Epidemiologinja Krešić protiv dolazaka građana u Vukovar, dovoljna zapaljena svijeća

"Posljednji tjedan znatno je pogoršana epidemiološka situacija na vukovarskom području. U posljednjih 14 dana samo u gradu Vukovaru registrirano je više od 220 novooboljelih, a u posljednjih sedam dana više od 140."

    Objavljeno 13.11.2020
    Darija Kovačić

    Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić pozvala je u petak građane da zbog pogoršane epidemiološke situacije 18. studenoga ne dolaze u Vukovar te da poštovanje prema žrtvi toga grada odaju zapaljenom svijećom u krugu obitelji.

    Krešić je ocijenila kako je na području Vukovarsko-srijemske županije epidemiološka situacija ozbiljna, ističući kako o tome, osim broja novooboljelih, svjedoči i udio pozitivnih u ukupno testiranim osobama.

    “U zadnjih 14 dana on je iznosio u prosjeku 30 posto, međutim, ono što zabrinjava jest da je u zadnjih sedam dana udio pozitivnih u ukupnom dijelu testiranih osoba iznosio 36 posto u odnosu na 28 posto u tjednu prije”, rekla i dodala kako to upozorava na porast trenda novooboljelih.

    Posebice je istaknula kako je posljednji tjedan znatno pogoršana epidemiološka situacija na vukovarskom području te da je u posljednjih 14 dana samo u gradu Vukovaru registrirano više od 220 novooboljelih, a u posljednjih sedam dana više od 140, što čini oko 25 posto među oboljelim osobama u tom razdoblju u Vukovarsko-srijemskoj  županiji.

    “Među oboljelima jako je puno onih s nepoznatim izvorom zaraze, što upozorava na izrazito prisutan horizontalni prijenos virusa i na vrlo lako zaražavanje, naročito na mjestima okupljanja. I zato, s epidemiološkog aspekta, molimo osobe da ne odlaze na mjesta okupljanja, a kada je riječ o Danu sjećanja na žrtve Vukovara, molimo da ostanu kod svojih kuća, zapale svijeće i izlože ih u prozorima i dostojanstveno u krugu obitelji odaju počast našim poginulim braniteljima i žrtvama Vukovara”, poručila je Kata Krešić.

    Istaknula je da nas na takvo ponašanje obvezuje žrtva branitelja za Vukovar i slobodnu Hrvatsku.

    Tajnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Kubiček pozvao je na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se dostojanstveno obilježila žrtva Vukovara u Domovinskom ratu.

    (Hina)

    Foto: pixabay

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

    U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

    U Osijeku su danas (6. svibnja 2024. godine) u povodu Jom Hašoe – Dana sjećanja na žrtve Holokausta i junaštvo Više…

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    U subotu, 27.4.2024. na Plivalištu Vukovar u 50m bazenu održano je “3. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju” u organizaciji Više…

    Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja određenih mjera zaštite, s obzirom na to da virus i dalje egzistira među pučanstvom, donosit će Ministarstvo zdravstva

    Vlada proglasila kraj epidemije, Capak i Beroš objavili što se sve mijenja

    Vlada je na današnjoj sjednici proglasila kraj epidemije koronavirusa. Stožer prestaje s radom, a odluke vezane uz eventualnu potrebu pridržavanja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

    Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

    Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

    Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

    Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

    [FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama