ŽIVOT

Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

Objavljeno 27.05.2022
Ivona Amidžić

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a ovu će posebnu prigodu obilježiti uz naglasak na jednu od svojih temeljnih vrijednosti koju zagovara još od samih početaka – kontinuirani doprinos zajednici.

EFOS tako ovim povodom organizira veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Snagom srca EFOS-a“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Osijek.

U sklopu ove akcije, EFOS priprema dva zanimljiva događaja za sve građane Osijeka, a riječ je o Simfo – rock koncertu koji će se održati 31. svibnja 2022. u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku i humanitarnoj utrci koja će se održati 7. lipnja s početkom u 18.00h na osječkoj Kopici.

Ekonomski fakultet u Osijeku institucija je koja već 61 godinu nastoji biti primjerom akademske izvrsnosti, inovativnosti i kreativnosti, pri čemu posebno vodi brigu o cjelokupnoj zajednici u svom okruženju te kontinuirano pruža doprinos općem društveno-gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje. Tako je cilj humanitarne akcije „Snagom srca EFOS-a“ prikupiti financijska sredstva za nabavu ovih dvaju uređaja, koji su od iznimne važnosti za otkrivanje i prevenciju poremećaja srčanoga ritma, odnosno pravovremenu reakciju i liječenje djece sa srčanim poremećajima.

Prvi događaj u sklopu ove akcije održat će se u utorak 31. svibnja, a riječ je o Simfo – rock koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, s početkom u 19:30. Sve zainteresirane građane pritom očekuje pregršt najpoznatijih pjesama Pink Floyda, Led Zeppelina, Deep Purplea, Beatlesa, Queena i brojnih drugih u nešto drugačijoj izvedbi, a karte mogu nabaviti uz dobrovoljne donacije od minimalno 200 kuna.

Već 7. lipnja slijedi i humanitarna utrka na kojoj će sudjelovati studenti, profesori i Alumniji EFOS-a, a itekako su pozvani i svi ostali da se pridruže te učine nešto dobro za svoje zdravlje, ali i zdravlje onih najmlađih. Utrka će započeti u 18 sati na osječkoj Kopici kod Solarnog stabla, a sudionici mogu trčati, hodati ili biciklirati na ruti dugoj 6,1 km. Kao i na Simfonijskom rock koncertu, sudjeluje se dobrovoljnim donacijama, a sva prikupljena sredstva koristit će se isključivo u humanitarne svrhe, odnosno za nabavu ovih važnih uređaja za osječku pedijatriju.

„Osim izvrsnosti u visokom obrazovanju, jedna od temeljnih vrijednosti Ekonomskog fakulteta u Osijeku je biti i što prisutniji akter u društvenom životu Osijeka i šireg područja te kontinuirano doprinositi zajednici koja nas okružuje. Stoga je cilj ove humanitarne akcije podržati lokalnu kulturnu i sportsku scenu te prikupiti sredstva za osječku pedijatriju. Velika nam je čast pozvati sve naše sugrađane da nam se pridruže na ovom koncertu i utrci te vjerujemo da ćemo u sklopu ove akcije kao zajednica još jednom pokazati veliko srce“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

Više informacija o humanitarnoj akciji i kako donirati, možete pronaći na linku: www.efos.unios.hr.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ove godine je na turniru prijavljeno osam odjela/zavoda/klinika koji će utakmicama u dvije skupine izboriti polufinalne i finalne utakmice

25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”

U subotu 18. Svibnja održava se 25. Malonogometni turnir djelatnika KBC Osijek pod nazivom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Više…

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih