ŽIVOT

Edukacija za jačanje aktivizma i filantropije u zajednicama „Aktivni u zajednici“

Program je namijenjen pojedincima iz organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim građanima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama

Objavljeno 05.02.2024
Matija Ivanković

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica i u 2024. godini nastavlja s provedbom Programa „Aktivni u zajednici“. Program je namijenjen pojedincima iz organizacija civilnog društva, lokalne i regionalne samouprave, odgojno-obrazovnih ustanova te zainteresiranim građanima koji žele jačati individualne i organizacijske kapacitete za pokretanje pozitivnih promjena u svojim zajednicama. Kao i do sada kroz program Aktivni u zajednici uključuju građane s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Sudionici Programa će kroz edukaciju i mentorsku podršku Zaklade Slagalica razvijati i provoditi društvene programe te planove prikupljanja sredstava u svojim zajednicama.

Što i kako su radili u proteklim godinama programa možete pogledati OVDJE.

Edukacijom o jačanju aktivizma i filantropije u zajednicama želimo osnažiti ulogu pojedinca/zajednice i lokalnog djelovanja za razvoj zajednice u kojima žive. Program je usklađen s temeljnim odrednicama globalnih ciljeva održivog razvoja, poticanjem interakcije, razmjene ideja i „peer“ podrške među uključenim sudionicima.

Edukacija se sastoji od 3 modula, a provodit će ju stručni tim Zaklade u suradnji s Veljkom Armano Linta iz Satelit – edukacije za održivost i regenerativnost.

Od polaznika edukacije se očekuje da po povratku u svoju zajednicu:
➢ Okupe predstavnike zajednice te prenesu stečena znanja i vještine
➢ Uz podršku zajednice mapiraju potencijale svoje zajednice
➢ Uz mentorsku i tehničku podršku Zaklade u zajednici provedu odabranu aktivnost

Edukacija će se održati 23. i 24. veljače u Slavonskom Brodu.
Program će se nastaviti kroz individualno mentorstvo prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama. Zbog ograničenosti kapaciteta iz svake općine/grada moguće je sudjelovanje jedne osobe, a ukupno po tri iz svake županije. Troškovi puta na edukaciju i troškovi smještaja (noćenje i hrana) u Slavonskom Brodu će biti pokriveni.

Ako ste zainteresirani molimo Vas popunite prijavnicu koju možete pronaći OVDJE.

Rok za prijavu je 16. veljače 2024. godine.
Za sva pitanja vezano uz program Aktivni u zajednici slobodno ih kontaktirajte na [email protected] ili na 031/213-255. Kontakt osoba Dijana Živaković

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zaklada Slagalica i u 2022. godini nastavlja s provedbom programa „Aktivni u zajednici“...

Poziv na uključivanje u Program “Aktivni u zajednici” 2022.

Zaklada Slagalica i u 2022. godini nastavlja s provedbom programa „Aktivni u zajednici“. Program je namijenjen predstavnicima i članovima organizacija civilnog društva, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

gOSba – novi format na gastro-wine-art event sceni

Unutarnja i vanjska obnova kuće dobro napreduje i radovi su u tijeku i to zahvaljujući donacijama dobrih ljudi

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje dobro napreduje

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela