ŽIVOT

Dvoje novozaraženih od jučer, jedna je medicinska sestra

Ivanović: "Zakomplicirala se situacija oko udruživanja jedinica lokalne samouprave"

    Objavljeno 13.04.2020
    Ivona Amidžić

    Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Goran Ivanović, započeo je redovnu dnevnu sjednicu još jednim velikim uskrsnim čestitkama, a nakon toga je potvrdio kako je u Osječko-baranjskoj županiji sve prošlo bez incidenata te je zahvalio svima što su to omogućili.

    “Ukupno je testirano 69 osoba, od toga su dvije pozitivne, jedna iz Osijeka i jedna iz Čepina. 105 osoba je ukupno pozitivno COVID-19 na području Osječko-baranjske županije. Izliječene su dvije osobe, po jedna iz Kliničkog bolničkog centra Osijek i Opće županijske bolnice Našice, što ih sve zajedno čini 13”, potvrdio je.

    Preminulih je petero, ukupno hospitaliziranih u KBC-u Osijek je trenutno 27, od čega je troje na respiratoru. U Našicama je jedna osoba u bolnici, dvije su kod kuće u samoizolaciji.

    “Imamo 198 predviđenih kontakata za analizu, što je 11 manje nego jučer.”

    Po dojavama građana o kršenju mjera samoizolacije, jedina se dojava ispostavila netočnom. Policija je samoinicijativno obavila 21 provjeru te su utvrdili samo jednog prekršitelja i to u Belišću.

    Ukupno je provjereno 1.347 osoba na osam stalnih i 49 privremena punktova, a policija je bez valjane propusnice zatekla pet građana.

    Ivanović je potvrdio kako su i dalje četiri medicinska djelatnika pozitivna na virus u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 21 djelatnik je u samoizolaciji.

    “12 pacijenata je izliječeno, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom.”

    Broj otpuštenih iz Kliničkog bolničkog centra Osijek je 20, a što se tiče Našica jedan je pozitivan u bolnici, dvoje je pozitivno u kućnoj samoizolaciji, a jedan pacijent je izliječen.

    Udruživanje jedinica lokalne samouprave

    Nacionalni stožer je pojasnio o čemu se radi što se tiče sporazuma udruživanja više jedinica lokalne samouprave radi obavljanja sličnih ili istih poslova. “Svim čelnicima jedinica lokalne samouprave koji se žele udružiti biti poslan zaključak koji jasno kazuje da im je za ovakvu odluku potrebna odluka predstavničkog tijela.”

    “To malo komplicira cijelu situaciju, ali nadam se da brzom akcijom čelnika lokalnih samouprava možemo i to riješiti te nakon toga epidemiološka služba, tj. Zavod za javno zdravstvo može dati procjenu za svako udruživanje. Ako bude sukladno onome što se na terenu događa, za nekoliko bismo dana mogli doći do toga”, pojasnio je Ivanović.

    Potvrdio je i podatak o tome da je jedna osoba od dvoje novopozitivnih na području Osječko-baranjske županije medicinski djelatnik. “Točnije, radi se o medicinskoj sestri”, otkrio je Ivanović.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

    U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

    U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

    Završna konferencija projekta Razminiranje, obnove i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko-dravskoj regiji – NATURAVITA

    Održana je završna konferencija strateškog projekta Hrvatskih šuma – NATURAVITA

    Završna konferencija projekta Razminiranje, obnove i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko-dravskoj regiji Više…

    Ova dvodnevna konferencija okupit će stručnjake, entuzijaste i ljubitelje tehnologije iz raznih industrija, pružajući im priliku da se upuste u duboke diskusije, sudjeluju u interaktivnim radionicama i predavanjima te steknu uvid u najnovije trendove i inovacije

    The Geek Gathering ponovno dovodi velika imena IT industrije u Osijek

    Početkom listopada Osijek će postati epicentar tehnoloških inovacija, kreativnosti i entuzijazma jer ponovno stiže događaj koji će oduševiti sve zaljubljenike Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

    [FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

    Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

    ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave

    Izgrađeni objekt ukupne je površine 650 četvornih metara, a projekt je provela Udruga za borbu protiv ovisnosti “Ne-ovisnost”, koja na području Osijeka uspješno djeluje već 21 godinu

    Otvorena novoizgrađena stambena zajednice za rehabilitirane ovisnike