ŽIVOT

Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

Objavljeno 27.05.2022
Ivona Amidžić

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a ovu će posebnu prigodu obilježiti uz naglasak na jednu od svojih temeljnih vrijednosti koju zagovara još od samih početaka – kontinuirani doprinos zajednici.

EFOS tako ovim povodom organizira veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Snagom srca EFOS-a“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Osijek.

U sklopu ove akcije, EFOS priprema dva zanimljiva događaja za sve građane Osijeka, a riječ je o Simfo – rock koncertu koji će se održati 31. svibnja 2022. u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku i humanitarnoj utrci koja će se održati 7. lipnja s početkom u 18.00h na osječkoj Kopici.

Ekonomski fakultet u Osijeku institucija je koja već 61 godinu nastoji biti primjerom akademske izvrsnosti, inovativnosti i kreativnosti, pri čemu posebno vodi brigu o cjelokupnoj zajednici u svom okruženju te kontinuirano pruža doprinos općem društveno-gospodarskom razvoju Slavonije i Baranje. Tako je cilj humanitarne akcije „Snagom srca EFOS-a“ prikupiti financijska sredstva za nabavu ovih dvaju uređaja, koji su od iznimne važnosti za otkrivanje i prevenciju poremećaja srčanoga ritma, odnosno pravovremenu reakciju i liječenje djece sa srčanim poremećajima.

Prvi događaj u sklopu ove akcije održat će se u utorak 31. svibnja, a riječ je o Simfo – rock koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, s početkom u 19:30. Sve zainteresirane građane pritom očekuje pregršt najpoznatijih pjesama Pink Floyda, Led Zeppelina, Deep Purplea, Beatlesa, Queena i brojnih drugih u nešto drugačijoj izvedbi, a karte mogu nabaviti uz dobrovoljne donacije od minimalno 200 kuna.

Već 7. lipnja slijedi i humanitarna utrka na kojoj će sudjelovati studenti, profesori i Alumniji EFOS-a, a itekako su pozvani i svi ostali da se pridruže te učine nešto dobro za svoje zdravlje, ali i zdravlje onih najmlađih. Utrka će započeti u 18 sati na osječkoj Kopici kod Solarnog stabla, a sudionici mogu trčati, hodati ili biciklirati na ruti dugoj 6,1 km. Kao i na Simfonijskom rock koncertu, sudjeluje se dobrovoljnim donacijama, a sva prikupljena sredstva koristit će se isključivo u humanitarne svrhe, odnosno za nabavu ovih važnih uređaja za osječku pedijatriju.

„Osim izvrsnosti u visokom obrazovanju, jedna od temeljnih vrijednosti Ekonomskog fakulteta u Osijeku je biti i što prisutniji akter u društvenom životu Osijeka i šireg područja te kontinuirano doprinositi zajednici koja nas okružuje. Stoga je cilj ove humanitarne akcije podržati lokalnu kulturnu i sportsku scenu te prikupiti sredstva za osječku pedijatriju. Velika nam je čast pozvati sve naše sugrađane da nam se pridruže na ovom koncertu i utrci te vjerujemo da ćemo u sklopu ove akcije kao zajednica još jednom pokazati veliko srce“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

Više informacija o humanitarnoj akciji i kako donirati, možete pronaći na linku: www.efos.unios.hr.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

GD Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s općinom Antunovac organizira darivanje krvi...

Organizira se dobrovoljno darivanje krvi u Antunovcu

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek u suradnji s Općinom Antunovac organizira dobrovoljno Više…

"Cilj konferencije je upoznati javnost s još jednim grubim, svjesnim i namjernim kršenjem zakona još jednog ministra u vladi Andreja Plenkovića: „Ovaj put radi se o ministru zdravstva – Viliju Berošu. Ali ne radi se samo o ministru Berošu nego su akteri ove priče i zamjenik župana Anušića, Upravno vijeće i ravnatelj KBC-a Osijek"

GO SDP Osijek: “Ministar Beroš krši zakon na štetu pacijenata KBC-a Osijek u svrhu frakcijskih obračuna u HDZ-u?”

Danas je održana konferencija za medije SDP-a Osijek. Tema konferencije je „Beroš mora otići! Dokazi ministrovog nezakonitog postupanja u KBC-u Više…

Izgradnja nove zgrade omogućit će se poboljšanje usluge i provođenje mjera za unaprjeđivanje zdravlja i sprječavanje bolesti, liječenje i rehabilitaciju uz specijalizirani pristup u specijalističko-konzilijarnoj i bolničkoj zdravstvenoj zaštiti

FOTO Predstavljen izgled novog kliničkog bolničkog centra u Osijeku

U petak 3. lipnja 2022. godine prostorijama Osječko – baranjske županije održana je početna konferencija čija je svrha predstavljanje projekta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grad Osijek otovrio je javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, posebno potiču vlasnike povijesno vrijednih kuća da se prijave...

Nastavlja se uljepšavanje “lica” zaštićenih zgrada

Radovi na obnovi nogostupa u Ulici Hrvatske Republike trajat će tjedan dana, projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna...

Nogostup u Ulici Hrvatske Republike uskoro u novom ruhu

U Strossmayerovoj ulici postavljene su fiksne kamere za nadzor brzine, nalaze se kod kućnih brojeva 239 i 320...

Nove-stare kamere u Strossmayerovoj ulici?