GOSPODARSTVO

Edukacija kroz konferenciju “Digitalna poljoprivreda”

"Bez edukacije i upotrebe digitalnih rješenja hrvatska poljoprivreda neće biti konkurentna niti učinkovita"

  Objavljeno 10.12.2019
  Ivona Amidžić

  Danas je u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede – Programa ruralnog razvoja, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World organizirana u prostorijama fakulteta druga po redu konferencija „Digitalna poljoprivreda“.

  Državni tajnik, gospodin Tugomir Majdak, izaslanik ministrice poljoprivrede mr. sc. Marije Vučković, istaknuo je blok predavanja pod nazivom „Budućnost zajedničke poljoprivredne politike“. Ovom prilikom gospodin Majdak izjavio je: “Danas se naglasak stavlja na digitalnu poljoprivredu. Ključno je da ulažemo u zajedničku poljoprivredu i budućnost, stoga Ministarstvo poljoprivrede investira u održivost, napredak te infrastrukturu kako bi pomogli hrvatskim poljoprivrednicima.”

  Veoma važnu ulogu u ovom procesu ima digitalna poljoprivreda. Svoje predavanje održali su i predstavnici Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: ravnateljica Matilda Copić, Sanja Krivanek Mahmuljin, direktorica Sektora za provedbu mjera izravne potpore te Igor Pleša, stručnjak za razvoj monitoring sustava iz Sektora za provedbu mjera izravne potpore.

  Na konferenciji je predstavljeno inovativno digitalno rješenje tvrtke Intertim, kao i drugi primjeri iz prakse s područja digitalne poljoprivrede.

  Digitalna poljoprivreda okupila je više od 180 sudionika, predstavnika poljoprivrednika, OPG-ova, zadruga, udruga, institucija i akademske zajednice, a svoj pogled na digitalnu poljoprivredu dali su i profesori sa Sveučilišta u Zadru, Osijeku i Zagrebu.

  Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora ove konferencije, u uvodnom izlaganju istaknuo je da se ponovno svi moraju vratiti edukaciji bez obzira kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje se bave. Bez edukacije i upotrebe digitalnih rješenja hrvatska poljoprivreda neće biti konkurentna niti učinkovita.

  Konferencija je sufinancirana sredstvima iz mjere za tehničku pomoć Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće bila bi 85% financirana od EU - preostalih 319.891,70 kuna osigurava Županija

  Uvodna konferencija za projekt “Izrada projektne dokumentacije za RDC”

  U sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku 29. je listopada održana uvodna konferencija za projekt „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog Više…

  Navedeni javni pozivi za dodjelu potpora u 2019., otvoreni su do 31. listopada

  Potpore za novo zapošljavanje na području Grada Osijeka

  Javni pozivi za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2019., otvoreni su do 31. listopada. Ove potpore Više…

  Osijek postaje drugi grad u Hrvatskoj s krematorijem

  Pannonian Cemetery Days

  Specijalizirani skup na temu upravljanja grobljima, prvi put se iz mediteranskih gradova preselio na kontinent, točnije – u slavonsku metropolu. Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike