SPORT

EP gimnastika: Seligman srebrni na konju s hvataljkama, Ude šesti

Seligman je u finalu odradio svoju vježbu bez ijedne veće pogreške te je dobio ocjenu 14.866, a bolji od njega bio je samo mladi 19-godišnji Irac Rhys McClenaghan

    Objavljeno 12.08.2018
    Alan Srčnik

    Hrvatski gimnastičar Robert Seligman (32) osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Glasgowu, dok je drugi hrvatski predstavnik u istom finalu Filip Ude (32) završio na šestoj poziciji.

    Seligman je u finalu odradio svoju vježbu bez ijedne veće pogreške te je dobio ocjenu 14.866, a bolji od njega bio je samo mladi 19-godišnji Irac Rhys McClenaghan koji je briljirao i sa 15.300 uvjerljivo osvojio zlato. Uz Seligmana srebro je osvojio i Slovenac Sašo Bertoncelj (34), on je imao identičnu početnu ocjenu te je dobio identičnu ocjenu za izvedbu svoje vježbe kao i Seligman.

    Za Seligmana je ovo druga medalja s europskih prvenstava u karijeri, prije 10 godina u Lausannei bio je brončani.

    Ude u finalu nije odradio vježbu kao i u kvalifikacijama, izbacio je jedan težak element i samim time svoju početnu ocjenu spustio sa 6.1 na 5.5, pa iako nije napravio niti jednu veću pogrešku u izvedbi njegova završna ocjena bila je 14.000 što nije bilo dovoljno za medalju.

    Domaći favorit, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik na konju s hvataljkama Max Whitlock je loše odradio svoju vježbu u finalu te je sa 14.000 završio kao sedmi.

     

    REZULTATI FINALA:
    1. Rhys McClenaghan (Irs) 	15.300
    2. ROBERT SELIGMAN (HRV)  	14.866
    2. Sašo Bertoncelj (Slo)  	14.866
    4. David Beljavski (Rus)  	14.800
    5. Nikolaj Kuksenkov (Rus) 	14.633
    6. FILIP UDE (HRV) 		14.000
    7. Max Whitlock (VB)  		14.000
    8. Petro Pahnjuk (Ukr)  	13.766

    (Hina)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Gimnastika mi je dala sve u životu, a osvojio bih i više medalja da nisam morao raskrčivati šumu, današnjoj generaciji je lakše"

    Robert Seligman u subotu se oprašta od gimnastičke karijere!

    Mjesec dana prije 38. rođendana Robert Seligman, jedan od najvećih hrvatskih gimnastičara svih vremena, završit će gimnastičku karijeru. U subotu, Više…

    Samo nekoliko dana prije početka Svjetskog kupa u Osijeku za koji se trenutno sprema, jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena ulovili smo na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

    Filip Ude – “Osjećam se bolje nego prije 10 godina, novi gimnastički pravilnik produžit će mi karijeru”

    Samo nekoliko dana prije početka Svjetskog kupa u Osijeku za koji se trenutno sprema, jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih Više…

    Zahvalio bih se svima koji su uz mene, posebno obitelji, a posebno mojim trenerima koji su još uvijek tu uz mene i što vjeruju da sa 38 godina još mogu napraviti čuda.”, javio se nakon kvalifikacija Ude. 

    Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Cairu

    Filip Ude plasirao se u finala na Svjetskom kupu u Cairu! Na prvom ovosezonskom turniru SK na kojem se mogu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu