga. Ovdje su iz tog razloga da budu još uspješniji na svom nogometnom terenu i potrudit ćemo se pružiti im sve ono što je potrebno da bi zaista i bilo tako, rekao je Seligman.

  Vrlo korisne vježbe i za nogometaše

  Aktualni viceprvak Europe na konju s hvataljkama i jedan od najboljih osječkih sportaša u posljednjih desetak i više godina pojasnio je što su Bijelo-plavi naučili na pokaznom treningu:

  Najvažnije su vježbe koordinacije pokreta i fleksibilnosti. To zna biti itekako zanemareno u ekipnim sportovima u ritmu stalnih treninga i utakmica. Isto se odnosi na vježbe agilnosti i eksplozivnosti, svega onoga što je potrebno imati u svim fazama nogometne igre. Prošli smo, primjerice, kroz osnove zagrijavanja, istezanja, određenih pokreta, kroz razne okrete, kolutanja, skokove, da bi mladi sportaši bili puno spretniji i sposobniji u onome čime se bave.

  Pridružili se pozitivnoj sportskoj priči

  Mnogima je poznato kako je Robert veliki navijač NK Osijek, pa ga veseli spoznaja da je vrlo aktivno uključen u ovu lijepu priču suradnje dva uspješna sportska kolektiva:

  Nama je drago što se možemo pridružiti pozitivnoj priči da pokrenemo grad, što NK Osijek radi vrlo uspješno, ali i mi to činimo kao nešto manja zajednica, ali priznata i na međunarodnoj razini. Baš mi je drago zbog ove suradnje. Kao što se gradi moderan nogometni kamp na Pampasu koji će biti iznimno bitan za cijelu našu regiju, tako i mi imamo našu predivnu dvoranu u koju dolazi više od tisuću naših članova i drugih sugrađana. Mjesto je to okupljanja ne samo sportaša, profesionalaca i rekreativaca, nego imamo i gimnastiku za umirovljenike, trudnice, žene prije trudnoće, za mame i njihove bebe. Na sve to smo jako ponosni.

  Od gimnastike sve počinju

  Alen Nađsombat, direktor marketinga o ovom zajedničkom projektu kaže:

  Izrazito nam je drago kada se dogodi dobra energija kakva se dogodila kada su naši pioniri napunili Sokol Centar. Nije dovoljno vezati osječke i slavonske brendove na razini poslovnih dogovora i krovnih partnerstava, već aktivno, dnevno, na razini svakog čovjeka, svakog sportaša, i najvažnije, na razini svakog djeteta i mlade osobe. Nije potrebno ni ponavljati koliko je gimnastika važan, bazični sport, od kojega sve počinje. Želja nam je sve više uključivati je u najranijoj dobi u živote naših mladih sportaša. Gimnastička infrastruktura koja je dostupna u Osijeku – svjetske je razine. Drago nam je kako je mogu koristiti i ostali, a ne samo naši vrhunski gimnastičari. Trebamo biti ponosni i aktivno živjeti koristeći takve pogodnosti. Nadamo se kako je ovo početak još jedne uspješne dugogodišnje suradnje. 

  FOTO: Pixabay (ilustracija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Navijači razapeli Zekića: ''Daj ostavku, igrači te ne slušaju više''

  Navijači okreću Zekiću palac dolje

  Navijači razočarani – ”Još nije kasno ako se odmah danas nešto učini. Jedina opcija je drugi trener, netko tko će Više…

  U više navrata istaknuo kako je gotovo nevjerojatno da njegova momčad tako olako prima golove

  Zekić potpuno razočaran krajnjim ishodom utakmice

  Potpuno razočaran krajnjim ishodom susreta na Rujevici bio je trener Bijelo-plavih Zoran Zekić, piše NK Osijek. Na konferenciji za novinare Više…

  Rijeka je na Rujevici pobijedila Osijek s 3:1 i pobjegla Osijeku za pet bodova na drugo mjesto

  Rijeka – Osijek 3:1

  U utakmici 25. kola HNL-a Rijeka je na Rujevici pobijedila Osijek s 3:1 i pobjegla Osijeku za pet bodova na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Rusija dominirala u timskom natjecanju

  EPSO 2019: Ruskim juniorkama zlato i u pištolju i u puški

  Uspjesi plivača PK Osijek Žito s natjecanja u Rijeci (za starije) i Zagrebu (za najmlađe)

  Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju

  Anton Aristarkhov najbolje je vladao svojim živcima i osvojio Europsko prvenstvo

  Anton Aristarkhov za zlato nakon zanimljivog finala: “Mislio sam da sam izgubio zlato kad sam pucao