GOSPODARSTVO

Edukacija kroz konferenciju “Digitalna poljoprivreda”

"Bez edukacije i upotrebe digitalnih rješenja hrvatska poljoprivreda neće biti konkurentna niti učinkovita"

  Objavljeno 10.12.2019
  Ivona Amidžić

  Danas je u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede – Programa ruralnog razvoja, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World organizirana u prostorijama fakulteta druga po redu konferencija „Digitalna poljoprivreda“.

  Državni tajnik, gospodin Tugomir Majdak, izaslanik ministrice poljoprivrede mr. sc. Marije Vučković, istaknuo je blok predavanja pod nazivom „Budućnost zajedničke poljoprivredne politike“. Ovom prilikom gospodin Majdak izjavio je: “Danas se naglasak stavlja na digitalnu poljoprivredu. Ključno je da ulažemo u zajedničku poljoprivredu i budućnost, stoga Ministarstvo poljoprivrede investira u održivost, napredak te infrastrukturu kako bi pomogli hrvatskim poljoprivrednicima.”

  Veoma važnu ulogu u ovom procesu ima digitalna poljoprivreda. Svoje predavanje održali su i predstavnici Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: ravnateljica Matilda Copić, Sanja Krivanek Mahmuljin, direktorica Sektora za provedbu mjera izravne potpore te Igor Pleša, stručnjak za razvoj monitoring sustava iz Sektora za provedbu mjera izravne potpore.

  Na konferenciji je predstavljeno inovativno digitalno rješenje tvrtke Intertim, kao i drugi primjeri iz prakse s područja digitalne poljoprivrede.

  Digitalna poljoprivreda okupila je više od 180 sudionika, predstavnika poljoprivrednika, OPG-ova, zadruga, udruga, institucija i akademske zajednice, a svoj pogled na digitalnu poljoprivredu dali su i profesori sa Sveučilišta u Zadru, Osijeku i Zagrebu.

  Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora ove konferencije, u uvodnom izlaganju istaknuo je da se ponovno svi moraju vratiti edukaciji bez obzira kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje se bave. Bez edukacije i upotrebe digitalnih rješenja hrvatska poljoprivreda neće biti konkurentna niti učinkovita.

  Konferencija je sufinancirana sredstvima iz mjere za tehničku pomoć Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Očekuje se da će Konferencija započeti s radom nakon konačnog dogovora između europskih institucija, do kraja 2020. godine, uzimajući u obzir epidemiološke uvjete

  Vijeće EU pod predsjedanjem Hrvatske usvojilo stajalište o Konferenciji o budućnosti Europe

  Vijeće EU je pod predsjedanjem Hrvatske usvojilo stajalište o Konferenciji o budućnosti Europe za pregovore s ostalim institucijama EU, priopćila Više…

  Prijavite se za popisivače i sačekajte edukaciju krajem ljeta...

  Od 14. rujna do 14. listopada 2020. u Hrvatskoj će se provesti popis poljoprivrede

  Prvi samostalan i cjelovit Popis poljoprivrede proveden je od 1. do 15. lipnja 2003., dok su 2007., 2010., 2013. i Više…

  Održan je veliki sastanak s poljoprivrednim proizvođačima - Vlada spremna domaćim poljoprivrednicima pružiti potporu

  Premijer posjetio OBŽ – Potpisan ugovor o nastavku izgradnje Koridora Vc

  Na mostu Drava je svečano potpisan ugovor za izgradnju poddionice Beli Manastir-Halasica autoceste A5. Potpisivanju ugovora domaćin je bio župan Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

  Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku

  Za usporedbu, prošle je godine iz optjecaja izdvojeno 278 komada krivotvorenih novčanica kune...

  U prvoj polovini ove godine iz optjecaja izdvojeno 97 krivotvorenih novčanica kune i 129 eura

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  U potrazi ste za novim poslom? Donosimo dobre vijesti…