SPORT

Ekipno prvenstvo Hrvatske na splitskom plivalištu Poljud

Muška ekipa je izborila šesto mjesto, dok su djevojke zauzele osmo mjesto

  Objavljeno 10.03.2020
  Ivona Amidžić

  Najveće klupsko natjecanje održano je ovog vikenda u Splitu na plivalištu Poljud u 50-metarskom bazenu. Održalo se nadmetanje 16 muških i 16 ženskih ekipa, a u dvije skupine po 8 ekipa, odnosno A i B prvenstvo.

  PK Osijek Žito je na EPH nastupio sa sedam plivača i osam plivačica. Muška ekipa je izborila šesto mjesto u B prvenstvu, dok su djevojke zauzele osmo mjesto u A prvenstvu.

  U A ekipnom prvenstvu u obje konkurencije pobjedu su odnijeli plivači i plivačice zagrebačkog kluba “Mladost”. Pratili su ih također zagrebački klubovi “Dubrava” osvojenim drugim mjestom u muškoj i trećim mjestom u ženskoj konkurenciji, dok je kod muških treće mjesto osvojila ekipa “ZPK-a” i drugo mjesto u ženskoj konkurenciji.

  “Naša ženska ekipa je u najjačoj konkurenciji nastupila s vrlo mladom ekipom, čak njih četiri su ml. juniorke (2006). Ovu smo situaciju iskoristili najbolje što smo mogli te pružili priliku našim mladim djevojkama da nastupe uz bok najboljima u Hrvatskoj što će im biti veliko iskustvo za daljnji napredak”, rekli su iz PK Osijek Žito.

  Muška je ekipa hrabro zauzela šesto mjesto u B prvenstvu.

  Najistaknutiji plivači bili su Antonio Antunović sa novim klupskim seniorskim rekordom na 1.500 m i Marko Filipović koji je osvojio najviše bodova pojedinačno i u štafetama, a od plivačica Klara Božičević.

  Isplivanih limita za PH je ukupno 21, od toga 15 A limita i šest B limita. A limite za pojedinačno Prvenstvo Hrvatske su otplivali Klara Božičević, Sven Radić, Antonio Antunović, Marko Filipović, Filip Ovničević i Lucas Peterko.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili...

  Škorjanc zgrabio broncu i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Bosić zlato i novi državni rekord!

  Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili. Radi se o velikom međunarodnom Više…

  Možnik: „Svi vole doći u Osijek!“

  Približava se i dvanaesto izdanje DOBRO World Cupa u Osijeku

  Nešto manje od mjesec dana ostalo je do dvanaestog izdanja DOBRO World Cupa u Osijeku na koji su i ove Više…

  Na natjecanju su nastupili PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek

  U Vukovaru održano 1. Kolo Hrvatske plivačke lige , Regija 4 / istok- Seniori i Juniori

  U nedjelju, 16.5.2021. godine u 50m bazenu Plivališta Vukovar održano je  1. kolo Hrvatske plivačke lige, „novog“ natjecanja koje će Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

  Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

  Gotovo 1000 sportaša i pratećeg osoblja biti gosti našeg grada od 22.06. - 03.07.2021. opet su svi raspoloživi smještajni kapaciteti popunjeni

  Najavljen Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku

  "Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

  Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki