SPORT

Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore – IVAN PARAVAC prvak Hrvatske

Slavonski motkaši su najjači u državi, a slavonska atletika iznimno kvalitetna i prepuna odličnih sportskih rezultata

    Objavljeno 16.01.2023
    Matija Ivanković

    Proteklu je subotu (14.1.2023. g.), Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore/ke, otpočela sezona atletskih državnih prvenstava u zatvorenom.

    Najbolji regionalni atletski klub, AK „Slavonija-Žito“, u Osijek donosi sedam državnih medalja: jedno zlato, četiri srebra i dvije bronce.

    Najsjajniju državnu medalju osvaja Ivan Paravac u disciplini skok s motkom. Zanimljivo je istaknuti da je Paravac, samo tjedan dana prije, na domaćem terenu, slavio s preskočenih 5,34m, što ga je, na ljestvici najboljih hrvatskih motkaša svih vremena, postavilo na visoko drugo mjesto, da bi sada, uz titulu prvaka države, u kratkom vremenu popravio svoj najbolji rezultat u karijeri koji sada iznosi 5,40m.

    Najtrofejnija, iako je tek uplivala u mlađejuniorske vode, bila je sprinterica Mia Wild. Nju  se u medijima u posljednje vrijeme dosta spominjalo jer je, od početka ove sezone, čak četiri puta rušila državne rekorde, a sada je nastupila u utrkama na 60m (7,52) i 60m s preponama (8,54; kval. 8,52) i u obje ostvarila titulu viceprvakinje države koju prati srebrna medalja oko vrata.

    Da  AK „Slavonija-Žito“, nakon dugo vremena, u „stalnoj postavi“ na postolju ima državnu medalju u troskoku, pobrinula se talentirana Leonarda Patača kojoj je spoj brzine i eksplozivnosti donio srebrnu medalju i titulu viceprvakinje države (11,82m).

    Viceprvak države postaje i Karlo Salaj u disciplini skok s motkom, zahvaljujući preskoku iste visine kao njegov klupski kolega Rocco Martinović (4,40m), a o plasmanu je odlučio broj pokušaja pa se tako Salaj okitio srebrnom, a Martinović brončanom medaljom.  Iz navedenog bi se dalo zaključiti da je uspješna škola skoka s motkom i dalje prevelik zalogaj drugim hrvatskim klubovima, uzmemo li u obzir da su, i na ovom natjecanju, cijelo postolje „zauzeli“ Slavonijaši.

    Za kraj, odlično raspoloženi skakač u vis, David Kurtek, još se jednom okitio državnom medaljom: ovaj mu je put pripala bronca zahvaljujući preskočenih 1,85m.

    Sljedeće državno natjecanje, na kojem će AK „Slavonija.Žito“ Osijek nastupiti, je nadolazeće Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke (21.1.2023. g.), a najnovije informacije o nastupima i rezultatima možete doznati na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest medalja.

    Marija Sajter prvakinja Hrvatske!

    U Splitu je proteklog vikenda održano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske u svim kategoriziranim uzrastima. Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili su ukupno šest Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu