GOSPODARSTVO

ENERGETSKA OBNOVA – osnovne škole u Gradu Osijeku

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 1.395.189,70 EUR, koji je u sklopu programa prekogranične suradnje

    Objavljeno 01.08.2018
    Tea Pakšec

    Kroz prvu etapu projekta „Education for Sustainability – Green and Energy Efficient Schools (ES-GEES)“  planirano je izgraditi solarnu fotonaponsku elektranu, nadstrešnicu za vozila i rekonstruirati rasvjetu dvorane OŠ Ljudevita Gaja.

    Grad Osijek sa sljedećom etapom završit će obnovu OŠ Ljudevita Gaja, točnije obnoviti ovojnicu školske sportske dvorane, zamijeniti stolariju i ugraditi sustav izmjene zraka s rekuperacijom.

    Radi se o projektu ukupne vrijednosti 1.395.189,70 EUR, koji je u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC HR-SR i bit će sufinanciran sredstvima EU u iznosu od 1.185.911,24 EUR tj. oko 85% ukupnog troška.
    Budući da je Grad Osijek projekt prijavio kao nositelj u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i Obnovljivim izvorima energije Osijek d.o.o. s hrvatske strane te Tehničkom školom Mileva Marić Ajnštajn i Regionalnom razvojnom agencijom Bačka kao partnerima iz Srbije, od ukupnog proračuna projekta za Grad Osijek namijenjeno je 319.693,04 EUR, od čega će 15% odnosno 47.953,96 EUR sufinancirati Grad.

    Ovim projektom svatko od partnera ostvarit će nešto što je prepoznato kao potreba u njegovoj sredini, a uz to će razmjenjivati iskustva i dobru praksu radi produbljenja dobre suradnje i unaprjeđenja energetske učinkovitosti u obje zemlje. Svi projektni partneri kroz 3 godine trajanja projekta provodit će aktivnosti osvještavanja cijele zajednice o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti.

    PROJEKT

    Projektna aktivnost usmjerena je na energetsku učinkovitu obnovu tri vrtića i dvije škole u Osijeku, ali i izradu tehničke dokumentacije za fotonaponsku elektranu na parkiralištu kampusa u Osijeku kao i zgrade u Kozármisleny, u susjednoj Mađarskoj. Grad Osijek izradit će Studiju potencijala obnovljivih izvora energije.

    Važan cilj projekta je i razmjeran iskustava i primjera dobre prakse u povećanju energetski učinkovitih mjera i korištenja obbnovljivih izvora energije u svakodnevnom životu. U travnju 2018. godine održana je radionica Sustainable energy days u Hrvatskoj i Mađarskoj, s ciljem informiranja građana o vrlo važnom pitanju učinkovitog korištenja energije.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Fond će idući tjedan objaviti popis svih zaprimljenih prijava, a informaciju o zaprimanju prijavitelji već sada mogu pronaći u svom korisničkom pretincu sustava e-građani

    Veliki Interes – 11 926 građana zatražilo poticaje za energetsku obnovu svojih domova

    Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je danas u 12 sati privremeno zatvorio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih Više…

    Znate li da za obnovu vaše kuće možete dobiti bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost?

    Poziv Fonda za zaštitu okoliša na informativno-edukativnu radionicu: Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?

    Energetskom obnovom obiteljskih kuća moguće je uštedjeti na režijama od 30 do 60%, povećati udobnost stanovanja, ali i očuvati okoliš. Više…

    Suradnja definirana ovim sporazumom temeljit će se na područjima: uzajamnog pružanja znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja obje sporazumne strane

    EFOS i Grad Osijek potpisali sporazum o suradnji

    Sporazum o znanstveno-stručnoj suradnji između Grada Osijeka i osječkog Ekonomskog fakulteta potpisali su u ponedjeljak zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja